...: Nachlazená.../ I have cold

neděle 9. října 2016

Nachlazená.../ I have cold

Jsem nachlazená, nic zvláštního v tomhle období, kdy se počasí střídá jako na horské dráze, jednou je vedro, pak hnusná zima a pořád dokola... kde je to babí léto??? 
 Poslední dva týdny byly celkem bláznivý, kromě návratu do školy mě čekalo spousta zařizování a lítání, kolem praxe a kolem nových karet, které jsem jaksi ztratila, z čehož jsem byla naprosto zoufalá a vlastně ještě jsem! Jeden den si člověk zařídí kartu na bus a druhý den se vrací, s tím, že vlastně potřebuje novou... je to boj a hlavně teď na chvíli musím nákupy vynechat... jak by jeden řekl: " no prostě smůla." 

Last two weekend it was crazy, I am back in school. I arranged my practise and some things for school and I lost my wallet. It's just bad luck.

Aspoň, že se brigáda vyvedla a já tak mohla prosedět víkend ve volební komisi, kde jsme měli skvělý spolek. Víkend pokračoval, kašílkem, který jsem chtěla zapít svařákem s kámošem, ségrou a jejím přítelem a z toho všeho je vlastně neděle, kdy ležím v posteli a píšu vám o tom, jak jsem se nachladila :D. Složité že? Fotografie, které vás budou provázet je pokus o moje uzdravení -  boj proti rýmě a bolesti hlavy, kromě toho všeho, hodím do sebe občas ibalgin, i když je to růžový zabiják žaludku, někdy je potřeba. A zítra snad ready na praxi.
 Btw. když mám ten ležící den (kromě toho, že mě čeká kuchařské umění), přidám vám večer recenzi na jeden super krém na ruce! Těšte se bobánci. 

 For lucky I had brigade at friday and saturday. We were a great team. It was good experince. After this I have started cough, but I went with my friends to party and I drunk hot wine. And today I am lying in my bed, I have cold and I am writting this post. I am going to cook lunch.



Jak se léčím/ How am I treated
  •  Čaj  - nejlépe na nachlazení od Teekane, nebo heřmánkový či šípkový
  • Ovoce - je třeba vitamínů
  • Něco na zub -celý den v posteli láká k něčemu na zub
  • stopangin a kapky do nosu
  • tea
  • frutis - many vitamins
  • something sweet
  • some medicaments
Co máte v plánu na dnešní den vy? :)

17 komentářů:

  1. Tak já jsem na tom úplně stejně jako ty. Všechny plány se rozplynuly už v pátek a já celý víkend ležím v posteli. Užívám paralen, piji čaj a jím hromady ovoce. Zítra už musím být fit. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že už jsi fit:) Mně se to krapet ještě zhoršilo:(

      Vymazat
  2. daj sa rýchlo dokopy :P tiež toto obdobie výkyvov počasia neznášam a vôbec neviem ako sa mám obliecť .. snáď niečo nechytím aj ja :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, já také nevím, ráno jedu do školy brzo a mrzne, odpoledne člověk přijde domů a v zimní bundě je mu teplo. Nebo jeden den zima, druhý den teplo a tak dále. Je to šílené... už aby se to ustálilo:) Držím palce, ať nechytíš.

      Vymazat
  3. Přeji ti ať se brzy uzdravíš :) Ono v tom celodenním shonu a zvláštním počasí, které se více podobá tomu aprílovému není divu, že je spousta lidí nachlazených :) Já se zatím docela držím, ale také to očekávám :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je fajn, že se držíš, snad se ti bude nachlazení i nadále vyhýbat.:)a máš pravdu, docela se to podobá aprilu.

      Vymazat
  4. Kdyby Tě postihlo ještě bolení v krku, můžu za sebe doporučit kloktání naředěných propolisových kapek nebo soli s jablečným octem. A k bylinkám bych ještě přidala lípu :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v krku mě bolelo, ale už to přešlo, občas si na to dám vodu se solí, s octem mě to ještě nenapadlo, díky za typ:) i za tu lípu. Když jde o zdraví, člověk se rád něčemu přiučí.

      Vymazat
  5. Ja som bola v piatok na výlete a mala som také šťastie, že vo vlaku cestou tam aj s5 sa pokazilo kúrenie, takže včera som vypila asi 2 litre čaju s citrónom, aby som bola fit :)
    A tebe prajem skoré uzdravenie :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dneska už také piju čaj z citronem a vším možným,docela to pomáhá:-D Děkuji moc:)

      Vymazat
  6. Neznášam, keď mám nádchu alebo som prechladnutá.. Som rada, že už niekoľko rokov ma to obchádza. Dúfam, že sa za pár dní dáš do poriadku! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to také nesnáším, ale zase odpočinek chvíli bodne:). Máš štěstí, že tě to obchází, chtěla bych tvoji imunitu:). Také doufám, děkuji ti.

      Vymazat
  7. Ouuu brzy se uzdrav a nasaď pořádně vitamínů, ať si na tebe už žádné nachlazení nepřijde ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  8. Brzy se uzdrav. Mě nemoce provázeli pravidelně ale poslední roky mi pomohlo vynechat citrusové plody přes zimu a naopak jíst ostrá pálivá jídla. Takže alespoň jednou deně si dám nějakou opravdu hodně pálivou papričku nebo k tomu přidám kousek syrového zázvoru nebo česneku. Může být sebechladněji, ale tyto pálivé věci mě vždy rozproudí krev a prohřejí. Třetí rok mám od nemocí pokoj :) Taky je důležitý spánek a odpočinek. Spi alespoň 6-7 hodin denně. Rozhodně ne méně. A jednou deně si najdi čas, kdy za deset minut zavřeš oči (Nebudeš spát ale odpočívat). Myslím, že je to dobrá prevence a pomůže ti to zesílit imunitu. Ty citrusy se přes zimu prý nemají jíst, protože tělo prochlazují, což je nežádoucí. Taková paprika, petržel apod. obsahuje taky dost vitamínu C. Mě dřív k pálivému jídlo nešlo ani čuchnout, prostě mi to nechutnalo, ale teď už mi to nevadí. je to jen o zvyku. Zezačátku pomáhá, když to člověk sní co nejrychleji aby to měl za sebou. Můžeš to taky zapít horkým čajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za skvělé typy:) pálivé moc nemusím, ale aspoň do čaje si zázvor dávám, myslím, že to mi pomohlo nejvíc. Pálivé papričky radši nevyhledávám, ale tu normální mám ráda, vím, že má hodně vitamínu C, dříve jsem měla zákaz od lékaře citrusové plody a tak jsem si vitamíny nahrazovala právě paprikou a jinou zeleninou. Jinak ten odpočinek na 10 minut není špatný nápad, ale nesmím usnout:D někdy to jde opravdu lehce.
      Děkuji ti za skvělý komentář:) tvoje rady jsou moc dobré.

      Vymazat