...: TRIP TIP 3 - Lomy/ quarries

pondělí 26. června 2017

TRIP TIP 3 - Lomy/ quarries

Přemýšlela jsem jestli vám dnes ukážu další recept,  nebo dám přednost článku, který jsem zde už lehce nakousla. Rozhodla jsem se tedy, že se vrátím zpět k pondělnímu výletu do lomu u Mikulova, i přesto, že jsem přidávala fotky už na instagram, video na YouTube a zároveň přidám typy ještě na další dva lomy, které jsem už navštívila. 

Jak jsem již psala, do lomu u Mikulova jsme se vydaly s kamarádkami v pondělí, měl to být spíš výlet a objevení nového místa, než koupačka. Nakonec jsme neodolaly průzračné a celkem teplé vodě a šly jsme si zaplavat... Lom se nachází v bez prostřední blízkosti města Mikulova, takže můžete klidně spojit v parných dnech jak prohlídku zámku tak i následné osvěžení ve vodě.
Téměř u vody v zahradě je otevřený malý stánek s nápoji a zmrzlinou.  
We were last monday in Mikulov in quarry. It  was supposed go to trip, but we swam in quarry, because water was  hot and pure. Quarry is neraby city Mikulov and in this city you can visit for example castle and after this go to swim. :) 
 


A video pro toho, kdo ještě neviděl vlog. :)/ And vlog... 
Další dva lomy, které jsem navštívila se nachází za Jihlavou, první z nich se nazývá Čenkov a leží kousek od města Třešť, tento lom jsem navštívila s našima tak pět až šest let zpět. Je krásný, dobře se v něm koupe, nicméně není tak nádherný a průzračný a není k vodě tak snadný přístup jako u Lomu u Mariánského mlýna v Mikulově, protože se jedná o kamenný lom, nikoliv o vápencový. 
  The next quarries which I visited are located near Jihlava (Iglau). The first one is Čenkov, which is located nearby city Třešť, this quarry I have visited before 6 years. It is nice, but not so amazing like a quarry near Mikulov, because it is quarry from rocks and not from limestone.
Zdroj: google.cz (asi nejlepší fotka, kde jde vidět přístup do vody)
Další lom, který jsem navštívila je Lom Borek nacházející se u obce Borek směrem za Chotěboří. Tento lom jsem navštívila s přítelem před třemi roky a jak tak koukám teď na web, tak slouží převážně k potápění a rybaření, protože je docela dost hluboký a na dně jsou autobusy, auta, vrtulníky pro výcvik potápěčů. Jestli se v něm mohlo koupat v té době a může se koupat i nyní netuším, nicméně si myslím, že lidé, kteří jedou kolem, nebo jsou možná z blízkých obcí ho využijí i k této rekreaci. Voda je hezčí než v Čenkově, řekla bych, že má více azurovou barvu
Next quarry which I visited is quarry Borek which is located nearby village Borek near Chotěboř. This quarry I have visited with my boyfriend before 3 years. It is good for fishing and diving, because it is very deep quarry. I don´t know if you can swim in this quarry but we swum in there. Water is more better and more nice that in Čenkov. 

zdroj: google.cz

Koupali jste se už v lomu? Znáte tyto lomy? 
Did you swim in quarry? Do you knot this quarries? 

4 komentáře:

  1. Tyto lomy nepoznám, ale muselo tam být nádherně. V žádném lomu jsem se ještě nekoupala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. wow to vyzerá parádne, ja som sa tiež ešte v lome nekúpiala!
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  3. To vyzerá skvelo! Super fotky :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle místa vůbec neznám, ale fotečky vypadají skvěle! Je super, jaká místečka se dají objevit i u nás :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat