...: Sestra Cyril / sister Cyril and #ootd

pátek 27. května 2016

Sestra Cyril / sister Cyril and #ootd

Od rána se učím první pomoc na pondělní zkoušku a víte co? Baví mě to, konečně jsem našla obor, který je pro mě zajímavý a celkem i inspirativní, i když tak ráda nadávám na to, jak nám posouvají hodiny, protože ten a ten nemůže, to je k zbláznení. 
Hi I learn for monday exam from First aid and I like this, I am thinking that I am studing a very good school now.  


 Včera jsme se dívaly na dokument o sestře Cyril, která založila školy v Kalkatě pro tamní děti. 
 Ačkoliv já osobně bych tuto práci nemohla dělat, dokument mě velice zaujal, nejvíc se mi líbil její přístup, jak si šla za svým cílem a i přes to, že neměla peníze na výuku, věřila, že svoji prací je získá a také postupně získala. I toto mě utvrdilo v tom, že když člověk něco chce a jde si za svým a má pozitivní přístup, tak to vyjde, asi to neplatí ve 100% případech, ale ve většině bych řekla, že ano. 
Yesterday we watched document abou sister Cyryl, she founded school in Calcata for children. She is for me very inspirative person, because of she is purposeful,  confident and she fights for what she wants.

 Něco málo o dokumentu:
Škola, nebo spíše počet dětí se skládal z 50% chudých dětí a 50% bohatších, které si svou výuku mohly zaplatit, aby se pokryly výdaje. Děti byly vybrány formou loterie, aby nikdo neměl výhodu nad ostatními. Sestra Cyril také založila Duhové domy ve škole, kam chodily děti bez domova přenocovat, jakmile vstaly, uklidily po sobě místnosti aby mohla pokračovat denní výuka.  
Díky její funkci a výuce vyškolila mnoho učitelů, kteří její výuku a její systém dál rozšiřují po Kalkatě a na venkově kolem tohoto města. 
Jinak nám paní magistra zmínila, že v minulém týdnu proběhla v Brně konference vzdělávání, kam tato dáma zavítala.

About document:
School was visited by 50% poor children  and 50% from rich families. The children were drawing. Sisters Ciryl also founded Rainbow homes for homeless children. They slept there and in the morning they cleaned every rooms for daily  learning of children

A teď když je to oufitový článek, tak něco málo k němu. 
Šatičky jsou jedny z mých oblíbených a hlavně pohodlných. V poslední době často oblékám šaty, cítím se v nich jako dáma a to mi zvedá sebevědomí. Jinak jsou z H&M a už jste je na mě mohli vidět dříve... spíš to beru jako #ootd ;)

Now about outfit:
It is my favourite dress and the most comfortable. I often wear dress, because I feel so elegant in this piece of clothes. And I am more confident. Dress is from H&M.

leather jacket: Primark; dress: H&M, handbag: New Yorker, Shoes: Deichmann, sunglasses: Pepco

Jinak typ pro ty, co budou zítra v okolí Velkého Meziříčí, bude zde charitativní akce Muzikanti dětem, kde vystoupí například Lipo a Sebastian, tak pokud to máte blízko, můžete mrknout ;) Program naleznete TADY .
If you are around Velké Meziříčí, you will visit at saturday Musicians for Children. It is charitable event. The program you can see HERE.

12 komentářů:

  1. Pozitivny pristup je super...len je to tazka vec nevzdat sa ho v beznom zivote. Inak mas perfektnu kabelku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je pravda, že je to těžké...
      Děkuji a jsem ráda, že se ti kabelka líbí, je jedna z mých nejoblíbenějších.

      Vymazat
  2. Moc ti to na fotkách sluší! jinak s tím přístupem to tak opravdu je. Když si jde člověk za svým a věří v to, tak se to postupně stává splnitelným. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Úplne súshlasím s Beauty Pusinka! :) A máš super šaty :))

    OdpovědětVymazat