...: PODZIM/ AUTUMN

středa 26. října 2016

PODZIM/ AUTUMN

Podzim je pro mě období, kdy se můžu tiše zachumlat do deky, pustit si krásný film, či přečíst knížku, vychutnat si svoji denní dávku kafe, či si dát šálek zeleného čaje a k tomu zapálit svíčku. Nebo jen tak dumat doma v teplíčku a pozorovat okolní svět z okna. Co si budeme nalhávat, většina dní není tak idylických a potřebuji se i provětrat. Bohužel ve většině případech, aspoň tento rok, se mi ven do zimy absolutně nechce, stále postrádám babí léto, které mohlo trvat jen pár dní, jestli se to za babí léto vůbec lze považovat... Když se odhodlám a vyjdu na pár hodin ven (btw. chodím ven celkem často),  láká mě focení lupínků, líbí se mi jejich nekonečná pestrobarevnost, různorodost a kdybych snad byla o trošku i šikovnější, asi bych si jich hned několik posbírala a něco vyrobila. Moji lehkou kreativitu můžete vidět níže ↓↓↓

 
Autumn is the season for me when I can hide under the blanket, drink hot tea or coffee, light a candle and quietly watch a movie or read a book. Or I sit at home in the warmth and look out the window. When I go out I like to take photos of leaves, I love the colors of the leaves and their diversity.

Moje DIY :D


Na podzimu jsem vždy milovala i houbaření, ale letos je to marné, zkoušeli jsme to přibližně před týdnem a ze dvou hodinové procházky byly dva sucháči, dvě kuřata. Toť vše! Jo sem tam se objeví nějaká krásná vochomůrka, či něco co nesbíráme, ale i toho je po málu. No jo, letos asi se smaženicí a bedlami utřeme. 
 Nejraději mám září a říjen, v září hlavně to babí léto, které není a v říjnu období dušiček a Halloweenu. Pokud se mi to podaří, o nich a o mém halloweenu napíšu v jiném článku.:) 

On autumn I like mushrooms, but this year is not much of fungi. Sometimes they are in the woods toadstool, a mushroom. I like September and October.  I like the weather in September and in October  I love the period around Halloween.
Jak jste na tom vy s podzimem? U některých jsem již zaznamenala, že svíčky a čaje máte rády také.:) 
Do you like autumn? What do you do in these monts (September, October, November)?

11 komentářů:

  1. Ty fotečky jsou krásné! Já se nejradší choulím v peřině, s teplým kakaem a knížkou v ruce :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) a nebo kakao s knížkou, to je také moc dobrý:)) úplně jsi mi udělala chutě:D

      Vymazat
  2. Taky jsem nejraději pod peřinou hezky v teplíčku. Na hřiby jsme s rodiči chodívali často a vždy mě to bavilo jen tehdy, když jsme něco našli. Ale chodit jen tak po lese dvě hodiny a odejít s prázdnou byla docela nuda. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě taky nebaví chodit jentak, ale na druhou stranu se aspoň člověk nadýchá čerstvého vzduchu:)

      Vymazat
  3. U mě je to také deka, čaj a svíčky. :) Plus tulení se mými koťaty, které mi dodávají tu správnou lenošáckou náladu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé koťátka <3, já se občas tulím s křečkem, ale ten je celkem neposedný.

      Vymazat
  4. Úžasné fotky! Podzim mám moc ráda, i když jsem furt nachlazená :( Ale miluju tu atmosféru a čekání na Vánoce! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to moc děkuji:) Já jsem také pořád nachlazená...:(

      Vymazat
  5. Pre mňa je jeseň najkrajšie i najlepšie obdobie ..taká nevýhoda je ,že už býva skoršie tma ,ale mne to ani tak moc nevadí :). Na Halloween sa nesmierne teším a som zvedavá čo za masku vykúzlim tento rok :D .Super článok a aj pekné fotky prírody :)
    http://tmatejcikova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. děkujji moc:) s tou tmou máš pravdu, a teď bude ještě dřív:(. Já tento rok masku nedělám, nikam jsme s kamarádkama nešly a ani pořádné líčení nemám :-D

    OdpovědětVymazat