...: LISTOPAD V BUDAPEŠTI/ NOVEMBER IN BUDAPEST

úterý 20. prosince 2022

LISTOPAD V BUDAPEŠTI/ NOVEMBER IN BUDAPEST

Říjnovou dovolenou v Řecku moje zahraniční cesty rozhodně neskončily. Asi o 14 dní později jsme jeli s kolegy na víkendový teambuilding do Maďarska, konkrétně, nebo hlavně do Budapešti. Opět jsme byli ubytování přes booking poměrně dalek od centra. Nicméně díky auto to bylo pro nás celkem v pohodě. Maďarsko a termály k sobě jednoznačně patří, proto jsme se cestou z Brna zastavili ve městě Blabolna, kde bylo menší a méně známé středisko s červenou teplou vodou. Bohužel odtud žádné fotografie nemám, ale místo vám velice doporučuji, pokud máte rádi klidnější spa centra. Druhý den jsme se přemístili do města Visegrad, kde byla podepsaná známá visegradská smlouva. Ve městě se nachází několik věžiček a na kopci hrad a blízko bobová dráha.  

Říjnovou dovolenou v Řecku moje zahraniční cesty rozhodně neskončily. Asi po 14 dnech jsme se s kolegy vydali do Maďarska, konkrétně, nebo hlavně do Budapešti, na víkendový teambuilding. Opět jsme se ubytovali relativně daleko od centra přes booking.com. Nicméně díky autu to pro nás bylo docela v pohodě. Maďarsko a termální lázně k sobě jednoznačně patří, a proto jsme se cestou z Brna zastavili ve městě Blabolna, kde bylo menší a méně známé letovisko s červenou teplou vodou. Fotky odtamtud bohužel nemám, ale pokud máte rádi klidnější lázně, místo vřele doporučuji. Druhý den jsme se přesunuli do města Visegrád, kde byla podepsána slavná Visegrádská smlouva. Ve městě je několik věžiček a na kopci zámek a nedaleko bobová dráha. 

Meine Auslandsreisen endeten sicherlich nicht mit den Oktoberferien in Griechenland. Nach etwa 14 Tagen fuhren meine Kollegen und ich für ein Wochenende zum Teambuilding nach Ungarn, genauer gesagt, oder hauptsächlich nach Budapest. Auch hier haben wir über booking.com relativ weit vom Zentrum entfernt übernachtet. Dank des Autos war es für uns jedoch ziemlich cool. Ungarn und Thermen gehören eindeutig zusammen, weshalb wir auf dem Weg von Brünn in der Stadt Blabolna Halt machten, wo es einen kleineren und weniger bekannten Kurort mit rotem warmen Wasser gab. Leider habe ich keine Fotos von dort, aber wenn Sie ein ruhigeres Spa mögen, kann ich den Ort wärmstens empfehlen. Am nächsten Tag zogen wir in die Stadt Visegrád, wo der berühmte Vertrag von Visegrád unterzeichnet wurde. Es gibt mehrere Türme in der Stadt und eine Burg auf dem Hügel und eine Bobbahn in der Nähe.

 



 

Odtud jsme se vrátili zpět do Budapešti a v centru si dali v tradiční restauraci večeři. Malinká restaurace uprostřed města nabízí jen několik míst k sezení, občas se stane, že si jednoduše musíte před vchodem dovnitř počkat, až se nějaký stůl uvolní. Celý večer jsme zakončili v luxusní dýmkárně, kde podávají stejně jako v celé Budapešti dýmky bez nikotinu. 

From there we returned to Budapest and had dinner in a traditional restaurant in the center. A tiny restaurant in the middle of the city offers only a few places to sit, sometimes it happens that you simply have to wait in front of the entrance for a table to become available. We ended the whole evening in a luxurious smokehouse, where they serve nicotine-free pipes, just like in the whole of Budapest.

Von dort kehrten wir nach Budapest zurück und aßen in einem traditionellen Restaurant im Zentrum zu Abend. Ein winziges Restaurant mitten in der Stadt bietet nur wenige Sitzplätze, manchmal kommt es vor, dass man einfach vor dem Eingang warten muss, bis ein Tisch frei wird. Wir ließen den ganzen Abend in einer luxuriösen Räucherei ausklingen, wo es, wie in ganz Budapest, nikotinfreie Pfeifen gibt.

 


Neděli - poslední den výpravy, jsme si prošli Budapešť a navštívili nejznámější historické lázně, kde bylo doslova k nehnutí. Lázně jsou krásné, moc je doporučuji, ale klidu se zde nedočkáte - fotografie nemám

Sunday - the last day of the trip, we walked through Budapest and visited the most famous historical spa, where you literally couldn't move. The spa is beautiful, I highly recommend it, but you won't find peace here - I don't have any photos.

Sonntag - der letzte Tag der Reise, wir sind durch Budapest gelaufen und haben das berühmteste historische Spa besucht, in dem man sich buchstäblich nicht bewegen konnte. Das Spa ist wunderschön, ich kann es sehr empfehlen, aber Sie werden hier keine Ruhe finden - ich habe keine Fotos 







 

1 komentář: