...: Módní styly/ fashion styles

sobota 25. srpna 2018

Módní styly/ fashion styles


Vyznáte se v módě? Vyznáte se v módním názvosloví? Osobně si myslím, že spousta žen módu nosí, ale nedokáže stejně jako já poznat, co k jakému stylu přesně sedí. No rozhodla jsem se vám sepsat pár pojmů a k nim přiřadit (samozřejmě s pomocí internetových stránek) to, co se hodí a patří. J Doufám, že vám článek přinese něco nového, či si osvěžíte to co já doposud pořádně neznala. 

Do you know styles in fashion? I think that a many women wear fashion, but they don´t know nothing about styles like a me. So I decided to write a few words about fashion styles and describe clothes which is suitable for each style. I hope that you will like it this post.

VINTAGE
Styl oblékání, nábytku a podobně založen na historii. Jedná se o retro kousky, které mají určitou svoji minulost, jsou stále zachované a jsou něčím originální. Ve většině případech lze označit i za jako luxusnější kousky z dávných let, které nyní dostupné nejsou… Takové kousky lze koupit na spoustě internetových obchodů, které se zabývají přímo VINTAGE módou (v článku se zabývám jen módou), či v některých kamenných obchodem (neznám žádný konkrétní, ale o jejich existenci vím), či v sekond handech.
Tento styl je pouze retro stylu podobný  (mění se ve stáří oblečení a není většinou ze slavných módních domů) a s pin up stylem (založený na vyzývavosti a provokaci – ale nesmí být přehnaná!)

Style of clothes and furniture and so on which has history. They are old pieces which has own past and they look still amazing and they look original. In the most cases they are uxurious. You can buy this pieces in internet e-shops with VINTAGE style or  you can buy for example in second hand.
This styl is not retro like a retro style, it simila like a retro, but pieces which are vintage are from fashion houses with famous brands. The next similar style is pin up which is more provocateur.
RETRO
PIN UP

CHIC STYLE
Tento styl je založený na monochromním provedení s elegantními čistými liniemi.
Za základ se považuje černá, bílá a neutrální barva s nějakým extravagantnějším kouskem, rudou rtěnkou, či tvarově zajímavě řešenými šperky.


This style is in monochromic complets with elegant and clean lines. As the basis of this style is black, white and neutral colour with extravagant piece or red lipsticks and interesting shapes in jewelry.


MINIMALISMUS/ MINIMALISTIC STYL
Je podobný předchozímu stylu, nicméně se snaží zcela vynechat doplňky, či využít ty nejjednodušší. Z barev se nejčastěji volí kombinace bílé, černé, šedé, nebo jiné neutrální barvy. Minimalismus lze volit jak v elegantní rovině, také i ve sportovní, díky volbě barev a jednoduchosti dá celému vzhledu outfitu odlehčený styl. J

It is similar like a chic style, but they are not jewelry or only small and not extravagant pieces. From colours are suitable white, grey, black and another neutral colour. Minimalistic style can be elegant but also sport, because of colours it is simple and lightweight style.

CASUAL STYLE
Styl vhodný pro nošení do města, na pohovory, kam není zapotřebí formálního oblečení, na určité fashion eventy. Styl je založen například na kombinaci elegantních svršků – svetrů, sak, košil s neelegantním spodním dílem tvořený například jeansy.

This style is suitable to wear to city, for not so much formal jobs interwievs and for some fashion events. This style is combination of elegant blouses, sweaters or jackets with for example jeans, sneakers and so on… 

ROMANTICKÝ STYL/ ROMANTIC STYLE
Založený na jemnosti, hravosti, světlých a pastelových barvách, drobných kvítkách, krajkách. Většinou sedí drobnějším a mladším ženám.
Do romantického stylu mohou patřit i veselejší barvy, ale hlavním znakem je jemnost… 

ROMANTIC STYLE

It is gentle, playfull style with brigh and pastel colours, with small flowers and laces. 
It is suitable for smalle and tinywomen. 
You can find in this style also more cheerful colours, but the main sign is gentleness.

Tak jaký styl je vám nejbližší??? Chtěli by jste pokračování tohoto článku a připadá vám zajímavý?

Which style do you wear? Do you want next post with styles and is it for you interesting? 

14 komentářů:

  1. SKvělý článek! Rozhodně bych uvítala další, hezky jsi to popsala a už aspoň budu vědět nějaké rozdíly ve stylech :) já se nejvíc řadím ke casual style :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, určitě bude pokračovní a mám to podobně, i když styly dost prohazuji a střídám.

      Vymazat
  2. Ak ti mám pravdu povedať, ja by som si na seba obliekla asi z každého štýlu niečo :) Vôbec mi to nevadí, miešať a kombinovať veci :) Milujem pohodlnosť a pokiaľ sa v tom cítim pohodlne nejak neriešim do ktorého štýlu to zapadá :)

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovědětVymazat
  3. No a pak jsme tu my, lidé se stylem, který se pohybuje někde mezi princeznou a bezdomovcem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Taky možnost. V dnešní době jde asi úplně vše. :)

      Vymazat
  4. Já módě vůbec nerozumím. Oblékám si to, co se mi líbí a neřeším, že třeba kombinuju dva různé styly dohromady. Ale jinak je článek super. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se snažím poruzmět, ale spíš pro vlastní dobrý pocit, jinak to až tak moc neřeším a kombinuji kde co.:)

      Vymazat
  5. Já se tedy v něčem takovém neorientuji, takže myslím, že nejen mně, ale i jiným se to bude hodit. :) Já se hodně soustředím spíše na to pohodlí, tak ani nevím, jestli bych se někdy dokázala k nějakému přirovnat. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem asi nejvíc casual a romantic :D Taková kombinace obou :) Super přínosný článek! :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat