...: Víno/ Wine

úterý 21. března 2017

Víno/ Wine

Dalo by se říci, že mám víno v krvi, protože jedna část  z mé rodiny, pocházela z okolí vinic a vlastně ještě jedna část mé vzdálené rodiny stále mezi vinicemi žije
K vínu mám lásku již poměrně dlouhou dobu. Byl to první alkohol, tedy ještě s Jelcinem, který jsem začala poměrně pravidelně dostávat ke svým narozeninám.

I have wine in bloog, because I have family who live between  wineyard. Vine was the firts alcohol, ok and Jelzin which I got for my birthday.

V podstatě mi víno chutná na všechny možné způsoby, ať už namíchané s nějakým nealkoholickým nápojem, samotné, svařák, či cokoliv... Ale přednost dávám jednoznačně bílému, i když neodolám ani růžovému a když už na to přijde, i červený ochutnám.
Ačkoliv jsem absolvovala na vysoký volitelný předmět, kde jsme vína probírali, jejich odrůdy, vůně, k jakému jídlu se hodí. Vůbec nic o nich nevím. V tom jsem se utvrdila i během dvou návštěv sklípků, kde jsem si to vyloženě užívala, ale nic si nezapamatovala. Vůbec nevím, co mi chutnalo a co ne, co jsme pili, ale vím, že bílé a růžové vedlo a že to byl nezapomenutelný zážitek, nejen pro chuťové pohárky, ale o tom třeba jindy.
 
I like every types of wine and with non alcohol drinks, like a hot wine and so on. But I prefer white wine and also rose wine. I drink red wine only sometimes. I had subject in school where we learned about wine, but I don´t know nothing about this. Even if we were in wine cellar I don´t know nothing about wine. But I love wine.
Když je řeč o víně, tak nedávno jsme se dohodly společně s Barčou na dalším focení. Venku nebylo moc hezky a tak jsme zvolily možnost focení v kavárně/vinárně. Barča, která je moc šikovná, vše aktivně domluvila a tak se mohlo jít hned druhý den fotit. 
Focení probíhalo v příjemném prostředí vinárny Dvojky u nás ve městě. Kromě focení s kafíčkem a bílým vínem (tentokrát to byla Pálava - to si pamatuji!), jsme zavítaly i do sklípku
Vůbec jsme netušily, že je sklípek k dispozici. Celkem nás to zaujalo a kromě focení, se naše myšlenky vrhaly i na možnost budoucího posezení
Ačkoliv byl sklípek poměrně zaprášený, měl své kouzlo a takové to posezení při svíčkách, s kvalitním vínečkem a možná i dobrým jídlem je opravdu skvělé a má svoji atmosféru. 

 When I write about wine I have to write about these photos. I was with Bara in our city in Wine bar/ Cofee bar and she took a photos of me. We also visited wine cellar in this bar and I have to say, that it is amazing place.:) It have magic atmosphere.

Bohužel fotek ze sklípku moc nevyšlo, a tak vám přidám jen pár a to především z kavárny. Kdo sleduje Barču, mohl některé fotky už vidět, kdo ne, může nás potěšit návštěvou stránek Svět podle Barbory Bee na Fb a komu se stránky zalíbí, může přihodit i like, či přímo se domluvit na focení.:)

If you want see more photos, or if you like this, you can visit Bara´s page on Facebook Here.

20 komentářů:

  1. Fotky jsou super :) Taky dávám přednost bílému vínu.. to červené mi přijde hrozně těžké. A mít i třeba vzdálenou rodinu, která vlastní vinici, tak se tam asi přestěhuju :D

    http://neverforgetneverlookback.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je dost složité se přestěhovat:D ale chápu, jak to myslíš. My tam akorát jezdíme občas na návštěvy, jednou či dvakrát ročně a byli jsme na vinobraní, což byl super zážitek.:)

      Vymazat
  2. krásne fotky, tiež dávam prednosť bielemu či ružovému, červenému som vôbec neprišla na chuť ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo tak to já také ne :D, i když teď si lehce vzpomínám, že kdysi jedno črvené, co mi chutnalo bylo, ale to už nevím jaké....

      Vymazat
  3. Já teda alkohol piji velmi málo a víno mi moc nechutná. Ale fotky máš moc pěkné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je docela škoda, říká se, že sklenka vína je zdravá, když si ji člověk občas dá:)

      Vymazat
  4. Krásne fotky. Aj keď ja mám radšej červené víno. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opravdu?:) takových lidí, co dávají přednost červenému znám strašně málo:)

      Vymazat
  5. WOW!!! You look sooooo beautiful! That is such a pretty top!! Great color on your! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké fotky :) Já nepiju alkohol celkově, ani víno, nějak mi prostě vůbec nic nechutná...

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda:) občas to neuškodí:) ale tak každý má rád něco jiného.:)

      Vymazat
  7. I've always wondered how it feels like living in a vineyard where wine making is just around the area. Would be fun. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Červené víno mi nechutná vůbec (kromě svařáku)!! Uplně mi vadí, jak je trpké a jak jsou v něm cítit ty třísloviny! :D :/ JInak nejsem nějakým extra milovníkem vína, ale dám si ho s chutí! :)

    Lifestylebirdie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo svařák z červeného je skvělý, ten mi chutná také:)

      Vymazat
  9. Miluju sladká bílá vína a Pálava patří mezi nejoblibenější. I když ty novozélandská jsou taky skvělá, takže neusutále degustujeme:)) A červené jen příležitostne, ale spíš s colou nebo jako punč v zimě:)

    Na fotkách ti to moc sluší a super odstín rtěnky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak novozélandský jsem v životě neměla, ale věřím, že bude mít něco do sebe. S radostí bych ho ochutnala.:) Červené také s colou můžu.:)
      Děkuji ti moc a odstín je to 7 od Dermacolu 16 H.:)

      Vymazat
  10. Lásku k vínu chápu a sdílím! :) Krásný článek!

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat