...: Dušičky/ cemetery

pondělí 30. října 2017

Dušičky/ cemetery

Každoročně touhle dobou jak už tomu bývá zvykem, navštěvujeme o víkendu hřbitovy. Pokaždé začneme Brnem, kde se scházíme ještě s babičkou a dědou. Poté se přesouváme do Dolních Dunajovic, které se nachází ve vinařské oblasti v okolí Pálavy. 
Ačkoliv návštěva hřbitovů není nejveselejší, vždy se těším na dušičky a výlet na jih Moravy. Je tam naprosto krásně a to v jakémkoliv ročním období. Ok v zimě jsem tam nebyla, ale víte jak to myslím. 
Z parkoviště je nádherný výhled na Pálavu, která je téměř naproti. Pokud počasí vyjde, vždy je Pálava ozářena v barvách podzimu. Bohužel tentokrát počasí moc nevyšlo, ale  i tak stál výhled za to. 

Every year in this time we visit cemetery. We started in Brno where we met with our grandpa and grandma. After this we moved to Dolni Dunajovice, which is located in wine area near Palava. And there we visited next cemetery. It is not so happy, but I like this trip to South Moravia.
Blouse, jeans, shoes - Primark; hand bag: no name; sunglasses: New Yorker
Po návštěvě hřbitovů naše kroky vedly do místní restaurace Prahy. Tu jsem tento rok navštívila teprve podruhé a oproti minulému roku, kdy jsem s jídlem byla naprosto nespokojená, musím říct, že jsem byla mile překvapena.

After  this we went to restaurant which is called Prague. And we got fantastic food. It was better then year before.
Vychutnali jsme si skvělé jídlo a pokračovali v cestě k příbuzným, které v místní vísce bydlí. Tam se vždy těším, hlavně na dýně, které nám teta každoročně daruje.
Zdrželi jsme se necelé dvě hoďky a pokračovali do Rakouska, které je pár kiláků od místa. Nakoupili jsme v Hofferu a mířili domů. Musím říct, byl to fajn den. Večer jsem ještě zakončila pizzou, která byla moc dobrá, ale opravdu mrňavá. Neděli jsem poté proležela v teple u Doktora who - kdo ho má rád? Docela sympaťák, že? :D

After food we visited our family in this village. I enjoyed for this visit, because we got pumpkins. We spend at family around two hours and we went to Austria. We bought some things in Hoffer and we rode to home. At night I had pizza - it was so tasty but so small. On Sunday I lyed and watched on Doctor who. 
ring: no name; bracelet: Zaful
Jaký byl váš víkend?
How did you spent your weekend?

5 komentářů:

  1. Já jsem byla v sobotu s tátou a bráchou odklízet listí ze zahrady a odvážet větve, přitom jsem se stavila u babičky a dědy. Neděle byla strašná protože u nás byl silný vítr, takže ven mohl jít jenom blázen, následně vypadl ve dvě odpoledne proud a byl konec, který nešel i následující den asi do jedné odpoledne. Takže svíčky to jistily :-) Máš pěknou košili, podobnou jsem si objednala z Aliexpressu, už se nemůžu dočkat až dorazí.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný výlet jste si udělali. Taky takto zvykneme jezdit a vždy se mi líbí, jak jsou hroby krásně osvětlené. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Líbí se mi ta kabelka... :)
    My jsme s manželem byli na víkend v Praze :) ale to počasí nic moc, takže jsem v sobotu místo večera jeli už po obědě zpátky domů :/

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi košile. Taky mám ráda dušičky, každý rok jezdíme na hřbitov, vždy se těším na tu atmosféru, všude tma a krásné osvětlení hrobů, letos mě to úplně "dojalo"..

    OdpovědětVymazat