...: Chorvasko1/ Croatia1 - Holiday 2015

sobota 1. srpna 2015

Chorvasko1/ Croatia1 - Holiday 2015

Že pojedeme na dovolenou do Chorvatska jsme se rozhodli téměř na poslední chvíli - chápejte začátkem července. Po domluvě doma čekala vzájemná domluva se známými, naši se sešli a datum odjezdu padnul na 18. července - sobota.
Odjeli jsme brzy ráno, v původním plánu bylo jet už vy 4 ráno, ale s naši hlemýždí rychlosti a se zapomínáním věcí, jsme vyjeli krátce po páté hodině. 
Cestu jsme zvolili trošku netradiční, jak mnozí víte, přes Slovinsko vede pidi dálnice za moooc peněz, takže naše alternativa byla cesta přes okraj Maďarska. 
Přes celé Rakousko a Maďarsko se příjemně jelo, potkala nás jedna a tatáž bouře, takže teplota byla nižší a dobře se nám dýchalo. Avšak v Chorvatsku začaly ty pravé hice, teplota kolem 38 stupňů a na obloze ani mráček. Díky bohu za klimatizaci :D. 
Co se týká front, které jsou v sezóně tak známé, téměř žádnou jsme nepotkali, nebo potkali, ale spíše popojíždící - cca 100 km 50 kilometrovou rychlostí... 
Do Tisna na ostrov Murter jsme dojeli něco málo po 6 hodině, ale chvíli jsme čekali než nás přijde uvítat slečna od paní, která nám apartmány pronajímala. A další chvíli trvalo naše dorozumění anglicky, táta doufal, že budu mluvit já, ale nějak jsem se bála, tak to odmluvila kamarádka (časem jsem mluvila víc než ona :D). Po prohlídce apartmánů čekalo bleskové vybalení a naskákání do vody, kdo by také po vodě netoužil, když byl z cesty totálně vypařený, že?
No a večer.... to jsme se už jen váleli v posteli, poznávání večerního Tisna nás čekalo až další den.




Druhý den jsem vstávala kolem deváté hodiny, dala si ovesnou kaši s hromadou ovoce a relaxovala na verandě u výhledu na moře. Poté jsem si oblékla plavky a vyrazila s kámoškou a ostatními na pláž, kde jsme se hromadně začali vzájemně mazat a opalovat. To jsme moc dlouho nevydrželi, takže jsme byli rádi, že jsme každou chvíli mohli vlézt do vody. Moře bylo úžasné, stupňů tak akorát a rozpálenou kůži zchladilo báječně. 
Takto probíhal v podstatě celý náš den až na pauzičku na oběd, který nám připravila moje úžasná maminka. 
K večeru jsme se vypravili společně do města, prolezli jsme téměř všechny místní obchůdky a pak jsme rodiče zanechali na pivku a my mladé kočky jsme vyrazily do baru. Jediný bar, který připomínal diskotéku. Samozřejmě jako správné holky, jsme sedli přímo k baru a pozorovali mladého a krásného barmana (snědá pleť, modré oči a hlavně kouzelný úsměv od ucha k uchu), jak nám míchá drinky. Za jeden koktejl jsme zaplatily 35kun, což je poměrně drahé, ale za kvalitní alkohol a za více druhů alkoholu v jednom, se prostě vyplatí zaplatit více. :) Stálo to opravdu za to.

Pokračování příště.................................... ;)

ENGLISH:
Hi  we went to Croatia in saturtay 18.7. The road was good. In Austria and Hungary was storm. The weather was good for travelling. But in Croatia was arou 38degrees. So hot. 
We had trip without problem on road. We was in Tisno in island Murter around 6 o´clock p.m..
After accommodation we went swimming and then just sleep because we were tired.
 The next day I woke up early and I gave breakfast and we went to the beach where we were sunbathing and after swimming.
In the evening we went to the local shops but also to the bar where we had a cocktail -

good cocktails and very tasty. 

The next post about my Holiday maybe tomorrow ;)
sorry for mistakes ;)







Žádné komentáře:

Okomentovat