Na Ig a fb jsem psala, že sem dám co nejdříve recept na beránka, bohužel jsem to tak trošku zakřikla a beránka sem dávám až teď po Velikonocích, snad si na něj vzpomenete a zkusíte třeba za rok. Bylo toho tolik, že nevím, kam jsem hlavu dala... o tom trochu více v dalším článku. ;)
Protože mě to vaření a pečení a všechno kolem kuchyně začalo tak nějak bavit, rozhodla jsem se upéct si vlastního beránka a to v aspoň trochu zdravější verzi, protože nezdravého jsme dostali od babičky, ta se v tom přímo vyžívá.
Beránek se mi povedl hned na první pokus, ale to raplení, když mi nechtěl vypadnout z formy, to stálo za to :-D. A opožděně vám přeji Veselé Velikonoce.
Hi, it is my first easter lamb.You can use this recipe next year. BTW: Happy easter guys <3
Ingredience Ingrediens
100g žitné mouky 100g rye whisky flour
150 g polohrubé mouky 150g flour
4 vejce 4 eggs
180 ml mléka 180ml milk
120g cukru 120g sugar
vanilkový cukr vanilla sugar
1čl citronové kůry 1teaspoon of citrus peel
1 kypřící prášek bez lepku 1 leaven powder without gluten
4pl řepkového oleje 4 teblespoon of oil
marmeláda marmelade
čokolád chocolate
Postup:
Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s cukrem, vanilkovým cukrem a
kůrou z citrónu. Přilijeme mléko a vmícháme smíchanou polohrubou mouku s
žitnou moukou a práškem do pečiva. Nakonec vetřeme řepkový olej a
ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy beránka,
přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Průběžně
kontrolujeme a pečeme přibližně 1 hodinu a 15 minut. Ještě zatepla
beránka vyklopíme. K tomu nám může pomoci např. utěrka namočená ve
studené vodě.
Recept jsem si trochu poupravila, originální recept a tento postup naleznete TADY
Procedure:
Separate the egg yolks from the whites and wipe them with sugar, vanilla sugar and lemon zest. Add the milk and stir in flour mixed with rye flour and baking powder. Finally rub canola oil and beaten egg whites. Pour batter into a greased and sprinkled forms lamb, cover and place in preheated oven at 180 ° C. We continually review and bake for about 1 hour and 15 minutes. We do not dump hot lamb. This can help us eg. A cloth soaked in cold water.
Separate the egg yolks from the whites and wipe them with sugar, vanilla sugar and lemon zest. Add the milk and stir in flour mixed with rye flour and baking powder. Finally rub canola oil and beaten egg whites. Pour batter into a greased and sprinkled forms lamb, cover and place in preheated oven at 180 ° C. We continually review and bake for about 1 hour and 15 minutes. We do not dump hot lamb. This can help us eg. A cloth soaked in cold water.
Jeee, ten je pěkný, opravdu se ti povedl. Já beránka pekla kdysi dávno ještě jak jsem byla malé dítě. :-)
OdpovědětVymazatwelcometomyworld
Tak to jsi šikovnější než já :) já jako mladší bych si asi na to netroufla. :)
VymazatDěkuji ti. ;)
Ten se ti moc povedl, já jsem beránka ještě nikdy nepekla, mám z toho strach a nemám formu.
OdpovědětVymazatBeauty by K. - soutěž
Děkuji. Jak by jsi měla formu určiě by jsi ho zvládla, ono se to zdá těžký, ale když máš dobrý recept a hlídáš to při pečení, je to v pohodě.
Vymazat