...: Narozeniny/ Happy birthday

neděle 28. srpna 2016

Narozeniny/ Happy birthday

Výsledek obrázku pro dort kreslený
zdroj/source: pinterest.com

Před 23 lety, 28. srpna kolem čtvrté hodiny ráno jsem se narodila. Ano dnes jsem opět o rok starší a mám 23 let. Svoje narozeniny neberu jako speciální událost.

Before 23 years I was born. I was born around 4 o´clock A.M. Yes today I have birthday. I don´t celebrate my birthday so much.

Každým rokem slavím v rámci své rodiny. Vždy v sobotu kolem data mých narozenin pozveme na oběd prarodiče. Protože bydlím v bytě, kde není moc místa v kuchyni, od rána stěhujeme stůl, židle a  příbory, talíře a další do obýváku. Mamka vaří pro všechny oběd a já se snažím pomáhat, ale co vám budu nalhávat, většinou jdu v pátek na akci a v sobotu ráno jsem mrtvá a není se mnou žádná řeč. Prarodiče přijíždí na jednu hodinu, jak už bývá zvykem dostávám finanční obnos - koupím si sama, co potřebuji, dále dostávám kytičku, víno, či něco sladkého a dortu. Většinou udělají obě babičky a občas se stane, že přikoupí i naši, to pak je předortováno. Při zahájení obědu si na mě připijeme, všichni zazpívají moji neoblíbenou písničku a začneme jíst, po jídle si všichni dají kafe a dort a pak už se jen pár hodin sedí a povídá... 

Every year at saturday we invite my grandmas and grandpas and we celebrate my birthday together. We have for grandparents special lunch. Before we start eating we raise our glasses and we singing. I hate birthday song. 


Letos to bylo trošku jiný, slavím od pátku - v pátek na večer přijeli první prarodiče a dostala jsem dort, který jsem na sdílela na instagramu, byl úžasně fotogenický. A včera na oběd přijeli druzí prarodiče, tentokrát jsem obdržela pro všechny zákusky a vešli jsme se v pohodě do kuchyně... Co vám budu povídat, letos to bylo hektické... 

This year my first grandparents came at Friday and my grandma put me cake. You can see under this text and on my instagram. It was amazing cake. 
And yesterday my second grandparents came and we put them lunch. 

Protože v poslední době ráda přidávám články, můžete se těšit na shrnutí mých malých sladkých i nesladkých dárečků a poté na to, co jsem si pořídila z wishlistu. Zatím můžu říct, že plavky jsou na cestě. Přeji vám hezký sluneční den a mimochodem, když jsem se narodila, byl taky pařák:D. 

In next post I will add my birthday presents and things from my wishlist. And for now I wish u nice sunny day. By the way when I was born it was hot weather such as today.


22 komentářů:

  1. Všechno nejlepší :) Narozeniny slavím podobně, letos ale chystám něco většího, přeci jen, 18 mi bude jen jednou :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) já jsem měla tročku větší oslavu k 20, s tou mi totiž pomohla kamarádka a přítel.:) Každopádně k 18 větší akce patří:)

      Vymazat
  2. Všechno nejlepší k narozeninám, já slavila koncem července a máme to podobně, akorát místo obědu doma se venku na zahradě griluje. :) A občas to slavím i s přáteli. :)

    Letní giveaway | Lifestyle and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak trošku opožděně také vše nejlepší:). Grilovačka může být také super, my bohužel zahradu nemáme, takže oběd doma... s přáteli jsem si v pátek jen symbolicky ťukla u kamarádky.

      Vymazat
  3. Všechno nejlepší. Svoje narozeniny taky neberu jako zvláštní den, na druhou stranu si ráda rozbaluju dárečky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) já taky si je ráda rozbaluji, ale většinou vím, co čekat, takže nadšení zase tak velké není:)

      Vymazat
  4. Krásný dort! vše nej k narozkám! ať se ti ve všem daří! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  5. Také přeji dodatečně vše nejlepší! Snad sis to oslavování aspoň užila a dort vypadá přepychově :)
    Já osobně jsem svoje narozeniny taky nikdy moc neslavila v obrovském stylu nebo že bych někam šla. Většinou to bývalo vždy jen v tom rodinném kruhu nebo se známými. Minulý rok jsem slavila svoje osmnáctiny, nakonec taky doma a užila jsem si to. Byla hezká atmosféra a skvělý dort. Akorát jsem očekávala nějakou "velkou změnu", nevím proč, ale ted se cítím furt stejně akorát mám větší zodpovědnost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Po 18 jsem také čekala změnu, ale žádná nebyla... to tak bývá:-D

      Vymazat
  6. Všetko najlepšie :) Ja moc neoslavujem moje narodeniny, maximálne sa na 18tku chystám urobiť nejaký trošku čurbes, inak nič extra. A ešte samozrejme nejaké okrúhliny keď budú :) torta bola iste skvelá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. K 18ti pořádná oslava patří;) a dort byl moc dobrý:)

      Vymazat
  7. Tož vitaj po 23. na světě. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, tak to ti opožděně přeju všechno nejlepší! ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Dodatočne ti prajem všetko najlepšie :) Aj môj starký sa narodil v ten istý deň ako ty :) Krásna torta :)

    http://www.accessoriesforbeauty.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Tak to je dobrá náhoda:D přeji mu všechno nejlepší;) a děkuji.

      Vymazat
  10. Všechno nej, nej a ten dort vypadá nejvíc sladceee!

    OdpovědětVymazat