...: TRIP TIP - Vimperk

neděle 24. června 2018

TRIP TIP - Vimperk

Vítám vás všechny u nového článku. Po roce se vracím zpět z typy na výlety. Tentokrát jsem si pro vás připravila článek na místo zvané Vimperk, které se nacházelo necelých pět kilometrů od Pravětína, místa kde jsme byly ubytování při naši rodinné dovolené v roce 2009.

Hi everybody I welcome you at new article. After year I am back with new article which is called Trip tip. Today I have for you article with place Vimperk, which was a five kilometrs from Pravetin - it was place where we slept. 

Vimperk je historické město, které se nachází v Jižních Čechách v okrese Prachatice a leží na počátku chráněné krajinné oblasti. Nejen město je zajímavé, ale převážně jeho okolí, kde se nachází například Boubínský prales.
Největším lákadlem města je zámek, který se tyčí na kopci nad městem. Z jeho okolí je krásný výhled na město. Ačkoliv zámek není v příliš dobrém stavu (v 2009, se dělaly rozsáhlé přestavby), je docela pěkný. Uvnitř zámku jsme navštívili například výstavu se zvířaty, kamínky a také si prošly některé chodby.

Vimperk is historical city, which is situated in south Bohemia in region Prachatice and there is protected nature area. Not only the city is interesting, but mostly its surroundings, such as the Boubín Forest.
The biggest attraction of the city is the castle, which towers over a hill above the city. From its surroundings is a beautiful view of the city. Although the castle is not in good condition (in 2009, extensive rebuilding was done), it is quite nice. Inside the castle we visited for example an exhibition with animals, stones and also we passed through some corridors.
Do historického okolí, či centra se řadí například Černá brána, kterou procházíte směrem k zámku, dále například Kláštěrský viadukt, opěvnění atd... Pokud vás zajímají další podrobnosti, či památky, určitě se podívejte SEM na informace přímo z webových stránek Vimperku.

To the historical surroundings or the center include the Black Gate, Kláštěrský viadukt, defences and so on.  If you are interested in more details or monuments, you should definitely look at HERE for information directly from the website of Vimperk.

Znáte Vimperk? Zaujalo vás toto místo?
Do you know this city? Do you like this place?

*fotografie jsou již pár let staré, proto jsou horší kvality. Děkuji za pochopení.

14 komentářů:

  1. Vimperk poznám, ale ještě jsem tam nebyla. Velmi pěkný tip, vypadá to tam krásně.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam moc hezké a opravdu je nejlepší někde si levně zajistit ubytování a podívat se nejen tam, ale i po okolí.

      Vymazat
  2. Vimperk asi není moc známý. Já si ho teď nedokážu s ničím spojit. Jsem ráda, že jsi nám ho přiblížila ♥ Ráda cestuji, tak po čr tak po zahraničí, tak se mi budou takovéto typy hodit :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není známý, je to docela malé město, spíše je známé v té oblasti :)

      Vymazat
  3. Jéj, to miesto nepoznám, ale vyzerá to tam veľmi pekne. :) Super článok s tipom na výlet. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle místo neznám, ale vypadá to tam pěkně. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. V městě jako takovém jsem nikdy nebyla, ale navštívila jsem Boubínský prales :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  6. O tomto místě už jsem slyšela ale ještě jsem ho nenaštívila moc krásné fotky :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Akorát nejsou takové, jaké bych si přála.

      Vymazat
  7. Vypadá moc pěkně! :) Škoda, že ode mě je tak daleko:O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odě mě také, to musí člověk bydlet blízko aby si udělal výlet a nebo být v okolí na dovolené :)

      Vymazat