...: Zpět do Hollabrunnu - ĎÁBEL SE VRACÍ/ back to Hollabrunn

středa 30. listopadu 2016

Zpět do Hollabrunnu - ĎÁBEL SE VRACÍ/ back to Hollabrunn

Jsou to dva roky zpět, kdy jsem poprvé navštívila s mým ex přítelem a jeho kamarádem Hollabrunn. Dva roky zpět, co jsem viděla čertiska nahánějící hrůzu. Dva roky a přesto po příjezdu do Hollabrunnu mi to připadalo, jako bych tam byla včera. Tak živý obraz, toho co bylo a toho, co na nás čeká. O co jde už jsem předem věděla, ale co se změnilo??? Byla jsem plná očekávání. Lidí daleko méně než před dvěma lety, kdy bylo nacpáno a ztráceli jsme se vzájemně v davu. Kdo slyšel o Židlochovicích může mu být jasné, kam se ty lidé asi tak poděli. Že bylo méně pozorovatelů mi vůbec nevadilo, naopak byla to příjemná změna, zároveň bylo příjemnou změnou i přivítání a proslov v češtině. A jako malé překvapení kromě ďáblů, čertisek, čarodějnic, bylo živé vystoupení rakouské kapely, která z počátku dělala hudební doprovod při pochodování. Upřimně nejsem fanda drsných německých skupin, ale k dané atmosféře to sedlo dokonale.

2 years ago I was in Hollabrunn and now I was in this city again. We went to Hollabrunn (in Austria) because of traditional Teufellauf (devils run). This year I was suprised from  prologue in czech language. In addition there were life music - it was news. I don´t like rock or metal music in german language, but it was good for this event. It made up a nice atmosphere.

Po skončení strašidelného průvodu se čerti rozprchly mezi lidi a tak jsme je jako ostatní zneužili k focení. Během rozprchnutí si někteří sundali své masky. Stačilo se podívat na jejich opocené vlasy a člověk hned pochopil, že musí toho mít po krk... ale i přesto se někteří usmáli a ochotně si nasadili svoji masku.
After devils run, devils walked between among people and the people and took pictures with Them.

A jako správní vánoční milovníci a především vyhládlí turisté jsme se pustili do ochutnávání pokrmů u stánků. Já skončila s kebabem a bílým svařákem, který příjemně zahřál. 
A nakonec přidávám vlog z Hollabrunnu pro přiblížení atmosféry :)  
 And because we Christmas lovers and we were hungry we gave food and hot wine.
And in the end I add vlog from Hollabrunn.
Byli jste někdy už na pochodu čertů? Popřípadě lákala by vás taková událost?:) Kdo byl v Židlochovicích jak se vám to líbilo?

Have you seen teufellauf? Do you want visit this event?

9 komentářů:

  1. Do židlochovic jsem chtěla, protože by mě takový průvod dost zajímal když se mi to v televizi tak líbilo. Asi bych se docela bála ale určitě doufám že se tam někdy podívám :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bylo i v televizi? Já slyšela akorát něco v rádiu, jak jsme jeli do Rakouska. A není se čeho bát, je to príma, i když kdyby na mě zazvonili, tak bych se asi zbláznila strachem.

      Somethingbykate

      Vymazat
  2. Vždycky si říkám, že bych ten průvod chtěla vidět, a pak koukám na ty masky a nějak se mi chtít přestane :D Nechápu proč, vždyť vím, že to jsou jen (upocení :)) lidé... no uvidíme, jestli se někdy odhodlám tam vyrazit :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě se odhodlej,vždy je to trošku jiné, když jsi na místě, má to úplně jinou atmosféru a i když se jedná o čerty, patří to k tomu vánočnímu období:)

      Vymazat
  3. Na pochodu čertů jsem nikdy nebyla a ani bych tam nešla. Já bych se jich bála i když vím že to jsou jen lidi. Na tady ty věci jsem hrozný strašpytel. Vždyť já se bála čertů do 16 let :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem tam byla poprvé nebála jsem se, ale měla jsem sevřený žaludek a strašně divný pocit, myslím, že určitá forma strachu by se to dalo nazvat. Myslím, že by sis zvykla na ně:) Ale chápu tě.:)


      Somethingbykate

      Vymazat
  4. tak to vyzera super skoda , ye u nas nic taketo nie je
    galantosfun giveaway

    OdpovědětVymazat