...: Šibenik a zbylé dva dny, Sibenik and other two days - Croatia

úterý 4. srpna 2015

Šibenik a zbylé dva dny, Sibenik and other two days - Croatia

Ahoj dnešní příspěvek je už posledním příspěvkem z dovolené v Chorvatsku. :)

Ve středu jsme jeli na výlet do Šibeniku, který leží přibližně 18 kilometrů od Tisna, od Šibeniku jsem čekala, že si projdeme místa, která jsme ještě nenavštívili, něco nového a zároveň, že něco nového nafotím. Pro mou smůlu jsme vyjeli trošku dýl, než se plánovalo a navíc nás zdržela nákupní zastávka v Plodine ve Vodicích. Do Šibeniku jsme dorazili někdy kolem sedmé hodiny večer. Jak už to tak bývá, tak na hezké fotky z méně kvalitních foťáků bylo trochu pozdě, ale i tak jsme něco nafotili. Z nových míst, které jsme prošli byli pouze zahrady s fontánou a trhy. 
 Další tři dny jsme trávili opět v Tisnu, vydali jsme se na procházku do města na druhé straně ostrova, pořádně jsme popili. Ochutnaly jsme koktajl se jménem zombie (bílý rum, vodka, nějaká brandy. whisky, absint a asi nějaký džus). Pokecali jsme s cizinci. Velice přátelští Němci, kteří nás nejprve vyhazovali od bójek a pak na nás pískali... Srb, který zkoušel jak moc umí česky. Žena, která hledala o půl 1 v noci apartmán a my neměly tucha, kam ji poslat. Kluci z Británie, co nás zvali na párty atd... 
Jak jste si mohli všimnou u jednoho z outfitových postů, tak jsme měli i večeři. Každý měl něco jiného, já žraloka s hořčicovou omáčkou, ségra malé rybky s hranolky, mamka měla tuňáka na roštu se špenátem, taťka nějakou místní obalovanou rybu a jediný, kdo to kazil byl strejda, který si dal něco z vepřového masa.
 V pátek jsme už jen dokoupili nějaké hadříky a doplňky - uvidíte v newin, dali pizzu  a zabalili si věci. A v sobotu před 10 jsme vyrazili domů.
 
.ENGLISH:
Hi it´s a last post about Croatia, you can see photos from Sibenik, Jezera - on the other side of island, from Tisno - the other cocktails and so on...













4 komentáře: