...: OLDIES dress

sobota 27. července 2019

OLDIES dress

50. léta, 80. léta, a 60. léta, nevím, přesně se v tom nevyznám. Každopádně už nějakou dobu obdivuji módu starších let. Ráda se dívám na fotografie žen z předešlých let, zaměřuji se na detaily jejich oblečení, na jejich makeup, výrazné rty. Moc se mi líbí srovnání stylů, krásy žen, jak se pohled na svět mění. V době kdy jsem pomalu začala na blog psát lepší články než dříve, jsem získala první spolupráci. Oslovila jsem e-shop, který na mě udělal dojem tím, že prodával šaty z oldies let. Poslali mi jedny šaty a já je nosím dodnes. Od té doby jsem moc podobných e-shopů nenašla... Nyní mě zaujal e-shop zapaka, který se právě takovým krásným a dech beroucím šatům věnuje. Nejsou to šaty na každodenní nošení, ale určitě mají něco do sebe.

50s, 80s, and 60s of 20 century, I don't know, I don't know exactly. Anyway, I admire the fashion of older years for some time now. I like to look  at photographs of women from previous years, and I  focuse on the details of their clothing, their makeup, lips. I really like the comparison of styles, the beauty of women, how the world view changes. At a time when I started to write better articles on the blog than earlier, I got my first cooperation. I contacted an e-shop that impressed me by selling drees in oldies style. They sent me one dress and I still wear it. Since then I have not found many similar e-shops ...Now I am interested in e-shop zapaka, which has just such a beautiful and breathtaking dresses. Now I am interested in e-shop zapala, which has just such a beautiful and breathtaking dresses. They aren't dresses for everyday wear, but they are perfect.



Věděla jsem dle předchozích zkušeností, že je spousta britských značek a e-shopů, sama mám šaty britské značky Lindy Bop, ale, že existuji i německé stránky jsem neměla ani ponětí, možná je to tím, že německy až tak moc nemluvím a na tyhle obchody jsem se nezaměřila.

I knew from previous experience that there are a lot of British brands and e-shops, I have a British brand Lindy Bop, but that there are  on German site I had no idea, maybe it's because I do not speak German so much and I didn't focus on these stores.



Zpět k e-shopu. Na e-shopu najdete spoustu šatů různých typů. Nejrozšířenější je však styl se sukní ve stylu A a s výstřihem ve tvaru V. Samozřejmě zde najdete i rovné střihy šatů. Asi mým nejoblíbenějším vzorem jsou puntíky, miluji puntíky, ale pokud puntíky rády nemáte, najdete zde i spoustu květovaných motivů a trendy motivů krajky, která je hlavně tento rok velice populární.

Back to e-shop, on e-shop you can find a lot of clothes of different types. The most widespread, however, is the style with an A-style skirt and a V-neckline. My favorite pattern is polka dots, I love dress with polka dots, but if you do not like polka dots, you will also find a lot of floral motifs and trends of lace motifs, which is especially popular this year.

Cena... Cena je různorodá podle typů šatů, které si vyberete, každopádně nyní jsou na e-shopě i slevy, tak mrkněte.

Price... The price varies according to the types of dresses you choose, anyway now there are discounts on the e-shop, so check it out.

100 Years of Bridesmaids ZAPAKA Vintage bridesmaid dresses

Pro mé čtenáře/ For my dear readers: 

Discount code: BLOG10

10% off entire order

One use per customer



17 komentářů:

  1. Tiež sa mi páči tento štýl šiat, pretože je naozaj ženský a dokáže krásne zvýrazniť postavu. :) Zatiaľ som však nenašla také, ktoré by sa mi páčili na sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tie druhé sú úplne nádherné – hoci neviem, či by som si ich na seba niekedy obliekla, ale na figuríne sú skutočne krásne ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "SVIEŽE RÁNO BY MUSK"

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle styl šatů miluju, je to ženské a vkusné. Ta léta, kdy se nosívaly tyto šaty, ty bych chtěla zažít a vrátit se v čase :)

    OdpovědětVymazat
  4. Beautyfull dress :) I love this old style- very beautyfull!
    kisses from Poland :*

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem se do těch šatů zamilovala! Těžko říct, jestli by mi slušely, ale vypadají fakt dobře!

    OdpovědětVymazat
  6. já staršie roky naozaj milujem mám veľa kúskov po mamine či po starkej, ale žiadne šaty nemám tieto sú mega :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  7. Já na to retro nikdy moc nebyla .. ty šaty se mi líbí, i styl tehdejších žen, ale na mě to prostě není :D přijde mi to zkrátka too much, můj styl je trochu jiný. Na nějakou oldies party to ale může být fajn :) mrkni na poshme.cz, tam mají retra taky spoustu a krásného :)

    https://taukecana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Retro není úplně můj šálek kávy.. ale ty druhé se mi líbí moc! :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  9. Mám přesně takové šaty jako na prvním obrázku, jen jsou spíš tmavě modré a mají červenou stuhu. Pro mě je tenhle styl úplně ideální, áčkové sukně jsou mi hrozně pohodlné,zároveň vypadám žensky. ale o eshopu jsem neslyšela.. doteď.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné šaty, moc se mi všechny líbí :) Teď jsem si v podobném stylu koupila krásnou sukni do A, červenou v bílými puntíky :) A já ji beru i na normální nošení, je prostě skvělá.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Fashion history of these decades is so rich! Full of femininity and classy prints. I love it!

    Lindifique

    OdpovědětVymazat
  12. Beautiful dresses.
    I am following your blog via GFC, could you follow my blog back?

    www.paginasempreto.blogspot.com.br

    OdpovědětVymazat
  13. Ty první a druhé šaty jsou fakt dokonalé! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  14. Very vintage... polka dots were super popular.Crazy how so many styles have come back.

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  15. mne sa páči tento štýl ak ho má niekto oblečení ale na sebe si ho neviem predstaviť :)

    HAUL & TRY ON // MAY 2019

    OdpovědětVymazat
  16. These dresses are timeless They look amazing to the very present day xoxo Cris
    https://photosbycris.blogspot.com/2019/08/lilacoco-power-of-being-you.html

    OdpovědětVymazat