...: TRIP TIP - BOUBÍN

středa 4. července 2018

TRIP TIP - BOUBÍN

Vítám vás u nového článku, dnes mám pro vás další typ na výlet v Jižních Čechách, tentokrát se v článku zaměřím na Boubínský prales, který jsem navštívila již několik let zpět. Ačkoliv si moc nepamatuji, pokusím se vám ho lehce přiblížit a to i za pomoci google. :)

I welcome you at new article, today I have  for you another type of trip in South Bohemia, this time I will focus on Boubín forest, which I visited a few years ago. Although I do not remember much, I will try write something from my mind and maybe I use google too.


Boubín se nachází v srdci jižních Čech, jedná se o horu, kde je nejstarší prales v ČR, který je velice přísně chráněn. My se na toto místo vydali během naší rodinné dovolené na Šumavě
Jelikož jsme vyrazili docela pozdě, na vrchol kopce jsme nedošli, blížila se bouřka a z toho důvodu jsme to vzali pár metrů od cíle zpět. 
Nicméně musím říct, že cesta na vrchol byla velice příjemná, nebyla příliš příkrá a po cestě jsme viděli spoustu starých vojenských bunkrů.

Boubín is located in the heart of southern Bohemia, it is a mountain where the oldest forest in the Czech Republic and it is very strictly protected. We went to this place during our family holiday in the South Bohemia.
We started quite late therefore we did not reach the top of the hill, a storm was coming so we went back to home.
However, I must say that the trip to the summit was very pleasant, it was not too steep, and  we saw on the way a lot of old military bunkers.
Co se týká našeho výletu, byl skvělý, nadýchali jsme se čerstvého vzduchu, strávili společný čas a objevili něco nového a vrchol? Snad příště. Boubín je super pokud bydlíte v okolí, či jste na vícedenní dovolené na Šumavě a máte čas jít na trip. Jinak pokud vás zajímá více informací, můžete se podívat na oficiální stránky. Myslím, že jsou celkem pěkně zpracované.

*Upozornění, fotky jsou starší a jsou horší kvality, pro články tohoto typu chci využívat převážně fotografie vlastí. Děkuji za pochopení. :)


As far as our trip is concerned, it was great, we breathed fresh air, spent the time discovering something new. And top of hill? Maybe next time. Boubín is great if you live in the surroundings or you are on a multi-day holiday in the South Bohemia and you have time to go on a trip. If you are interested in more information, you can look at the official site. I think they are quite nicely processed.

* Please note, photos are older and are of inferior quality, for articles of this type I want to use mainly photos of their own. Thank you for understanding. :)

21 komentářů:

  1. V Boubíně jsem byla naposled snad se školou, ale doteď si pamatuji, žen to tam bylo opravdu krásné! Mam rada takové výlety do přírody :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  2. Thanks for the beautiful post!Photos are amazing!!!

    "Tomamos cafecito?"

    OdpovědětVymazat
  3. Tam jsem ještě nebyla, pěkné fotky :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Jé Boubín, vždycky jsem se tam chtěla podívat :) někdy na základce jsem měla o Boubíně dokonce referát, je to tam krásné, určitě se tam někdy taky vypravím :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě tam vyraž, já plánuji do budoucna také znova a tentokrát pořádně. :)

      Vymazat
  5. Na boubíně jsem už byla, možná i víckrát, protože jsem když byla mladší, tak jsme s rodiči snad každý víkend jezdili na pěší túry na Šumavu :) Ale docela bych se na Boubín někdy znovu vypravila, přeci jenom je to už pár let, co jsem tam byla naposledy :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pěkný.:) My moc na tu pěší turistiku nebyli, ale toto jsme chtěli dát:)

      Vymazat
  6. Nice place!

    http://the-fight-for-a-dream.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Já myslím, že i přes stáří fotek jsou celkem slušné :) Boubín znám, ale ještě jsem se tam nestihla stavit, snad to brzy napravím!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. Na Boubíně jsem byla a bylo to tam moc pěkné :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné místo, byla jsem tam jako malá, je fajn občas vypadnout někam na čerstvý vzduch :)

    OdpovědětVymazat
  10. Může tam být krásně, slyším o tomto místě poprvé. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  11. Bydlím v Havířově a Bohumín není nijak daleko od sud. Děkuji ti za další otevřenou možnost, kde bych se mohla podívat :)

    OdpovědětVymazat