...: Promoce/ graduation ceremonial

pondělí 16. července 2018

Promoce/ graduation ceremonial

Minulý týden ve středu jsem byla svých prvních promocích. Promoce jsem už zažila, ale nikdy ne jako absolvent, který získává diplom za své studium. Nyní bych vás chtěla provést tím, jak u nás na škole - Vysoká škola Polytechnická v Jihlavě, probíhají. 
Většina škol má promoce dost obdobné, někde se liší talárem s čepičkou (opravdu nevím, jak se ji říká), někde počtem akademických pracovníků, počtem absolventů, pozvaných a podobně... 

Last Wednesday I was on my first graduations. I was on graduation, but never as a graduate who have a diploma from studies. Now I would like decribe my graduation ceremonial in school - Polytechnic University in Jihlava.
The majority of schools have similar ceremonial, sometimes they differ in the clothes, somewhere with the number of academic staff, the number of graduates, invited, and so on.
Ceremoniál měl začít o půl 10, nicméně jsme se museli dostavit půl hodiny předtím aby jsme si vše nacvičili a nedošlo k nějakým komplikacím. Nejdříve jsme se zapsali a poté nás usadili podle jmen do dvou řad na pravé i levé straně po 5 lidech. Řekli jsme si základní věci, jako kolik zazní slavnostních fanfár, kdo na kterou přijde, kdy se máme postavit, kdy posadit, že musíme při našem jmenování uklonit hlavu na akademické pracovníky i rodiče a ostatní hosté, kdo kdy a kam má jít a co říkat a také jsme byli upozorněni na to, že kabelka k ceremoniálu rozhodně nepatří, protože by se mohla stát nehoda a někdo zakopnout... 

The ceremony started at half past 10, but we had to go a half hour before ceremonial, because we trained this. At first we signed, after this we sat according to our names on left and right side in two range for 5 people. We talked about basic things like how we listen fanfares, who comes on fanfares, that we have to bow our heads to academic staff and parents and other guests. We gave attention our handbag, we had to give our hosts. 

Hosté se měli dostavit pět minut před začátkem ceremoniálu, hostů mohlo být maximálně 5 na osobu, protože naše aula je velice malá. Případně jsme se měli mezi sebou domluvit. 
Před zahájením byli hosté upozorněni na vypnutí svých telefonů a zvuků u fotoaparátů. 
Ceremoniál probíhal asi 40 minut, během toho jsme složili slib vyplývající z našich titulů, dostali diplom a proběhlo poděkování
Poté jsme se rozprchli každý ke svým příbuzným, kamarádům a dalším blízkým osobám a dostali gratulace, kytičky (v mém případě).  

Host had to come to ceremonial 5 minutes befor start. We could have only 5 host for person, because our hall is very small. 
Before start hosts was attentioned to celling of mobile phone and sounds of cameras.
Ceremonila had around 40 minutes and we promised loyality of our tituls, we god diploma and one person had prologue. 
After this we went to our host and we (me) got flowers and gratulations.
Byli jste na promocích někomu, nebo jste promovali sami, či budete? 
Was you on graduation ceremonials of somebody? Or had you promotion ceremony?

8 komentářů:

  1. Ježiši, teď jsem teprve zaregistrovala, že studuješ v Jihlavě. :-) Takhle jsem tam na svých promocích stála vloni. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Kdybych věděla, že je tam ještě nějaká blogerka, dala bych kafe!:D

      Vymazat
  2. Moc krásné fotky máš tam moc pěkné šatičky :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zatím byla na promoci jen sestřenice, ta moje mě čeká začátkem listopadu, ale upřímně ještě nevím, jestli na ni vůbec půjdu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás nad tím také někteří přemýšleli:) Pro mě to bylo celkem důležité.

      Vymazat