...: Péče o kudrnaté vlasy/ caring about curly hairs

pondělí 7. května 2018

Péče o kudrnaté vlasy/ caring about curly hairs

Moje vlasy jsou dost složité, mnozí obdivují mé kudrlinky, ale vůbec neví, co se za nimi skrývá, jaké trápení s vlasy mám a proč si tedy vlasy občas žehlím. Na základě toho jsem se rozhodla sepsat článek na téma moje péče o vlasy.

My hair is complicated, many admire my curls, nobody does not even know what's behind them, why I am tired from my hair and why I sometimes iron my hair. Based on this, I decided to write an article on my hair care.



Vlasy mám kudrnaté s lokýnky pouze po umytí hlavy, první den je to ok a vypadá to docela dobře, poté vlny slehnou, vlasy absolutně nedrží tvar, proto je vážu do culíku, pokud se je rozhodnu rozčesat vlasy nabudou do nepředstavitelného objemu a vypadám jak ovce. DOSLOVA. V té fázi zahájím spletení do copu, který to alespoň trochu zachrání. Občas, pokud se mi mé vlasy nelíbí, nebo mám chuť na změnu sahám po žehličce. Vlasy jsem měla dřív hodně zničené barvením, ale hlavně každodenním žehlením, proto je rovnám max 2 krát týdně, spíše jednou a k tomu používám sprej na tepelnou ochranu.Co se týká tedy barvení, vlasy si už pár roků nebarvím, vlastně od doby, co jsem byla na zrz. Používám pouze barvící šampony různých odstínů - stejně to nejde moc poznat, jaký si na vlasy dám.

My hair is curly with curls only after washing my head, the first day it's ok and it looks pretty good, then the curlsl fall, the hair absolutely does not hold the shape, so I take rubber band. If I decide brush my hair  I have a very big volume, it looks like wool and I look like a sheep. Occasionally, if my hair does not like me, or I like to change I iron my curls. I had hair damaged by colours before, but mainly from daily ironing. So I equalize it twice a week, rather once, and I use a thermal protection spray. Now I use for my hair only colouring shampoon.



Z péče o vlasy používám samozřejmě šampon, poté balzám na vlasy, masku a dále olejíček a expresní sprej. 
O šamponech jsem četla u Kejt, že je vhodné je střídat aby si vlasy nezvykly, to se mi celkem osvědčilo a tak mám šampónů hned několik, většinu na podporu růstu, proti vypadávání, či poškozené vlasy. Nejraději používám Alpecin, Yves Roscher a Gliss kur.

From hair caring I use shampoon after this balm, mask, oil and expres spray. 
About shampoons I read on blog by Kejt. She wrote that is suitable to change schampons, because one shampoon is habit for hair. So I use many shampoons, for regeneration for support od grow, again falling hair. I like Alpecin, Yves Roscher and Gliss kur.
Z balzámů si pořizuji také na stejnou problematiku vlasů, nejraději mám Syoss, Pantene, Garnier Ultra Doux, který krásně voní a opět Glisskur. 

My favorite balms are against the same problems like a shampoons . My favorite are Gliss kur, Syoss and Pantene.
Masky aktuálně používám tři, ale nejvíc se mi osvědčil Glisskur, který používám stále dokola a jen občas ho prostřídám.

I use actually three mask for hair, but my favorite is Gliss kur. I buy this mask still.
Z péče po umytí vlasů používám Balea olejíček, protože mám vlasy suché dávám ho po celé délce i na kořínky a expressní sprej, ten dávám spíše do konečků, protože se mi usazuje na pokožce a ta se mi loupe - z toho důvodu příliš nepoužívám tužidla a laky na vlasy

From caring after washing I use Balea oil, because I was dry hair I give this oil on all hair. A I use also express spray by Gliss kur. Because my skin on head is very dry I don´t use hairspray.

Jak pečujete o své vlasy vy? Sejdeme se v nějakém produktu? 
How do you care about your hair? Do you use some products from mine?

13 komentářů:

  1. Ten Balea olejíček vypadá zajímavě. Já mám ráda vlasovku od Alterny, ale pořád zkouším cokoliv nového :-)
    verrygusto

    OdpovědětVymazat
  2. Mám taky ten olejíček od Balei, ale dávám ho jen do délek. Jinak vlasy máš pěkné, ale věřím, že je péče o ně dost náročná. Já jsem ráda za rovné vlasy. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Thank you for english version! I didn't see these products in Poland :(. You look very beautiful ♥
    Kisses
    http://sar-shy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Šampon od Gliss kur jsem měla moc ráda :) co se kondicionérů týče, zkoušela jsem všechny možný, až jsem si nakonec nejvíc oblíbila od Cien z Lidlu :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  5. Amazing products, dear, so nice and interesting post! Lovely picture!

    https://elenabienvenido.blogspot.com.es/

    OdpovědětVymazat
  6. ten zlatý sprej na vlasy od Schwarzkopf používám taky a jsem s ním hodně spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mne sa vždy brčkavé vlasy veľmi páčili a nie je tomu inak ani teraz, moje vlasy mám prirodzene rovné a tak si ich v poslednej dobe pomerne často natáčam a tak som aspoň trošku spokojnejšia, aj keď som sa rovné vlasy občas predsa len rada :) S brčkavými je oveľa viac roboty a aj napriek tomu, že sa ničia oveľa rýchlejšie, máš ich naozaj veľmi pekné :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  8. Wow!! You have a beautiful hair dear :)

    OdpovědětVymazat
  9. Na Alpecin mam také zálusk :) A mas nádherné vlasy!

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  10. Taky mám vlasy kudrnaté po umytí, někdy si je rovnou zapletu at mi chvíli vydrží :-)

    OdpovědětVymazat