...: Oblékání a nové šaty/ New dress

úterý 13. prosince 2016

Oblékání a nové šaty/ New dress

Zhruba před týdnem jsme se bavili s našim profesorem sociologem na téma oblečení. Říkal nám jednu historku o tom, jak se vydal na neznámou akci, kam byl pozvaný, kde ho čekalo nemilé překvapení v podobě mužů v dámských šatech a podpatcích, což jeho jako chlapa odpuzovalo. A tak rozjel v naši třídě diskuzi o tom, co si myslíme o dnešním oblečení. Co nás ovlivňuje především při výběru našeho šatníku a jsou šaty typicky ženské, když už je oblékají i muži??? Proč máme na sobě právě kalhoty? Existují ještě rozdíly pohlaví v rámci oblečení??? 
Mnoho věcí je uni. Někteří muži se oblékají jako ženy a ženy zase oblékají kalhoty. Tak či tak myslím si, že třeba šaty jsou pořád typicky ženské. Co myslíte vy??

 One week ago we talked with your teacher about clothes. He Said us one story about how he went to event and he was so surprised, Because there were men in womens clothes. And he did not like it. 
So we debated with him about clothes. Why wear we clothes which we have? Are there differencies between womens and mens clothes when wear  men womens clothes? Why wear we jeans? Many things are universal. Some men wear womens clothes and women wear jeans. But I think, that dress is typically womens clothes. Do you think the same?

dress: dresslily.com; nylons: Kaufland; earrings: Pepco

Když už je řeč o šatech, teď vám ukážu ty svoje, které jsem si vybrala na dresslily.com. 
Balíček se šaty mi přišel včera brzy ráno, tak akorát před tím, než jsem odcházela na autobus do školy. Těšila jsem se domů jak malá až si je rozbalím. 
Z balíčku na mě vykoukly krásné tmavě červené/ vínové šaty.  Šaty jsou ve předu nařasené, mají výstřih do V a jsou přibližně do půli stehen, v zadní části je zip a jinak je zadní část zcela hladká
Šaty jsem si objednávala velikosti XL kvůli dekoltu, i tak to vycházelo, že mi budou možná menší přes prsa, naštěstí materiál je dostatečně pružný a šaty jsem v pohodě oblékla. 
Šaty jsou vhodné například pro vánoční večírek, silvestrovskou párty, či jen tak na nošení s něčím teplejším přes ně. 

When I write about dress I want show you my new dress from dresslily.com. Package I have from yesterday from early morning. I got this before I went to bus. When I unpacked this package I saw amazing dark red - wine dress. Dress  has plunging neckline. Dress is to mid-thigh. Dress has zip and it is smooth on back. I ordered XL because I was afraid That It will be small over my  breasts. But it is not, because it has a good elastic material. Dress is suitable for christmas party or New Year´s party.

Pokud se vám šaty líbí můžete je porovnat s mým wishlistem Zde a nebo rovnou na ně mrknou na stránku dresslily.com, kde vám vyběhnou i všechny parametry. 
Šaty jsou k dostání  přibližně za 15 dolarů Zde. 

If you like this dress you will check my wihlist here or page of dresslily.com Dress costed around 15 dollars here.

Ještě bych chtěla dodat, že fotky nejsou příliš kvalitní - což jste asi poznali, bohužel bych venku asi umrzla, takže jsme to fotily doma a světlo v tomto období zrovna moc nepřeje. 

The quality of photos is worse because in outside is cold and we took a photos at home and there is bad light.

11 komentářů:

  1. pekné šatičky :) pristane ti aj strih aj farba :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. krasna cervena! Idealna na zimu :)
    Pozyvam na luxusnu giveaway o Lancome, Biodermu a Dermacol, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/12/narodeninova-ga-lancome-bioderma.html

    OdpovědětVymazat
  3. No tak šaty sa určite hodia viac ženám ako mužom. Ale ak ide o srandu tak prečo nie. Šatočky sú ináč veľmi pekné.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si myslím, ale někteří muži to berou asi jinak...:)

      Vymazat
  4. I pro mě patří šaty stále k ženě. Vypadáš v nich opravdu nádherně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Nedovedu si představit muže v šatech, pro mě je to typický kousek ke každé ženě. :) Krásná barva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě jsem jich pár už viděla a navíc u nás ve městě jeden takový chodí...:) Také se mi líbí:) Děkuji ti za komentář.

      Vymazat
  6. Very pretty dress!! It looks fabulous on you!! You are sooo pretty and your legs are amazing!! :) First time to your blog. Great work!

    OdpovědětVymazat