...: Brněnské blogerky - tour de sekáč (tour around second hands)

pondělí 27. ledna 2020

Brněnské blogerky - tour de sekáč (tour around second hands)

Před minulý týden v sobotu jsem se zúčastnila mého prvního blogerského setkání v Brně. Společně s několika holkami Aničkou, Pájou a Evčou jsme měly přednášku o slow fashion a sekáčích v Brně. Sešly jsme se v kavárně Atlas, kde jsem byla poprvé a kde bylo velice příjemné prostředí. Naši přednášející byla Michaela Lyskova, která mě hned od první chvíle fascinovala svoji vizáží, byla jak vystřižená z nějakého retro seriálu a nemohla jsem z ní spustit oči, protože mně se tato móda šíleně líbí. 

Last week on Saturday I attended my first blogging meeting in Brno. Together with a few girls Anna, Pavla and Eva we had a lecture on slow fashion and second hands shops in Brno. We met at the Atlas Café, where I was for the first time and where the atmosphere was very pleasant. Our lector was Michaela Lyskova, who fascinated me from the very first moment with her visage, she looked like figure of some retro series.


Od Míši jsme se během asi 4 hodin dozvěděly (teď to napíšu dost v kostce) jakou vizi o nákupu by jsme měly mít před vstupem do sekáče, tak aby jsme nehromadily oblečení a odnesly si opravdu, to co využijeme a unosíme. Pěkně se také rozpovídala o látkách, rozdělila látky na přírodní, polo syntetické a syntetické, s tím, že ke každé skupině se rozpovídala podrobněji. Hravě odpověděla na mou otázku, jak k oblečení z přírodního materiálu koupeného v sekáči přistupovat pokud ho chci vyprat. Měla sebou i spoustu látek, které jsme dotekem porovnávaly. Nakonec jsme prošly jeden Textil house a dva Genesisi u OC LETMO, kde mě sice zaujala mikina Gant, ale nakonec jsem odolala a tak jsem si z Brna odvezla pouze příjemné zážitky a nově nabyté zajímavé informace. 

From Michaela we learned in about 4 hours (now I write only a few informations) what vision of shopping we should have before entering the second hand shops so that we do not accumulate clothes. She also talked nicely about fabrics, subdividing fabrics into natural, semi-synthetic, and synthetic, with each group talking more closely. She replied playfully to my question on how to wash nuturals materials. She also had a lot of substances that we compared by touch. In the end we went through one Textil house and two Genesis at the LETMO shopping center, where I was interested in the Gant sweatshirt, but in the end I did not buy it, so I had only pleasant experiences and new interesting information from Brno.

Jelikož jsem sebou foťák neměla a neměla jsem přílišnou potřebu fotit, pro článek jsem využila fotky od Evči. Evi ještě jednou díky pokud to čteš. :) 
Pokud chcete podpořit Brněnské a Moravské blogerky mrkněte na stránku BRNOBLOGUJE.CZ, či na instagram pod stejným jménem. 

Since I did not have a camera and I did not have much need to take pictures, I used photos by Eva for the article. Again I thank you.
If you want to support Brno and Moravian bloggers, check out the BRNOBLOGUJE.CZ website or instagram under the same name.

19 komentářů:

  1. To vypadá jako zajímavá akce. I když přiznávám, že já na sekáče nemám moc talent. Sice jsem tam taky pár věcí koupila, ale za svůj celý život bych je spočítala na prstech jedné ruky (no - možná dvou)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že nejsi jediná, kdo na to nemá talent, mám spoustu osob v mém blízkém okolí, které to o sobě tvrdí také :)

      Vymazat
  2. Až mě mrzí, že se blogu nevěnuji víc a nepatřím mezi brněnské větší blogerky, protože takovou věc bych si určitě taky ráda poslechla. :D Dáš prosím typ na nějaké brněnské sekáče, které jste zmiňovaly? :) ráda bych se tam zašla podívat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Míša slíbila, že pošle nějakou sekáčovou mapu v Brně, ale hlavně jsme mluvily o těch v centru, že je tam několik Textil housů, kde je 6 týdenní cyklus, na začátku cyklu nasadí vysoké ceny a poslední den jsou věci za pár kaček. Byly jsme ve dvou Genesis, v jednom, kde jsou věci lepších značek, Gant, Gucci... a ceny se od toho také odvíjejí a pak v běžném ve Velkém u toho OC LETMO.

      Vymazat
  3. Tak to zní fakt zajímavě, něco takového se podle mě dost hodí při výběru oblečení a celkově tě to donutí víc přemýšlet, když nakupuješ. Moc pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše fotografka byla šikovná :) Bylo to zajímavý, já se sice tím až tak nezabývám, ale v mnohém měla Míša i pro mě cenné informace.

      Vymazat
  4. To musela být skvělá akce, navíc sekáče zbožňuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to úžasný, hlavně jsem poznala holky, za což jsem moc ráda. :)

      Vymazat
  5. V Brně mám příbuzenstvo a s tetou vždycky procházíme tamní sekáče, dají se tam najít opravdu krásné využitelné kousky :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam zatím nic moc nesehnala, ale Míša říkala v podstatě to samé :) Já mám také v Brně rodinu :)

      Vymazat
  6. Jéé, to vypadá jako hodně příjemně strávený čas! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  7. akcia vyzerala super mala skvelý zámer:) muselo byť super také stretnutie s babami :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to jste musely mít příjemný den plný zážitků, moc hezké fotky! :))

    OdpovědětVymazat