...: Četla jsem motivační knihy... / I read motivational books

neděle 20. října 2019

Četla jsem motivační knihy... / I read motivational books

Přečetla jsem spousty knih, motivačních, o vztazích, o lidských povahách, o způsobu komunikace, přístupu k člověku cizímu, ale i k vlastí osobě. Byl jeden čas na škole, kdy se tohle četlo a my si mezi sebou předávaly typy na knihy a i knihy samotné. V  té době to mělo všechno smysl, cítila jsem, že čím víc čtu, tím víc rozumím SVĚTU. Chvíli to tak i vypadalo, ono taková kniha dokáže celkem i nakopnout, zvýšit sebevědomí, něco rozluštit a podobně... vyzkoušela jsem různé nové slovní obraty, nové přístupy a mělo to jako i úspěch, ale... postupem času jsem přestala číst, zjistila jsem, že mé naivní já, které všemu věřilo a vše najednou šlo jak po másle, je opravdu naivní a ono to tak úplně nejde. Přestala jsem takové knihy číst a neříkám, že je to špatné a po určitých knihách i prahnu, ale jsou to jen slova a život, to je něco jiného. :) Možná nepochopíte proč to píšu a možná taky jo, ale je sobota večer a v sobotu večer pokud jsem sama přemýšlím... Možná to taky znáte a možná také ne :) Nejraději bych vám napsala, v čem přesně jsem přínos takových knih viděla a kde naprosto selhal a to i přes mé představy, že to vše půjde... ale rozebírat to nechci. Ne teď. Třeba jednou. Ale jedno vám prozradím, určitě to mělo vliv na víru sama v sebe, ta se zvýšila, přestala jsem se určitých věcí bát a to je správné.
Na obrázku budou knihy, které bych si chtěla v nejbližší době přečíst, pokud mi to čas dovolí.


I have read lots of books, motivational, about relationships, about human nature, about the way of communication, approach to another people, but also to my own person. It was one time at school, when this theme was read, and we were sharing types for books and also the books. At the time it all made sense, I felt that the more I read, the more I understood the WORLD. For a while it looked like it could be better everything, it coul be raise self-esteem, decipher something and so on ... I tried different new phrases, new approaches and it was a success, but ... over time I stopped reading, I found out that my naive self, who believed everything, is really naive and ieverything is not possible. I stopped reading such books and I am not saying it is wrong and I crave for certain books, but they are just words and life, that is something else. :) You may not understand why I write it and maybe so, but it's Saturday night and when it´s Saturday night I'm thinking...  I would like to write exactly what I saw like the benefits of such books and where they totally failed, in spite of my idea that it would all work ... but I don't want to discuss it. Not now. Maybe once. But I will tell you one thing, it certainly affected faith in myself, it has increased selfconfidence, I have stopped worrying about certain things and that is right.
On the picture are books which  I would like to read in the near future if I will have some time.
  
 Zdroje obrázků: www.knihydaniela.cz; www.knihcentrum.cz

9 komentářů:

  1. Já mám třeba motivační knížky ráda, ale nesmí to být jen ty prázdné plky. Já radši takové ty více praktičtější :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím co přesně pod tím myslíš, ale každý si asi najde ty svoje.

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že to taky konečně někdo jiný než já napsal :D za mě jsou motivační knížky fajn, ale je bych dle mého už příliš. Člověk neví, kterou má číst dříve a ve finále je napsáno všude to stejné a ve finále jsou nám všechny k ničemu, pokud zůstaneme pouze u čtení a nijak to načtené nepoužíváme v životě. Protože reálně nás asi žádná kniha neobrátí v našem životě o 180 stupňů.
    Já těch knížek přečetla pár a troufám si říct, že mě nebavila ani jedna jediná a ani jedna jediná mi neotevřela nějak zvlášť oči, ani nezměnila můj přístup. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, hlavně to na mě kouká z hooodně blogů a už dlouho jsem přemýšlela nad mým vlastním podání, protože většina píše, jak jim to pomáhá, možná ano, ale... jak píšeš, reálně nás kniha neobrátí o těch 180 stupňů. :)

      Vymazat
  3. Ja som počula len o 4 dohodách ani som netušila že sú ďalšie takéto knihy. ako nejaký ten ďalší diel tých dohod. Ja nečítam knihy ale ja skôr počúvam a sledujem motivačné videá, na youtube hľadám meditácie a takéto veci. Mne to napr veľmi pomáha. Ale teším sa na článok o tom prečo to tebe prestalo fungovať a tak :)

    DISCOVERINGGLAMNAŠLA SOM PRÁCU SNOV? INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsou, já na ně narazila náhodou v knihovně a pak je postupně začali všichni přidávat na blogy. :) Možná se k tomu dopracuji, ale upřimně nevím, jestli takový článek vydat.

      Vymazat
  4. Motivační knížky mám moc ráda. Právě jsem dočetla 4 dohody a chystám se půjčit si i tu pátou :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to jsem postřehla, že jsi je četla. :) Já se k ní časem snad taky dostanu.

      Vymazat