...: Štědrý den 2019/ Christmas EVE 2019

neděle 29. prosince 2019

Štědrý den 2019/ Christmas EVE 2019

Krásný nedělní podvečer, či večer? Ačkoliv se pomalu den chýlí ke konci, rozhodla jsem se v poslední chvíli, že bych i já mohla s vámi sdílet pár fotografií z mého Štědrého dne.  Co se týká Vánoc, rok od roku se u nás v rodině příliš nemění. Máme zajetou svou vlastní rutinu, která zahrnuje zdobení stromečku u dědy. Děda žije sám a je každý rok rád, když si uděláme čas a na Štědrý den mu pomůžeme se zdobením stromečku, pod který dostaneme následující den nějakou maličkost. 
U nás strom zdobíme vždy až jako druhý u toho si pouštíme vánoční filmy, poté si dáme polévku. Během odpoledne se akorát zastavíme pro Betlémské světlo v kostele. Večeře je kolem 6. hodině a nakonec přijde Ježíšek. :) A co se týká jídla, tak se snažíme od rána nejíst maso aby jsme "viděli" ZLATÉ PRASÁTKO. 

A beautiful Sunday evening. Although the day is slowly coming to the end, I decided at the last minute that I, too, could share a few photos of my Christmas Eve with you. As for Christmas so it does not change much from year to year. We have our own routine, which includes decorating the grandfather's tree. Grandpa lives alone and is happy every year if we take the time to help him decorate the tree on Christmas Eve, under which we get a little gifts the next day.

In our home we always decorate the tree and we watch Christmas movies, then have a fish soup. In the afternoon we just stop for Bethlehem light in the church. Dinner is around 6 pm and in the end Santa Claus comes. :) And as far as food is concerned, we try not to eat meat in the morning to "see" the GOLDEN PIG.


Ačkoliv Vánoce jsou více méně u nás neměnné, tyto byly zcela jiné, ani tou rutinou, ale spíš atmosférou. Myšlenkami jsem byla neustále někde jinde a měla jsem pocit, že jsem v tom nebyla jediná, navíc počasí spíše připomínalo podzim než zimu a to bylo docela smutné. Jak jste prožívali Vánoce vy? 

Although Christmas is unchanged in our family, these were completely different, not the routine, but rather the atmosphere. My thoughts were still somewhere and I felt like I wasn't the only one, and the weather was more like autumn than winter, and that was pretty sad. And what about your Christmas?

3 komentáře:

  1. Beautiful holiday time! In my family we have similar traditions.
    See you in 2020!

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  2. My máme taky své zaběhlé zvyky - kubu k obědu v poledne, poobědový vánoční přípitek na schodech se sousedy. Řézky z kapra i kuřecí a bramborový salát. A půlnoční vyprovázení mámy, která u nás tráví Štědrý den, domů...

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, museli jste mít kouzelný Štědrý den. :)) Do nového roku ti přeji jenom to nejlepší!

    OdpovědětVymazat