...: V barvách podzimu/ Colourful Autumn

úterý 19. září 2017

V barvách podzimu/ Colourful Autumn



Krajina polehounku začíná měnit svou barvu, počasí se chladí. Babí léto v nedohlednu. Přibývá deštivých dní. Ačkoliv to připouštím nerada, nastal podzim!
Jsem letní dítě, miluji léto, koupačky, teplo, sluníčko, letní kousky… V těch se přímo vyžívám, nicméně musím uznat, že i podzim má něco do sebe…

Hi today I write about things which I like on autumn. 



Líbí se mi podzimní dekorace, která se postupně začíná dostávat do našich obchodů- například Kiku. Různé lupínky, svícínky, svíčky, sušené květy a dýně. Nyní spíše ty okrasné a v období Halloweenu ty vyřezané, které navozují tajemnou atmosféru v období dušiček.

I like autumn decoration. For example leaves, candles, dry flower and pumpkins.


Co se týká oblečení, mám během tohoto období ráda převážně zemité barvy. Různé odstíny hnědé, i když dávám přednost té tmavé. Ráda ji kombinuji s modrou.

A také začínám přesedlávat z barevných bláznivých věcí více na černou a šedou, na které mám chuť díky nehezkému počasí.
V poslední době se mi líbí také bordó barva, neboli burgundy, či vínová, která začíná být čím dál víc populárnější v oblečení i v líčení. Dokonce jsem zaslechla, že letos je hodně v kurzu kombinovat různé odstíny červené

In the fall I like colours of earth, for exapmple beige colour and shades of brown which I combinate with blue.

In this time I don´t like crazy and colourful things but I like black and grey, because of weather.
In last time my favourite colour is burgundy.  And this year is very popular combination of red.

Z módních kousků se nejčastěji dívám po kabátcích na přechodnou dobu. In jsou stále také kožené bundy, bombery a dlouhé vesty – i když u nich mi připadá, že oproti minulému roku docela upadají.
Z obuvi si vybírám pohodlné kousky. Líbí se mi jak kotníčkové, tak i traktorky, které mají něco do sebe a lze vybrat opravdu z různých druhů a barev… například v Deichmanovi jich mají nespočet. Se cvoky, různými zipy, šněrováním atd.

From fashion I prefer coats for autumn time, leather jackets, bomber jackets and long vests, but I think that long vests were more popular last year than this. From shoes I like ankle boots and lace-up boots for example from Deichmann.


I když podzim pro mě jasným vítězem není, své kouzlo má, ať už ve změně krajiny, v dekoraci v oblečení/doplňcích ale také i obuvi.


A co vy máte nejraději na tomto období? J /Which things do you like in this time?

6 komentářů:

  1. Ja zase podzim miluju, a hlavně kvůli tomu božskýmu oblečení :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  2. Napriek tomu, že ja jesen a zimu nemusim, je pár veci, čo sa mi na tomto obdobi páči. Je to hlavne farebné lístie, babie leto. Obliekat sa v takýchto chladných dnoch ma bavi menej ako v lete, ale kedže mám rada modu, tak vždy niečo vymyslim. Tiež hlavne v zemitých a tmavšich farbach ako cez leto.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem též letní dítě. Podzim ač opravdu má něco do sebe, nemusím ho a raději bych uvítala sluníčko a teplo. Upršené dny mi ubírají na energii a celkově bych se od teď dala do zimního spánku a na jaře mě probuďte. V oblečení mám ráda bordó barvu a mám už celkem dost kousků v této barvě. Na druhou stranu mám ráda večery doma v teploučku s hrníčkem kávy nebo čaje se zapálenými svíčkami, celkově se mi líbí i podzimní dekorace.

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se líbí na každém období něco a vždycky říkám, že bych nemohla žít třeba v tropech. Začala bych se co do počasí rychle nudit. Tady to člověk nestihne :-D

    Ten béžový trenčkot vypadá hodně dobře! Klasika, kterou bych potřebovala doplnit šatník :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat