...: Drážďany, Zwinger, Primark, Kafe/ DRESDEN

neděle 24. září 2017

Drážďany, Zwinger, Primark, Kafe/ DRESDEN

Možná jste už na instagramu, či mém facebookovém profilu blogu viděli, že jsem byla ve čtvrtek v Drážďanech
Tento výlet jsme s kámoškama plánovaly téměř celé prázdniny, bohužel vždy do toho něco skočilo, proto nám to vyšlo až teď. 
Drážďany jsou od nás asi 4 hodiny jízdy, není to dlouho, ale není to ani chvilka, proto jsme vyrazily kolem půl 9. Cesta tam byla v pohodě, až na pár zdržení v Praze... Kdo by to čekal, že??? 
Na místo jsme dojely kolem dvanácté hodiny, zaparkovaly v parkovacím domě blízko Zwinger a vydaly se na toulky městem. 

Maybe you saw on my instagram or fb my photos from Dresden. I was in Dresden on thursday. We planned this trip during summer holiday, but we went to Dresden now. Dresden are from us around 4 hours. It is not so long, but it is not short time. We went between 8 and 9 o´clock. Road was fine, but we waited in Prag... We arrived to Dresden around 12 o´clock and we parked in parking hous near Zwinger.
Říp
Zwinger


První zastávkou byl tedy Zwinger, něco jako krásný zámeček s asi miliardou turistů. Zámeček jsme si nafotily ze všech stran, vyfotily si několik selfieček a pokračovaly dále. Viděly jsme budovu opery, budovu muzea, starý most, který se právě opravoval a přes který jsme se vydaly na druhou stranu do novější části, kde se nacházely obrovské nádherné fontány, které jsou také jednou z nejvyhledávanějších památek v Drážďanech. 

The first step was Zwinger, it was amazing building with many tourists. We took a photos of castle and ourself.We also saw build of opera, of museum and old bridge. We went across bridge on the other side of city, because we wanted to see famous fountains. 
Po cestě zpět jsme šly kolem Japonského paláce, který se mi teda vůbec nelíbil a u kterého nebyla ani noha... 
A protože nám zbýval ještě čas do vypršení parkovacích hodin, prošly jsme si ještě celou starou část. Viděly jsme kostel se zlatými sochami, prošly náměstí a vyšly u trhů, které byly v rámci October festu. Bohužel čas nám rychle utíkal a tak jsme je prošly pouze v rychlosti. Vyfotily si stánky a nasávaly vůni jídla. 

When we went back we saw Japanese palace, I did not like this.
And because we had time, we went to old city and we saw church and markets with food and drinks.

Jelikož byl blízko Primark a nutně jsme potřebovaly na toaletu a kafe, rozhodly jsme se přejet do nákupní galerie. Co se týká Primarku tak můžu říct z vlastní zkušenosti, že ten ve Vídni mi připadá menší, ale celkově lepší... 
V Primarku jsme strávily asi hodinu, každá jsme pobraly to, co jsme nejvíce chtěly a potřebovaly a šly na kafe, kde jsem si jako malý dezertík dala i kopeček lahodné čokoládové zmrzliny.

Because Primark was near and we also needed coffee we went to shopping centre. We bought a few things and I had amazing coffee with ice cream.
Po cestě domů jsme se ještě zastavily na skok v Praze v Harfě... 
Byly jste v Drážďanech? Pokud ano, tak spíše jako turisté, nebo nákupčí? Pokud jste nebyli, chtěli by jste je navštívit? 

Were you in Dresden? Do you want to visit Dresden?


9 komentářů:

  1. Ešte som tam nebola, no vyzerá to tam krásne. :)

    Rebelliouslily GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera. :-) Já jsem Primark navštívila ve Vídni, a bylo to super. Letos bych se tam ráda podívala znovu, tak snad to klapne :-)

    Začínám objevovat tajemství přírodní dekorativky

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím jsem byla v Drážďanech jen na rychlonávštěvu po obchodech, ale na příště bych si chtěla vyhradit celý den jen pro město. Vypadá to tam podle fotek nádherně :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  4. V Drážďanech jsem ještě nebyla a určitě velmi ráda bych se tam podívala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Tam to ale vyzerá krásne :) Do Primarku by som opäť rada išla a veľmi sa mi páči tvoj svetrík!

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne fotky, dúfam, že sa do Drážďan niekedy dostanem aj ja:)

    Saja Frey Blog

    OdpovědětVymazat
  7. V Drážďanech jsem ještě nebyla. Moc pěkné fotky i místo!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  8. Hi
    Nice article. I can recommend this Guid page: Dresden guid

    OdpovědětVymazat