...: Netradiční perníčky/ nontraditional gingerbreads

neděle 11. prosince 2016

Netradiční perníčky/ nontraditional gingerbreads

Ahoj, snad každý zná perníčky, ale ne každý je má rád a ne každý je doma dělá. U nás tradice s perníčky skončila asi před pěti lety, kdy mamka usoudila, že to nikdo nejí a hlavně je to velká piplačka. Než se udělá těsto, než se to vykrájí a hlavně to zdobení?! Horor!
 Proto jsem zvolila jiný způsob,tak trochu NETRADIČNÍ.
Receptem na tyto perníčky jsem se nechala inspirovat na fitness.světwebu.cz.

 Hi, maybe everyone know gingerbreads, but no everyone do gingerbreads at home. By us it was tradition, but now not. Despite of I decide to make nontraditional gingerbread with nontraditional decoration.  My inspiration is from this page.

Postup jsem si opět trošičku poupravila... / procedure
280 g žitné celozrnné mouky (pouze žitnou jsem neměla); 2 vejce; 3 lžíce medu (kdo má rád sladší tak spíše 4); 1 lžíce másla; 2 lžíce perníkového koření; 1 lžička skořice, hořká čokoláda. 

280g rye whisky wholegrain flour; 2 eggs; 3 table spoon of honey (for someone 4);  1 table spoon of butter; 2 tea spoon of gingerbread spices; 1 tea spoon of cinamon, dark chocolate
 
pro představu všechny perníky
 Kromě másla jsem vše smíchala dohromady a udělala těsto, které jsem nechala půl hodiny odležet v lednici. Poté vyválela a postupně vykrájela perníčky a poté potřela máslem.  První várka se mi nepříliš povedla, udělala jsem je moc tenké, u žitné mouky se vyplatí spíše silnější, jinak jsou moc tvrdé.  Perníčky jsem pekla na 200 stupňů v elektrické troubě po dobou 10 minut. Perníčky jsem nechala den uležet a poté ozdobila hořkou čokoládou. 
Perníky mi vyšly na dva a půl plechu.
Everything mix. From the mass knead dough and then put to rest 30 minutes in the fridge. Once removed from the refrige, you roll out the dough. You use the form on gingerbreads. Prepare a baking sheet with baking paper. You smear gingerbreads with butter. You bake gingerbreads in oven for 10 minutes at 200 degrees Celsius. Next day you can decorate your gingerbreat with dark chocolate.


Děláte perníky? Líbí se vám tyto netradiční? Jaké cukroví máte nejraději?

Do you make gingerbreads? Do you like mine? Which sweet do you like? 

9 komentářů:

  1. Já sladké nejím, ale dříve jsem milovala medové perníčky. :) Když už bych si jednou ročně měla dát cukroví, tak to tradiční..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my máme i tradiční, ale chtěla jsem udělat něco jiného, něco i zdravějšího:) zatím jsme testovaly s babičkou a chutnají stejně jak ty běžné, jen je jiné zdobení.

      Vymazat
  2. Já na cukroví a sladké celkově moc nejsem, ale perníčky mám ráda a sním je. Naposledy jsem je pekla vždy s maminkou, teď už moc nepeču, protože já to nejím a manželovi stačí, když si koupí jen tak na stůl linecké cukroví. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás je nejí hlavmě taťka, takže proto jsme přestaly péct, mamka dělá raději jiné, které se spíše sní. Linecké máme zrovna všichni nejradši.:) a také jsme uvažovaly o koupení.

      Somethingbykate

      Vymazat
  3. tiež poslendé roky skúšam zdravšie alternatívy vianočného pečenia ale nie je to ono :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není, ale špatné to také není:) nejlepší je to asi vyvážit:)něco zdravější pro lepší pocit a něco nezdravé, na co je člověk zvyklý

      Vymazat
  4. Sladké som prestala jesť alebo teda začala som robiť koláče bez cukru a chutia mi ešte viac. :)

    https://thefashiontwiins.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně chutná oboje, koláč bez cukru jsem už také zkoušela a byl moc dobrý.:)

      Vymazat
  5. Vypadají skvěle! Dřív jsme je pekly s mamkou, ale teď už je nepeču, protože u nás nemají takový úspěch, jako ostatní cukroví.
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat