...: Den zdraví/ Day of health

středa 12. září 2018

Den zdraví/ Day of health

Včera 11. 9. naše město - Velké Meziříčí pořádalo na náměstí Den zdraví, v rámci kterého mělo v dopoledních hodinách vystoupit divadlo pro děti, byla přehlídka práce se psem a v odpoledních hodinách mělo být představení místního divadelního spolku, které bylo zrušené a na místo něj byl v plánu koncert nějaké skupiny
Jelikož jsme vyšly později a neměly jsme se v plánu zdržet do odpoledne, viděly jsme pouze práci se psem, kterou jsem už moc dobře znala z praxe, protože paní, která psa vlastnila, docházela do organizace dělat canisterapii. 

On 11th September was in our town a day of Health Day in the square where the children's theater was to be performed in the morning, was a show with a dog and in the afternoon there was a performance of a local theater club which was canceled and replaced by concert.
Since we came out later and we did not plan to stay by the afternoon, we only saw work with a dog that I knew very well from the practice because the lady who owned the dog did canistherapy in organization where I was.

Kromě dopoledního a odpoledního pořadu bylo na náměstí i pár stánků a každý stánek měl zcela jiné určení. V blízkosti pódia, na kterém probíhala vystoupení, byl stánek od stacionáře z Březejce, kde byly o stacionáři poskytované informace a byla tam snad i ochutnávka buchtiček, či nějakého cukroví. Hned vedle něj byl stánek zcela prázdný, ale celý polepený plakáty o skleníkovém efektu, odpadu a podobně. 

In addition to the morning and afternoon program, there were also several stands on the square, and each stand had a different destination. Near the stage where the show was held, there was a stand from the Březejec, where was provided information about organizatin and where was tasted of buns or some candy. Next stand was empty, but there were poster with greenhouse effect and about waste sorting.

V této řadě se nacházel například i stánek s moravským červeným a bílým burčákem, který jsme si samozřejmě daly a hned za tím "stánek" s bramboráky dělanými na kamenech, které byly za symbolický poplatek. Ani bramborákem jsme nepohrdly a jeden jsme si na půl daly, bylo to zcela něco jiného, málo tuku, ani mastné jsme nebyly. :) 

In this line there was, for example, a booth with a Moravian red and white burcak, which we bought, and next was "stand" with potatoes pancake made on stones that were for a symbolic fee. We never ate the potato pancake. We gave it to one half, it was quite different, little fat or greasy. :)
Dále na městě byly stánky s bio čaji a kořením, stánek s výrobky z rakytníku, stánek charity, kde byly nějaké aktivity pro malé děti a letáčky o službách, která charita nabízí. V blízkosti byl stánek určený pouze pro děti a to od volnočasového střediska Dóza. Poté jste na městě mohly ochutnat koláčky od Svazu žen, změřit si tlak u sestřiček z okolní nemocnice a poučit se o rakovině prsu u zástupců Červeného kříže.

There were booths with bio tea and spices, a charity booth where were activities for small children's, and where were brochures with information about services that the charity offers. There was booth by free centrum Dóza. Then you could taste the cakes by the Women's Association, you could let measure the pressure by nurses from the surrounding hospital and you learned about breast cancer by representatives of the Red Cross.

Celkem si myslím, že se program a celá akce docela povedla, na náměstí bylo spousta menších dětí ze školek a škol. 
Jak by se vám líbila taková událost, pořádá se něco podobného u vás? 

I think than program was good and the all event was fine and on the event were a lot of people and small children. 
Do you like this event? Do you have similar event in your city?

8 komentářů:

  1. Mám ráda takové akce :) U nás často pořádají akce i speciálně pro děti, aby znaly základní značky, uměly se rozhlížet na přechodech nebo aby se uměly chovat na kole v silničním provozu. Pro dospělé zase všelijaké jarmarky, farmářské trhy, Den tradic, rozsvícení vánočního stromečku, stavění májky... No, je toho hodně, pro každé roční období něco :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, looks interesting! Fantastic post!

    https://elenabienvenido.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Takové akce mám ráda, ale u nás jich moc není. Celkově mě překvapily ty bramboráky, že nebyly mastné. Mám zkušenost, že na podobných akcích bývají mastné až moc. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ráda akce a vzhledem k tomu, že pendluju mezi 3 až 4 městy, setkávám se s tím poměrně často a ráda si někam tak zajdu. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelá akcia :) Muselo tam byť úžasne :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavá akce, takové mám ráda :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat