...: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti/ Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

sobota 19. listopadu 2016

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti/ Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Jako mladší jsem se knihám vyhýbala jak čert kříži. Nebylo člověka, co by mě donutil si přečíst knížku a když, tak to už vážně něco hořelo. 
Postupem času jsem jim na chuť přišla, našla jsem si žánry které mě baví a u kterých vydržím. Začala jsem číst převážně historické romány, nejlépe založené na skutečných událostech. Knihy z druhé světové války a naučné psychologicke, ze kterých jsem čerpala informace o tom, jak uspět, vÉst svůj vztah, věřit v sebe a v to co dělám.
Teď jsem, ale zabrousila do trochu jiného žánru a pustila se do čtení Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Čím mě tato kniha dostala? Už jen tím názvem, tajuplným obalem a kinem... ano nechala jsem se zvyklat, že si přečtu knižní předlohu filmu na který bych ráda šla.
Do knihy jsem se začetla poměrně rychle a teď když už mi zbývá posledních par stránek do konce vám chci o ní něco málo napsat. 

Hi today I show you book which I am reading now, maybe you know Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.


 Nejdříve o obsahu/ info:
Kniha začíná tím, že 16 ti letému Jakeovi umírá dědeček a díky posmrtnému dopisu zjišťuje, že povídky o záhadných dětech jsou pravdivé. Proto se rozhodne odjet s otcem do Anglie na ostrov, kde jeho dědeček údajně vyrůstal. Po příletu se dozvídá, že sirotčinec byl za druhé světové války vybombarodován a děti, které v něm žili jsou nejspíš po smrti. Nejdříve je zklamaný a chce své pátrání vzdát, ale nakonec se rozhodne ruiny pořádně prozkoumat. Kromě fotek, které v sirotčinci objevuje, vidí také zvláštní dívku, za kterou se vídá... a pomoc ni se dostat přes časovou smyčku, do doby, kdy ještě sirotčinec stojí. Zde jsou mu odkryty všechna dědečkova tajemství a  také tajemství o jeho osobě, které ani sám netušil. Kniha by měla končit tím, bojem Jake a dětí s příšerami kvůli kterému se rozhodne Jake zůstat ve smyčce napořád. 

 When Jacob discovers clues to a mystery that stretches across time, he finds Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. But the danger deepens after he gets to know the residents and learns about their special powers. (IMDB)

Celkově bych knihu hodnotila kladně, je čtivá a vždy čekáte, kam se děj bude dál vyvíjet. Jen počátek jsem měla problém přelouskat, než jsem se dostala přímo k sirotčinci.
Jinak taková malá rada od sestry: kdo chce vidět film ať nečte knížku, bude očekávat trochu něco jiného, ale tak to už u většiny filmů podle předloh bývá...
Viděli jste film? Četli jste tuto knihu? 

Small advice for you by my sister. If you don´t watch film and you will read book, you have problem with film. It is different.
Do you know this film? Do you read this book?

9 komentářů:

  1. Wau tá kniha vyzerá skvelo! Nečítala som a ani som nevidela, no chcela by som si najprv prečítať knihu a pozrieť film až potom :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to mám úplně stejně v plánu:) jen nevím, jestli se mi pak ten film bude líbit... :D

      Vymazat
  2. Tak obsah zní zajímavě! určitě bych si ji ráda přečetla. https://www.facebook.com/carlos.lopezpardo.1?fref=ts

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud budeš mít možnost určitě přečti, stojí za to:)

      Vymazat
  3. Dlouho jsem si myslela, že to bude nějaké drsná kniha a tak jsem se jí vyhýbala. Ale je to spíše fantasy a to mě láká

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si říkala, že bude víc zaměřená na tu podivnost těch dětí, ale spíš v nějakém špatném smyslu a ono je to úplně jiný :) ale je to super. drsný to vůbec není:) taková pohodovka.

      Vymazat
  4. Děkuju moc za dotazník na mém blogu :)
    Tato a ještě Dívka ve vlaku jsou teď dvě knihy, které si chci přečíst :) hned prvního prosince se na všechny těším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co:) dotazníky mám celkem ráda. Já bych chtěla také tu dívku, ale trochu se ji bojím, když je to detektivka. Ty zase moc nemusím, takže možná nakonec jen film:)

      Vymazat