...: Proteiny/ Proteins

pátek 12. října 2018

Proteiny/ Proteins

V poslední době na sobě pozoruji změny spojené s přísunem bílkovin/ proteinů. Možná už tušíte na co narážím, v poslední době se rozmohla proteinová mánie, proteiny se cpou úplně všude a jí je lidi, i kteří je úplně jíst nemusí.. mně osobně proteiny pomáhají, z toho důvodu jsem už nějakou dobu přemýšlela nad koupí proteinů, no a když na mě na instagramu vykoukla reklama na fit-day.cz, e-shop jsem oslovila se zájmem o spolupráci. Na základě toho mi byl zaslán balíček obsahující protein, sadu smoothie se shakerem, proteinové palačinky, mugcake, milkshake, superfood a dáreček navíc jako překvapení.

In last time I feel changes when I ate more food with protein. Maybe you know what I will write now. Protein is everwhere, but protein helps me and from this reason I applied fit-day.cz for  collaboration. So I could chose some products, I choose Protein, smothies with shaker, pancake with protein, mugcake, milkshake and superfood and I got also one present.

Ještě předtím než vám produkty popíši, ráda bych zmínila pár informací o e-shopu. Jedná se o český e-shop, zabývající se zdravou stravou obsahující protein. Kromě proteinových výrobků od fit-day, jsou k dostání na stránce i produkty navíc, jako jsou různé druhy ořechů, sušených plodů, chlorella, spirulina (kterou má ráda má oblíbená Youtuberka Markéta Frank) a podobně. U každého výrobku můžete najít recenze, od uživatelů, kteří již produkt zkoušeli a mimo jiné také popis produktu, obsah a tabulky hodnot, kde jsou vypsány jednotlivé složky (tuky, cukry atd...)
Nyní bych vám něco málo chtěla napsat o produktech, které jsem vyzkoušela, přidám i odkazy. Popis nebude příliš podrobný, spíše vám objasním moji volbu a chuť. :)

Fit day is czech e-shop which offer healthy product with proteins by their own company and some next products like a nuts, dry fruits, chlorella, spirulina and so on... You can find at every product recension by people who ordered this product. You can see also decription of product (with sugar, fats and so on) Now I want show you a few products which I got. 
Dáreček, který jsem získala navíc od fit-day.cz, děkuji za chlorellu.
ČOKOLÁDOVÉ PROTEINOVÉ PALAČINKY
Možná víte, že zbožňuji palačinky od Nutrendu, ale čokoládové mi příliš nechutnaly, právě z toho důvodu moje volba padla na tyto. Příprava je snadná, do shakeru přidáte cca 100 ml vody a k nim 3 lžíce palačinkové směsi. Důkladně promícháte a dáte smažit. Já jsem palačinku dělala na kokosovém oleji. Do 3 minut je palačinka hotová a můžete podávat. 
Palačinka je velice chutná a hutná, takže poměrně dost zasytí. Chuť proteinu nelze cítit, ale doporučuji, si ji ozdobit něčím sladkým.

Maybe you know that I love pancakes by Nutrend, but I don´t like chocolate pancakes. So I tryed to order chocolate pancakes by fit-day and I have to say, that I like it, the procedure is very easy and the taste is good. You don´t feel the taste of protein.

ČOKOLÁDOVÝ PROTEINOVÝ KOLÁČ
Koláč neboli mugcake jsem si opět vybrala v čokoládové příchuti, na výběr byla ještě skořicová verze. No čokoládu mám raději. Příprava je opět velice snadná, přidáte 3 lžíce prášku do asi 100 ml vody. Doporučený je střední hrneček, použila jsem velký a vůbec to nevadilo. Koláč necháte v mikrovlnné troubě asi minutu. Chuť je hořká, není příliš výrazná, dobrý je si zvolit něco sladkého na ozdobení. Ačkoliv je mugcake malinký, zasytí a stačí. :)

Cake or mugcake I choose again in chocolate taste, but I could chose cinnamon taste too, but I have chocolate rather. Procedure is very easy and it is reccomended the medium mug, but I used big and it was good too. Mugcake is very small, not so sweet, but it taste good with fruits or yoghurt.

BALÍČEK SMOOTHIE + SHAKER ZDARMA
Kromě jednotlivých balíčků smoothie jsou na stránce k dostání i výhodné balíčky, buď se jedná o výhodná balení, produkt navíc, či shaker zdarma. Vybrala jsem si tedy balíček smoothie, který obsahuje 4 pytlíčky: Mango a malinu, ovesné vločky a banán s čokoládou, banán a kokos a hrozno, banán a jablko. 
Z balíčků jsem zkoušela příchuť ovesné vločky a banán s čokoládou. U smoothie je možnost přidat pár lžic do vody a promíchat v shakeru, či udělat si smoothie z čerstvého ovoce a přidat pár lžic tam. Zvolila jsem zatím druhou verzi. Po přidání do smoothie, dostal nápoj lehce jinou chuť, která nebyla nepříjemná. Co mě překvapilo, že po promixování  bylo smoothie hodně husté a nemohla jsem ho ani dopít, skrz jeho sytost.


You can buy on fit-day only one packet of smoothies or paying packets with free shaker, for better price or with free product. I chose four smoothie with free shaker. I have packets with: berries and mango, oat flakes and banana with chocolate, banana and coconut and grapes, banana and apple.I tryed packet with oat, banana and chocolate. You can add smoothie to fresh smoothie from fruits or to water. When you add this to fresh frutis it makes a consistent foam.



ČOKOLÁDOVÝ PROTEIN
V podstatě se jedná o tradiční protein v dóze, na kterém je psané, že obsahuje až 73% proteinu. Protein jsem si přidávala do kaše, má výraznou zvláštní proteinovou chuť. Nepříjemná není, ale nejsem na ní zvyklá. Přirovnala bych ji k chuti, která lze cítit z některých proteinových tyčinek v obchodě.

Chocolate protein is tradition protein in dose, which has 73% of protein. I added protein to ma porridge and I feel weird taste, it was not pleasant, but it is something new for me. I feel this taste from protein bar.

MILKSHAKE KÁVA
Milkshake je možné vsypat do vody a promíchat v shakeru, či do mléka, já volila možnost půl napůl. Na poprvé jsem si dělala pouze milkshake, bohužel chuť proteinu byla tak výrazná, že mě nezaujal, na podruhé jsem přidala ještě lžíci kávy a musím říct, že to bylo daleko chutnější. Pro toho, kdo není zvyklý na proteiny, bude to asi úplně něco nového, nicméně zvyknout se dá. :) 

You can add milkshake to water and shake in shaker or you can add this to milk. I done my drink with water and with milk together, unfortunately I did not like taste, so next time I add to drink coffee and it was better. 

SUPERFOOD
Je chuťová vitamínová bomba. Po otevření můžete ucítit výrazné aroma směsi smíchané s proteinem. Supefood se může přidat do mléka, či do vody a promíchat v shakeru, nebo si můžete přidat směs do kaše, což jsem udělala já. Chuť proteinu jsem příliš necítila, ale cítila jsem lehkou chuť ovoce, které ve směsi je.  

It is vitamins bomb. After opening you can smell a very strong aroma of mix with protein. You can add superfood to water or milk and shake in shaker or you can add mix to porridge, what I did. I don´t feel taste of protein, but I feel fruits from mix. 

Mimo to všechny produkty jsou vegan a jsou vhodné pro alergiky na laktózu a sóju. Fit-day produkty využívají většinou protein z hrachu, či výjimečně z vaječných bílků a u proteinu v dóze je navíc odměrka.  

All products are vegan, suitable for lactose and soy allergy. The products are mostly with pea protein, sometimes egg protein. In addition doses with the protein are with  measuring cup.

16 komentářů:

  1. Tak to je zajímavá spolupráce. Všechno to vypadá krásně a nejvíce se mi líbí ty palačinky, ty bych si hned dala :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  2. It looks really nice. I'm hungry now, thanks :D

    I follow you <3 MY BLOG

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to skvěle, určitě je fajn něco takového vyzkoušet a pro tělo je to určitě prospěšné :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pokud má někdo bílkovin moc, tak to prospěšné není, ale v mém případě se to docela hodí:)

      Vymazat
  4. Mě tahle proteinová mánie zatím úplně míjí, moc nerozumím tomu, proč je najednou tak důležité dávat protein do každého jídla :) Ale určitě je fajn podobné produkty alespoň vyzkoušet :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jednu stranu mi to připadá také dost přehnané, ale pokud má někdo potřebu, nebo spíše mu bílkoviny chybí a běžným způsobem to není schopen dohnat, je to podle mě ok, ale je fakt, že je to teď tam i kde to být nemusí :) tím myslím různé produkty v běžných řetězcích, ve kterých to dřív nebylo.

      Vymazat
  5. Na tuto stránku jsem už narazila, ale nějak jsem neměla odvahu si něco objednat. Už pře nějakou dobou jsem zkoušela proteinový drink a chuť proteinu byla tak výrazná, že mě to od jakéhokoliv experimentování s proteinem odradilo _D Ovšem po Tvém článku asi mrknu na ty palačinky :)

    everyday-lifecz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no každý protein chutná trochu jinak a záleží i na obsahu cukru a podobně, nejsem specialista a kromě běžných proteinových tyčinek, či palačinek z obchodu a jednoho drinku, jsem jiné produkty neměla, ale mám kamarádky, které docela často objednávají ä je třeba zkoušet. :)

      Vymazat
  6. Já proteiny nepoužívám, i když kdysi jsem dva měla. Nyní už ale nejsem v té fázi, kdybych si potřebovala do těla dávat něco "navíc" :-) stačí mi to v obyčejných potravinách.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bohužel ano, nejím dostatek jídla s proteinem a navíc při cvičení si zvýšit dávku také hodí, když i běžně mám nedostatek.

      Vymazat