Brokolice mi chutná už od mala. Jako dítě jsem trávila hodně času v Brně u babičky, nebo na chatě, kde babička vařívala houbovou polévku, do které doslova cpala zeleninu, no na jednu stranu to dost tím kazila, na druhou stranu díky jejím polívkám jsem si oblíbila brokolici...
Dlouhou dobu jsem se rozhodovala jestli mám říct našim aby mi ji koupili, je fakt, že "vařím" teprve chvíli takže dřív by mně byla k ničemu...Teprve nedávno mi ji koupili a já si mohla namyslet co s ní chci dělat... Tak tedy: ZAPEČENÁ BROKOLICE
Ingredience: Ingrediens
1ks brokolice 1broccoli
brambory potatoes
250ml smetana 250mililiter of cream
sůl salt
česnek garlic
plátkový eidam cheese
100g šunky 100 grams of ham
1ks brokolice 1broccoli
brambory potatoes
250ml smetana 250mililiter of cream
sůl salt
česnek garlic
plátkový eidam cheese
100g šunky 100 grams of ham
máslo na vymazání butter
Nejdříve oloupeme brambory a necháme vařit tak aby nebyly úplně měkké. Poté rozdělíme brokolici na růžičky a necháme 2-3 minuty vařit ve vodě také do poloměkka. Mezitím si připravíme směs z česneku (počet stroužku záleží na vás), soli a smetany. Dno zapékací mísy vymažeme máslem, kdo chce může použít olej. Na dno pokládáme plátky šunky. Po uvaření klademe na šunku vrstvu brambor (ne všechny), na brambory dáme část brokolice a plátky sýrů. Poté dáváme další vrstvu brambor, brokolice. Celé to zalijeme směsí se smetanou a nakonec pokládáme opět sýr.
Boil the potatoes and broccoli (broccoli 2-3 minutes). You prepare a mixture of cream, garlic and salt.We erase baking dish with butter. On the bottom of the bowl we put the ham and then we put potatoes. On the potatoes we give broccoli and on the broccoli we give cheese. And again potatoes and broccoli. On broccoli we shold empty out our mixture with cream and on the cream we give cheese. And we put all to oven.
I did not like broccoli when I was child, but now i do like with pasta or in pies!
OdpovědětVymazathttp://beautyfollower.blogspot.gr/
with pasta is good :) and pie I cooked yesterday :D
VymazatIt looks so tasty <3 Have a nice day! :*
OdpovědětVymazatwww.sandina.pl
Thank you and you too ;)
VymazatMám k brokolici rozporuplný vztah. Mám ji moc ráda, jenže ji špatně trávím a je mi z ní vždycky těžko :-( Nicméně bych si tento recept uměla představit s květákem. A místo eidamu bych dala pořádně tučnou goudu :-)
OdpovědětVymazatJsi krasna
To je pak těžký, když má člověk něco rád a prostě to nemůžu :( úplně tě chápu a s květákem to dělá kamarádka, prý je to skvělý.
VymazatTeda, vypadá to moc dobře :)
OdpovědětVymazatOne blondie life
Děkuji. Jsem ráda, že se mi to povedlo.
VymazatPředehřejte troubu na 200°C.
OdpovědětVymazatBrokolici očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Položte brokolici na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
Pečte brokolici v troubě asi 15-20 minut, nebo dokud není měkká a lehce zlatavá.
Poté posypte strouhaným sýrem a vraťte zapečenou brokolici zpět do trouby, dokud se sýr nerozpustí a nezačne zlatět (asi 5-10 minut).