...: Filmy, které mě chytly za srdce/ movies with love

neděle 16. února 2020

Filmy, které mě chytly za srdce/ movies with love

Láska dokáže být silná, na lásku se nezapomíná, láska dokáže zázraky... jsou mladí, každý z nich je z jiných poměrů, on chudý kluk z malého města, ona bohatá slečna z velkoměsta, jeho rodina ji miluje a žehná jejich vztahu, který vznikl během jednoho léta, její rodina chce pro ní víc a tak se Noe a Ellie odloučí. Přes prvotní bolest a zármutek se  životem posunou dál, on narukuje jako voják do války, ona studuje vysněnou školu a stává se zdravotní sestřičkou a právě v té době se seznamuje se svým snoubencem. Navzdory tomu, že se osudy Noeho a Ellie na nějaký čas rozdělily, po několika letech se schází a přes všechny překážky se opět dávají dohromady, milují se tak jako kdysi... nezapomněli. V podstatě celý příběh předčítá ze zápisníčku starý Noe své manželce Ellie, která má demenci, aby ji připomněl kdo je a jak ji stále miluje ačkoliv jeho ani svou rodinu už nepoznává. 
Film končí zamilovaně, ale i smutně... 

Love can be strong, love can not been forgotten, love can do wonders ... they are young, each of them from different backgrounds, he is a poor boy from a small town, she a wealthy young lady from a big city, his family loves her and blesses their relationship which originated in one summer, her family wants more for her, so Noe and Ellie separate. Despite the initial pain and grief, they moves on, he becomes a soldier in war, she studies a dream school and becomes a nurse and just at that time meets with her fiancé. Despite the fact that the fate of Noah and Ellie has been separated for some time, after a few years they meet and, despite all obstacles, come together again, they still love each other... have not forgotten. The whole story is read by old Noah to his wife Ellie, who has dementia, he want remind her of who she is and how she still loves her, although she does not know him or his family.

Zápisník jedné lásky
Zdroj/ sources: www.lepší.tv


Zdroj/ sources: https://sosueme.ie


Vyrůstali spolu od dětství, po celá dlouhá léta byli nerozluční kamarádi a když ji bylo 18 poprvé se políbili, ona si to nepamatovala, protože byla opilá, on si to pamatoval a myslel, že ona také... a když mu řekla, že na včerejší noc by měl zapomenout, respektoval její přání. A tak se Rosie s Alexem dále přátelili, on začal randit s největší kočkou ze školy, ji se stala nehoda a otěhotněla. Jejich společné sny o společném studia se rozpadly. Každý žil svým životem v odlišném městě, I přes dálku jejich přátelství neskončilo, oba se tajně milovali. Uteklo několik let, Alex i Rosie měli několik vztahů a v lásce se neustále míjely až do té doby, kdy Alex zjistil, že si Rosie po celou dobu na polibek nevzpomíná.... Celý příběh končí Happy Endem. :)

They grew up together from childhood, for many years they were inseparable friends, and when she was 18 the first time they kissed, she didn't remember it because she was drunk, he remembered it and he thought that she remember it too ... and when she told him that he should forget on last night, he respected her wishes. So Rosie and Alex continued to be friends, he started dating the one cool girl from school,  and Rosie has an accident, and she became pregnant. Their collective dreams of studying together have disintegrated. Everyone lived in a different city, but their friendship was not over . They loves together, but they have not luck, because when she has not boyfriend he has and conversely, until one day Alex found out that Rosie couldn't remember the kiss all the time .... The whole story ends with Happy End. :)

S láskou Rosie
Zdroj/ sources: www.justwatch.com

Luke je závodní jezdec na býkovi, který už utrpěl několik zranění, Sofie je studentka umění, co má velké plány. Poprvé se setkávají na jeho závodě, kam ji vytáhnou kamarádky. Zamilují se do sebe, ale jejich láska je složitá, ona chce něčeho dosáhnout, on také i přesto, že mu může jít o život. Pro něj je kariéra na prvním místě, i když ona by tu svou obětovala. Zažívají spolu mnoho krásného, moc se milují, ale díky jeho tvrdohlavosti se začínají postupně hádat. V průběhu příběhu do jejich vztahu vstoupí starý Aira, kterého najdou v havarovaném autě u cesty. Krom toho, že ho zachrání, Sofie zachrání i krabici se starými dopisy, které sebou nese za ním do nemocnice. Postupně se začne prokousávat dopisy a i Aira ji začně vyprávět. Vypráví o své zesnulé ženě Ruth, o tom jak se poznali, jaká jejich láska byla vášnivá, nádherná. Také vypráví o tom, že i přes to, že nemohli mít děti a bylo toho spousta těžkého a složitého, kdy Ruth ho téměř i opustila, spolu vydrželi, protože se milovali. Díky Airovi se vztah Luka a Sofie změní, začnou své problémy řešit a díky lásce najdou k sobě cestu zpět. (U tohoto filmu mi ne jedna slza ukápla!)

Luke is a racing rider on a bull who has already suffered several injuries, Sofia is an art student with big plans. They meet for the first time at his race. They fall in love with each other, but their love is complicated, she wants something to achieve in her career, he too, despite the fact that he may be has problem with his health. For him is career on first place. They experience a lot of beautiful together, they love each other very much, but due to his stubbornness they are beginning to argue. During the story,  old Aira enters to their relationship.  They find this man in a crashed car by the road. In addition they save him, Sofia also saves a box of old letters which she carryies to him to the hospital. Sofie read the letteres and and Aira begins to tell her his love story. He tells of his wife, Ruth (she dies) , about how they knew each other, their love was passionate, beautiful. He also says that despite the fact that they couldn't have children, and there were a lot of hard and complicated whiles for example when Ruth almost left him, they stood together because they made love. Thanks to Aira, the relationship between Luke and Sofia changes, they start to solve their problems, and thanks to love they find their way back to each other.

Nejdelší jízda
Zdroj/ sources: http://www.film-arena.cz
Zdroj/ sources: https://magazin.aktualne.cz
Zdroj/ sources: https://tv.seznam.cz

9 komentářů:

  1. Všechny filmy jsem viděla, ale osobně mám nejvíc ráda Love, Rosie ♥ viděla jsem to už snad 3x a naprosto ten film miluju! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že některé filmy jsem neviděla. Ale ráda se znovu podívám na Love, Rosie. Díky za připomenutí :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem slepá nebo nikde nejsou názvy těch filmů? :D Jinak poznávám Zápisník jedné lásky, ten jsem viděla a moc se mi líbil. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Viděla jsem všechny výše zmíněné filmy, ale ten první jsem nikdy neviděla v kuse celý, nějak mě to nebavilo.
    S láskou, Rosie mě bavilo, přišlo mi to takové netypické na romantickou komedii, i když to mělo sladký konec. A třetí film jsem kdysi viděla a okamžitě se do něj zamilovala. To mě opravdu bavilo a i když to původně měla být kulisa, co mi pustil přítel, neodtrhla jsem se od toho...

    OdpovědětVymazat
  5. uff ja som nevidela ani jeden z týchto filmov asi by som to mala napraviť :D
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  6. Thanks for the beautiful post!Have a nice day)   

    OdpovědětVymazat
  7. S láskou, Rosie chci vidět už hrozně dlouho, ale vždycky na ten film zapomenu, díky za připomenutí, jdu ho rovnou stáhnout, jinak to dopadne jako vždycky. :-D

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat