...: TRIP TIP 1 - Wien, Prater, Primark

sobota 18. června 2016

TRIP TIP 1 - Wien, Prater, Primark

Jelikož se nám blíží prázdniny a mnoha z vás rádi cestujete, plánujete dovolené, víkendové odpočinky, či různé výlety, rozhodla jsem se pro nový typ článků TRIP TIP. Tyto články najdete v pravém menu pod štítkem cestování. Z některých míst/ dovolených jsem již dříve přidávala fotky a pár informací. Nyní to bude spíše zaměření, kam přesně se můžete podívat, typy na místa/ památky, pár fotek. Jak se znám ze začátku nečekejte žádné záraky, postupně články vylepším... 
 Hi because it is summer, I decided that I will add new post about travel. It is one from many.


 První zastávkou bude Prater, zábavný Park blízko centra, výhoda parku je, že je vhodný pro dospělé i děti a každý si najde to svoje, nevýhodou je, že se neplatí jednotný vstup, ale na každou atrakci zvlášť, proto utratíte většinou mnohem více, než by jste chtěli... Nejznámější je Práterské kolo, z kterého je nádherný výhled na Vídeň.
The first stape is Prater. Prater is funny park with many roler coasters. In this park you have to pay for each attraction separately. It is not so good. The most famous is Prater eye, you see from top of eye all city. 

 Zůstaneme v centru, kde je další zastávka Štefanský dóm, jedná se honostnou katedrálu v románském a gotickém slohu. Je to takzvaná "matka kostelů"
The next stape is Stephans dom, it´s cathedral and it is called such as "mother of churches". 
 Další místem, které už je mimo centrum je zámek Schönbrunn, jež byl letním sídlem Marie Terezie. A v jehož zahradách můžete nalézt bludiště a také Zoo. 
The next is Schönbrunn, it is castle, where lived Maria Theresa and her family. In the garden you can find zoo and maze.




 Posledním místem, které můžete navštívit, tím myslím i interiér, je Uno city, kde se nachází sídlo OSN, do budovy procházíte přes bezpečností kontrolu, která má podobný princip jak na letišti, všechny kovové věci na pás, batoh zvlášť, pokud pípate musíte projít znova. Toto centrum jsem navšítvila se školou, viděli jsme různé místnosti, kde probíhají zasedání a konference a také reportáž, či dokument, či záznam  od zástupce OSN v angličtině.
The last one is Uno city, where is centrum of OSN. 
Zajímavý architekturou je Hundertwasserhaus a pro nákupy je tu Primark, na kraji Vídně v G3 shopping centru, který naleznete na kraji Vídně.
Interesting in architecture is Hundertwasserhaus and for shopping is in Wien Primark in G3 shopping center.
Byli jste ve Vídni, plánujete se do Vídně podívat?|
Were you in Wien? Do you want go to Wien?


23 komentářů:

  1. Já jsem ve Vídni už byla, ale nikdy ne na pořádném výletu, ale letos to máme v plánu během babího léta, tak doufám, že budu nadšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že budeš Vídeň je nádherné město:) Děkuji za komentář.

      Vymazat
  2. Planuji jet uz par let na vanocni Viden. Uz jsem mela tolik moznosti, ale vzdy jsem odmitla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, vánoční Vídeň stojí za to, jak budeš mít další příležitost vyraž.:)

      Vymazat
  3. Ve Vídni jsem byla dvakrát a za mě pěkné místo kam vyrazit na krátkou dobu, je to kousek. Já byla v slavné Vysoké jezdecké škole, trhy a hlavně centrum města. Zábavný park by nebyl pro mě, na kolotočích mi je špatně :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, tu Vysokou jezdeckou školu zrovna neznám a to jsem tam většinou aspoň jednou za rok:D. trhy jsou za mě krásné a centrum také.:) Děkuji.;)

      Vymazat
  4. Ja do Viedne strašne rada chodím :) tú ZOO majú krásnu, oveľa lepšiu ako u nás :) a do Práteru by som sa chcela ísť pozrieť tiež ... takže ďakujem za info :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co, pokud máš ráda atrakce tak Prater je super:)v Zoo jsem bohužel nebyla, jen u ní, ale také jsem slyšela od blízkého zdroje, že stojí za to.

      Vymazat
  5. Jé, skvelý článok! Vo Viedni som bola v apríli a boli sme všade, okrem Prater. Mňa najviac zaujal Hundertwasserhaus, tam musí ísť povinne každý podľa mňa :D

    CAROLINE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všimla jsem si, že jsi byla.Kromě toho, že tam jezdím pravidelně s rodiči, také jsem tam byla se školou a právě první naší zastávkou byl ten slavný dům:). Děkuji za komentář.

      Vymazat
  6. Když jsem byla na dovolené, seznámila jsem se tam s dvěma kluky z Vídně-také říkali, že je moc hezká, ať za nima někdy přijedu, haha :D
    Každopádně jsem tam zatím nikdy nebyla. Ale doufám, že se do Vídně co nejdřívě podívám. Trip tipy jsou super nápad! :) Moc hezký článek. :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji budu v článcích pokračovat nadále.:) jsem ráda, že se ti líbí a je škoda, že jsi za nimi nejela, určitě by jsi poznala Vídeň i z jiných stránek:)

      Vymazat
  7. Krásny článok :)
    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY : partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Ve Vídni jsem už byla víckrát, ale třeba Prater jsem ještě nenavštívila, tak třeba příště :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nelze vše navštívit hned:)tak jak píšeš, třeba příště:) Děkuji za komentář.

      Vymazat
  9. Já jsem ve Vídni nikdy nebyla, ale ráda bych se tam podívala. Musí tam být opravdu hezky. Nejvíce mě to tam láká na Vánoce. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vánoce je Vídeň nádherná, byla jsem tam také několikrát, jen jsem to nedávala do článku, kvůli tomu, že je léto:). Myslím, že ať už pojedeš v létě/v zimě určitě se ti Vídeň zalíbí.:)
      Děkuji za komentář.

      Vymazat
  10. Super tip, vo Viedni je vždy čo pozerať a veru do Primarku by som zašla zase raz niekedy :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, že je vždy co vidět. Také bych znovu šla do Primarku, bez něj by výlet do Vídně, nebyl dobře zakončený :D

      Vymazat