...: BRNĚNSKÉ VÁNOCE/ Christmas in Brno (BLOGMAS)

středa 18. prosince 2019

BRNĚNSKÉ VÁNOCE/ Christmas in Brno (BLOGMAS)

Krásný den, v posledních dnech absolutně nic nestíhám. V předvánočním čase se snažím dohnat téměř všechny resty, které jsem během roku nasekala, do toho balení dárků, nákupy posledních dárků, trhy a pečení... no je toho spousta, doufám, že v tom blázinci nejsem sama! Každopádně dnes (i když se skluzem) mám pro vás článek o brněnských trzích, kam jsem vyrazila společně s Hančou v pátek 29. 11. 2019. Ano na Black Friday. 

Beautiful day, in the last days I was absolutely busy. In the pre-Christmas time I try to catch up with almost all the  things which I have not catught during the year, in addition I have to wrap gifts, there are last-minute shopping, markets and baking ... I hope that 'm not alone in that madhouse! Anyway, today (although later) I have an article for you about the Brno markets, where I went together with Hanka on Friday 29 November 2019. Yes on Black Friday.


Vzhledem k tomu, že jsem ještě odpoledne měla vánoční oběd,  vyrazily jsme do Brna až na večer. Nejdříve jsem měla schůzku v Kafé Práh ohledně jedné spolupráce, poté jsme šly na město do Zdravé stravy, kde jsem nutně potřebovala koupit zdravé sušenky (od Petra Havlíčka) abych měla dobrý pocit a udělala radost blízké osobě. No a nakonec kolem 7. hodiny večerní jsme zavítaly na trhy na náměstí Svobody, kde už na nás čekala kamarádka Zlatka s jejím přítelem a časem se k nám přidala i moje ségra. 

Since I had a Christmas lunch in the afternoon, we went to Brno for the evening. At first I had a meeting in Café Práh about one cooperation, then we went to the city to shop with Healthy shop, where I urgently needed to buy healthy cookies (from Peter Havlicek). And finally, around 7 pm we visited the markets in the Freedom Square, where our friend Zlata and her boyfriend were waiting for us and  my sister joined us too.

Společně jsme navštívily všechny tři brněnské trhy v centru města. Nejhezčí trhy byly dle mého názoru opět na Zelném náměstí! Ochutnaly jsme spoustu horkých nápojů a rozhodně nedoporučuji nápoj zvaný bikiny, je šíleně přeslazený. Mimo to vše jsme navštívily Brněnské kolo, výhled byl moc krásný, ale za 100 korun mi to přišlo poměrně drahé :) Navíc na vrcholu byla celkem zima. Z trhů jsme se vracely kolem 11 hodiny. 
Byly jste na trzích??? 

Together we visited all three Brno Christmas markets in the city center. In my opinion, the best markets were again in Zelne Square! We tasted a lot of hot drinks and certainly do not recommend a drink called bikini, it's crazy sweet. In addition, we visited the Brno eye, the view was very beautiful, but for 100 crowns I found that it is quite expensive :) Moreover, the peak was quite cold. We returned from the markets about 11 hours.
 

2 komentáře:

  1. Byla jsem na trzích dvakrát a byla jsem moc spokojená :) U nás v Ostravě taky letos měli kolo, ale kolik stálo teda nevím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, tak to je teda dost předražené, když si představím, že by na to chtěla jí třeba 4členná rodinka, tak ta cena je fakt dost postavená na hlavu, prý je docela pěkný výhled i z věže Brněnské radnice a pro děti to stojí 30 kč, pro dospělé 60 :) Ty drinky co teď na trzích vymýšlí, tolik názvů a kombinací, že to je opravdu kolikrát sázka do loterie. Tak to to množství lidí muselo být na black friday šílené, já uz se kolikrát když můžu a nejdu vyloženě na trhy, centru vyhýbám... Tak snad jste si to tu užili a líbilo se vám u nás :)

    OdpovědětVymazat