...: Německo část 2/ Germany part 2

středa 6. září 2017

Německo část 2/ Germany part 2

Probudili jsme se brzy ráno a šli na snídani, kterou nám domluvila sestra. Snídaně probíhala ve speciálním prostoru vyhraněném pro jídla zaměstnanců a probíhala formou bufetu. Jelikož zde platilo, kdo dřív přijde, ten dřív mele, museli jsme si opravdu přivstat.
V jídelně už téměř nikdo nebyl, i přes brzké vstávání jsme přišli až téměř před koncem (kolem 9.), kdy už toho dvakrát moc na výběr nebylo, ale najedli jsme se. Převážně jsem si vychvalovala čerstvé ovoce a teplé kafe, které mě nakoplo do celého dne. 
We woke up early in the morning and we had breakfast in hotel. It was on special place for employes. Because we went before 9 o´clock we have not many food.. but I loved breakfast because of fresh fruits.

Po snídani následovala chvilka odpočinku a příprava na další program. V plánu bylo navštívit vodopády, které byly docela blízko od města a před tím se zastavit ještě v Edece pro něco k obědu
Nevěděli jsme přesně kde vodopády hledat, GPS nám moc nepomohla, a proto jsme zastavili nejblíže tomu místu...Sešli jsme k nádherně azurové řece s vodopády u Bad Kreuth. Vodopády byly malé a já věděla, že to nejsou ty, které hledáme, nicméně byly nádherné. Voda byla ledová, ale na schlazení ideální.
After breakfast we had rest and we also prepared next plan. We went to Edeka to buy lunch and after this we went seek waterfalls which was nearby Rottach.  But we saught another waterfaalls. They were amazing. Water was blue and cold.


Poté jsme se vydali někam do hor hledat ty druhé, ty velké. Nenašli jsme je. Místo nich jsme viděli krásnou starou budovu lázní obklopenou horami s koníky kolem. 
Čas letěl jako voda a tak jsme se vrátili zpět na parkoviště.
 After this we went to Alps. We saw mountains and old spa - Bad Kreuth.Because we have no time we had to return to parking place and we went to Austria and I saw waterfalls which I sought. It wete bigger waterfalls.
Jelikož jsme byli pár kilometrů od Rakouska, rozhodli jsme se jet ještě na malou otočku tam. Po cestě na hranice jsem spatřila to, o čem jsem snila a viděla na fotkách. To bude to místo, které jsem hledala, pomyslela jsem si a také bylo. SIEBENHÜTTENALM. Zastavili jsme na blízkém parkovišti a stezkou podél řeky jsme se dostali na ono místo, kde se dokonce jakoby nacházela i malá oblázkovitá pláž, kde se lidé opalovali. Mamka si smočila nohy a já se přes balvany šplhala až k místu, kde voda stéká dolů, abych si je mohla vyfotit zblízka.
Lehce mokří, lehce uvaření a vyčerpaní z tepla jsme jeli ještě  na ty hranice.  Čím víc jsme se blížili, tím větší hory byly. Taťka zastavil na rakouské straně u jednoho krámku aby si horu vyfotil. Když vytáhl foťák, z krámku vylezl starej dědek z foťákem a začal nás fotit a ještě něco na nás řval. No radši jsme vzali nohy na ramena a vyrazili zpět do Rottachu aby jsme se najedli a mohl začít odpolední program i se ségrou. (VIZ DALŠÍ ČLÁNEK, AŤ TOHO NENÍ NA VÁS MOC;))
It was morning plan and about afternoon plan I will write in another post.:)

21 komentářů:

  1. Moc pěkný článek, určitě skvělý výlet 😊

    StepankaT z Corcula
    www.corculum.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. To musel být krásný výlet a ty příroda vypadá moc hezky. Jinak ti závidím kudrnaté vlásky! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl úžasný:) a není co závidet, chce to hrozně péče a vůec to není sranda :( kolikrát mě to spíš štve ty vlasy :-D

      Vymazat
  3. Nádherné fotky z výletu! Zaujaly mě ty krásné vodopády :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné fotky vodopádů, na co fotíš? :)

    https://gabulka-lovelygirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Jee aj ja som sa práve vrátila z prírody z Nemecka a tiež mám o tom najnovší post :D Krásne fotky :))

    Desire fashion blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všimla jsem si už na tvém instagramu. Jsme se minuly :D na blog se podívám a děkuji:)

      Vymazat
  6. This place looks amazing and those pictures are stunning.I follow you,can we follow each other?

    https://elogiosamislocuras.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Krásny príspevok a blog! A tie fotky...😘

    https://laureysworldkitchen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. wow such anice pictures from holiday xx

    OdpovědětVymazat
  9. To je krása! ♥ Jednou bych se tam taky ráda podívala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat