...: Návrat do Bibi/ Back to Bibi

čtvrtek 22. září 2016

Návrat do Bibi/ Back to Bibi

Už po třetí jsem se s babičkou a dědou vydala do malé vesnice Bibinje v Chorvatsku. Pro ty z vás, kteří jste u mě na blogu, či jinde o tomto místě nečetli, mám pro vás krátké info.

Before two weeks we went to Croatia to Bibinje with grandma. For you, who don´t know about this village I have a short informations.
Bibinje je malá chorvatská vesnice nacházející se v blízkosti města Zadaru, leží 5 kilometrů pod tímto "hlavním centrem" severu a žije zde přibližně 3000 obyvatel. Pláže jsou tu jak kamenité, tak oblázkové, tak betonové. Je zde několik malých přístavů pro menší lodě a jeden trošku větší, kam připlouvá vyhlídková ponorka, exkurzní loď a malý parník, který převáží lidi z jednotlivých měst. V některých přístavech jsou k zapůjčení vodní skútry a šlapadla.
Většina restaurací se nachází při pobřeží a většina z nich je otevřená pouze v sezóně. V centru se pak nachází dvě pizzerie, menší bar, cukrárna, pár pekáren, pár malinkých butiků, pošta, a asi dva chorvatské markety s nejpotřebnějším zbožím, trafika a pár stánků s ovocem.

Bibinje is small village nerby Zadar and there live around 3000 inhabitans. Beaches are made up from stones, or concretes or from pebbles. There are a few docksides for small boats and one a lot of bigger for excursion boat, small steamer and for excursion U-boat. At some place you can lend scooters and treadles.
Many restaurants are on seaside and in the centre of Bibinje are two pizzeries, small bar, confectioner´s , bakery, boutiques, post office,two small shops, newsagent and market with fruits and vegetables.  
 
Z toho my se ségrou jsme navštívily jednu z restaurací, kde jsme si daly aspoň symbolickou rumelu, dále jsme šly do pizzerie ve městě a na výbornou zmrzlinu, kam jsme chodily hlavně s tetou a jejími dětmi. Dále jsme se podívaly do místních krámků.
Převážně jsme trávily dny na pláži, ať už valením a nebo procházkami. Společně s tetou a jejími dětmi jsme se vydali i na místní dětské hřiště.
Jediný výlet, který jsme podnikly byl do Zadaru do hypermarketu Plodine, což je babičky oblíbený obchod, kde se prý dá se sehnat úplně vše za skvělé ceny, no tak skvělé nebyly, ale aspoň jsme nakoupily suvenýry - typická piva a jejich sladkosti...
 
We went to one restaurant and ordered rum with coca cola, we went to pizzerie and wen to confectioner´s with my uncle, aunt and their children  and we had very good ice cram. We  also went to boutiques.
Apart from this we visited Zadar and we went to my grandma´s favourite hypermarket Plodine.
Some days we lain at beach or we swam.
 
Znáte toto místo? Byli jste někdy v Bibi, nebo jste aspoň kolem projížděli?

Do you know this place?

13 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. jsou i dokonalejší místo, ale je to tam moc pěkné:) Děkuji za komentář;)

      Vymazat
  2. ešte som tam nikdy nebola, ani som o tomto mieste nepočula ale vyzerá to tam veľmi pekne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ne?přitom je to po cestě na jih Chorvatska:)
      Děkuji za komentář;)

      Vymazat
  3. Mesto nepoznám no Chorvátsko mám veľmi rada, takže verím, že tam muselo byť krásne. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerá to ako veľmi príjemná destinácia, na letnú dovolenku:)
    http://thenoela.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat