...: Středa - ︱CAMOGLI︱ - wednesday

čtvrtek 29. srpna 2019

Středa - ︱CAMOGLI︱ - wednesday

Na středu jsme měly naplánovaný výlet vlakem k moři, vlak jsme měli tam i zpět zaplacený, takže kromě vstávání, chycení správného vlaku a jídla na cestu nebylo co řešit. Vstávali jsme před pátou hodinou aby jsme včas chytly vlak do Milána, v tom nebyl žádný problém. Problém nastal až když jsme v Miláně nasedly na zcela jiný vlak a jely místo na jih na východ... Nakonec díky GPS a Hančině skvělé angličtině jsme se dostaly zpět na trasu Milán - Janov a poté s přestupem směr Camogli, bohužel nám to časově nevyšlo a díky špatnému vlaku jsme dojely k pláži místo v 10 hodin, kolem druhé odpoledne. 

On Wednesday we had a planned train trip to the sea, we had a train paid so besides getting up, catching the right train and eating on the our way was nothing to solve. We got up around five o'clock to catch the train to Milan in time, there was no problem. The problem came when we got on a completely different train in Milan and went on south, but we supposed to go to east ... Finally, thanks to GPS and Hanka's great English, we got back on way to the Milan - Genoa route and then Camogli. But because we went by bad train, we arrived at the beach instead at 10am, around 2 pm.

 I přes všechny komplikace a rádoby jízdu na černo, jsme byly šťastny, že jsme dojely a tohle celé cestování byl pro nás také určitý zážitek.

Despite all the complications, we were happy to be there and this whole journey was also an experience for us.
Camogli se nachází východně od Janova, je to malé městečko, jež celé leží v kopcích a je známé tím, že všechny baráčky vyčnívající nad mořem jsou barevné. Aby jsme se dostaly z nádraží k moři, musely jsme kopec sejít. Pláž byla oblázková, ve vodě byly  malé a hlaďounké kamínky. Pláž byla rozdělená barem na dvě poloviny. Co nás překvapilo byly obrovské vlny, odhadem tak 3-4 metrové, které byly docela silné a mě i několikrát srazily. 

Camogli is located to the east of Genoa, and it is a small town that lies in the hills and is known for colourfulll houses protruding above the sea. To get to the sea from the station, we had to go down the hill. The beach was pebble, with small stones and smooth stones in the water. The beach was divided into two halves by the bar. What surprised us was huge waves, it was been between 3-4 meters, which were quite strong and hit me several times.
Camogli mohu rozhodně doporučit. :) / I can recoomend Camogli, it is fine place at sea. 


13 komentářů:

  1. Great post dear! Photos are amazing !

    OdpovědětVymazat
  2. Uf, tak hlavně, že jste cestu nakonec nějak zvládly a k moři jste se dostaly :) Určitě to za ty komplikace stálo :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Super, že ste výlet podnikli. :) Ja sa tiež inak vždy v zahraničí bojím, že niekam zle nastúpim. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Jen vidím moře, hned bych vypadla někam na dovolenou! :D Krásné fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Jej, škoda, že se to nepovedlo napoprvé. Ale aspoň máte na co vzpomínat! :D
    Krásné fotky :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  6. Aspoň máte na čo spomínať :D Mesto vyzerá nádherne, ako stvorené na letnú dovolenku a oddych ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "DOCUMENTARIES TO WATCH"

    OdpovědětVymazat
  7. Ach ty italské vlaky a jejich angličtina :D nikdy nezapomenu na to, jak jsem se táhla přes polovinu Verony se 4 taškami z autobusáku na vlakáč, kde jsem chtěla po x lidech, abych mi ukázali, který vlak kam jede a nikdo nebyl schopný :D anglicky nikdo nemluvil a tabule buď to vůbec nebyly a nebo totálně nepřehledné :D :D takže plně rozumím tomu, že jste se poměrně jednoduše ztratily. Hlavní ale je, že jste nakonec dojely na správné místo a užily si tohohle krásného městečka :) Itálie je prostě kouzelná. Vyrážím tam za 2 dny a moc se těším! ♥

    https://taukecana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kozelná je a rozhodně máme v plánu se tam opět někdy podívat, ale na jiné místo, přeci jen je tam toho spousta k prozkoumávání. Jinak přeji pěknou dovolenou. A o té angličtině mi ani nemluv, to je něco strašného, všechna menu italsky, v restauraci málo kdo umí anglicky, ve vlaku anglicky neumí ani průvodčí a to jsme jely omylem mezinárodním, kdo měl vědět, že na ten naše jízdenky neplatí :-D

      Vymazat
  8. Moc pěkný fotky, muselo to být super!! :) <3 Já Itálii zbožňuju, ale tady jsem nikdy nebyla. :/


    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
  9. Amazing photo selection
    My Instagram: https://www.instagram.com/zorica_miteva/
    My Blog: https://theonethattravels.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji všem za komentáře./ Thank you everybody for comments. :)

    OdpovědětVymazat