...: Cuketové placičky/ griddlecake from courgette

neděle 21. srpna 2016

Cuketové placičky/ griddlecake from courgette

Nesnáším cuketu ve Francouzských bramborách, ségra nesnáší cuketu celkově, ťaťka ji nevyhledává a mamka ji má ráda. Nedávno jsem ochutnala u babičky cuketové placičky se sýrem a ukecala mamku ať mi cuketu pořídí. Taťka se na to moc netvářil a ségra nebyla doma. Tak či tak rozhodla jsem se placičky zkusit. Recept jsem si našla zde přes google. Nevím jestli je to stejný recept jako babičky, ale placky se povedly a chutnaly skvěle a hádejte co? Taťka, který napřed namítal, že to jen ochutná, snědl nejvíce! Chystám se na další várku, i když je to poměrně náročný skrz strouhání, stojí to za to.:) 

Hi today I show you my recipe for griddlecake from courgette. I read about this recipe on this page.
Trošku poupravený recept: 

Ingredience/ingrediens
300 gramů cukety (bez dužiny), 100 gramů kuřecí šunky, 100 gramů polohrubé mouky, 100 gramů sýru podle chuti, 2 vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva, sůl, pepř, olej, koření podle chuti - já použila majoránku a oregano

300g courgette, 100g chicken ham, 100g flour, 100g cheese, 2 eggs, 1/2 spoon baking powder, salt, pepper, oil, spice - I used marjoram, oregano


Postup/ procedure:
Omytou cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme, necháme odstát a pak slijeme vodu kterou pustila.
Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nakrájenou anglickou, mouku s práškem do pečiva, žloutky, nasekané bylinky a promícháme.
Opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků, osolíme, opepříme a smažíme na oleji dozlatova, nebo na lívanečníku trochu potřeném olejem. 

 Grate the washed zucchini and season  with salt and let stand.Add the coarsely grated cheese, chopped chicken ham, flour, baking powder, egg yolks, the chopped herbs and stir.Gently stir in whipped egg whites, salt and pepper and fry in oil until golden brown.

17 komentářů:

  1. Jsem v týmu s tvojí ségrou - nesnáším cuketu :D Prý jsem ji jako malá jedla, ale teď mě vůbec neláká.. Placičky sice vypadají hezky, ale vím, že bych je do pusy asi nestrčila :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji také jaká malá jedla a pak jsem ji nesnášela, ale postupně jsem zjistila, že mi v určitých jídlech nevadí:), každopádně jestli jsi v tomhle ohledu jak sestra, tak si dovedu tvůj pohled na to jídlo představit :D

      Vymazat
  2. Ja mám placky veľmi veľmi rada, avšak viac tie zemiakové. Ale zjem aj z cukety. Každopádne si mi teraz spravila chute na večer. :D Vyzerajú veľmi fajne, babička ťa naviedla ma dobrý recept.
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. promiň:D, bramborové jsou nejlepší, ale toto je dobré také:) Hlavně se to dá aspoň střídat:D, zase něco trošku jiného:)

      Vymazat
  3. Vypadá to hezky :) my máme teď doma spoustu cuket od dědy, tak je určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Cuketu moc nemusím, ale také placky by som si určite rada dala :) moja babka robí výborný koláč z cukiet, možno to chutí podobne :)
    Fashion Lovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. babička dělá ještě buchtu, tak jestli to chutná podobně jak koláč, tak to musí být moc dobrý:). A v te buchtě cuketa nejde vůbec cítit, v plackách také ne:)

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. U nás doma sa cuketa veľmi často využíva, je super a zdravá. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je zdravá:) jen u totoho receptu mi vadí tolik oleje... to tu zdravost trošku kazí:(

      Vymazat
  7. Mnam to vyzera dobre, my mame doma tolko cukiet, ze to urcite vyskusam :)

    OdpovědětVymazat