...: Lehký malinový koláč a hrachová krémová polévka/ Light raspberries cake and soup from peas

čtvrtek 15. června 2017

Lehký malinový koláč a hrachová krémová polévka/ Light raspberries cake and soup from peas

Ahoj dnes mám pro vás dva lehoulinké recepty, které jsem mohla ztvárnit díky výhře ve výzvě na portálu blogerky.cz a díky balíčků od Dione
Byla jsem vybraná mezi 10 blogerkami, kterým byly zaslány dva balíčky na přání a tři balíčky zeleniny jako překvapení. Já si vybrala mražené maliny, abych mohla ztvárnit tvarohový koláč a mražený hrášek na hrachovou krémovou polévku
Jelikož jsem pár dní sama a mám chvíli času, rozhodla jsem se už včera do kuchtění pustit. Tak tedy... 
*I won packet with fruits on czech page blogerky.cz and I cooked with this, but I am so sorry I give recipes only in czech.  

LEHKÝ MALINOVÝ KOLÁČ/ Light raspberries cake
Ingredience:
Těsto:
500 g nízkotučného tvarohu, nízkotučný malinový jogurt - použila jsem Yogobella, tři vajíčka, část mražených malin od Dione a nakonec trochu mouky na zahuštění. 

Vrchní část:
vysoko procentní hořká čokoláda, kokosový olej a zbylá část mražených malin od Dione 

Postup:
Připravila jsem si velkou mísu, do který jsem postupně dala tvaroh, jogurt, maliny a vajíčku, poté jsem přidala trochu mouky na zahuštění. Těsto jsem vložila asi na 40 minut do trouby při 200 stupních.  Po upečení koláče jsem si rozpustila čokoládu se lžičkou kokosového oleje a poté polila koláč, na který jsem vyskládala mražené maliny. Koláč jsem nakonec vložila do ledničky aby čokoláda pěkně ztuhla. 

HRACHOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA/ Soup from peas
Ingredience:
balíček mraženého hrachu od Dione, 0,75 litrů vody, česnek, sůl, pepř,  máslo, smetana na vaření, oprahlé housky
Postup:
Hrách jsem nasypala do 0,75l vody a nechala vařit od doby varu asi 20 minut, během vaření jsem hrách osolila, opepřila a přidala dva velké stroužky česneku. Těsně před vypršením doby jsem přidala kousek másla na zjemnění chuti. 
Jakmile byl hrách uvařený, vzala jsem tyčový mixér a rozmixovala jej. Nakonec jsem přilila lehce smetanu, oprahla rohlík na másle a servírovala. 

15 komentářů:

  1. mňam ten koláčik vyzerá super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten koláč ráda zkusím, maliny miluju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, ten koláč vypadá skvěle, hned bych si dala. Jsi šikovná. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Říkám si, že teď večer už nemám na nic chuť..Ha! Omyl, vypadá to velmi chutně ! :3

    OdpovědětVymazat
  5. Tak pro mě je tedy hlavně ten koláč, ale obě jídla se budou skvěle hodit do těch horkých dnů co teď panují a vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
  6. Od Dione si kupuji špenát a zeleninu, mají to moc dobré. Vypadá to pěkně a já bych tosežrala oboje. Miluji sladké a miluji krémové polévky, navíc ten rohlíček na vrchu, mňaam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc.:) No on byl na výběr i špenát, nad ním jsem také přemýšlela, nakonec jsem zvolila hrášek a zkusila polévku.:)

      Vymazat
  7. Ten kolac vypada uzasne. Miluju maliny. Urcite vyzkousim. Napoisledy jsem delala tento malinovy dort http://blog.decodoma.cz/malovani-malinami-2/ a byl super, tak muzes taky zkusit na oplatku.

    OdpovědětVymazat