...: Místa, která jsem navštívila - NĚMECKO/ GERMANY

čtvrtek 21. května 2020

Místa, která jsem navštívila - NĚMECKO/ GERMANY

NĚMECKO
Ačkoliv v mém okolí znám spoustu lidí, kteří z Německa nejsou příliš nadšení, mě celkem přirostlo k srdci. Německo je pro mě krásnou vyspělou zemí, s jazykem mně blízkým, zemí, kde se skloubí alpská krajina s jezery a lázeňskými městy, zemí, kam ráda pojedu za nákupy a zemí, kde bych chtěla navštívit ještě ne jedny vánoční trhy.



GERMANY
Although I know a lot of people around me who are not very enthusiastic about Germany, it has place in my heart. Germany is a beautiful developed country for me, with a language which is close to me, a country where is combination of  alpine landscape with lakes and spa towns, a country where I would like to go shopping and a country where I would like to visit more than one Christmas market.

REGENSBURG (Řezno) je město na východě Německa vzdáleností asi hodinu cesty od hranic. Jedná se o skloubení starobylého města s moderním městem, pokud si chcete projít srdce města, kde jsou honosné církevní chrámy, nádherný most přes řeku a užít si výhledu z kaváren, či využití i možnosti nakupování v Německu, pak je město pro vás jako stvořený.


REGENSBURG is a city in eastern Germany about an hour away from the border with Czech Republic. It is a combination of an ancient city with a modern city, if you want to walk through the heart of the city, where there are magnificent church temples, a beautiful bridge over the river and enjoy the view from cafes, or use the shopping in Germany, then the city is perfect for you.
GÜNZBRUG - LEGOLAND A MÜNCHEN (Mnichov)
Mnichov je hlavním městem Bavorska, který nejednou bylo zmiňované v historii druhé světové války. Opět se ve městě prolíná historická část s tou moderní, z moderní části lze zde vidět nejen nákupní centra, krásné kavárny, ale také ohromný fotbalový stadion, sídla významných společností, jako třeba BMW, navíc necelých 100 km od města se nachází zábavní park Legoland a věřte mi, pobaví se zde děti, ale i dospělí.



GÜNZBRUG - LEGOLAND A MUNICH (Munich)
Munich is the capital of Bavaria, which has been mentioned many times in the history of World War II. Once again, the historic part of the city blends with the modern, from the modern part you can see not only shopping malls, beautiful cafes, but also a huge football stadium, the headquarters of major companies such as BMW, less than 100 km from the city is Legoland and believe me, children as well as adults will have fun here.
ROTTACH
Je městečko nacházející se 57 kilometrů jižně od Mnichova, jedná se o jezerní město v podhůří Alp. V Rottachu jsem si to zamilovala díky krásné krajině, horám, jezeru, nádherným bavorským domečkům a mé ségře, která tam byla o prázdninách na letní brigádě. Nedaleko Rottachu jsme objevily i vodopády.

ROTTACH
It is a small town located 57 kilometers south of Munich, a lake town in the foothills of the Alps. I fell in love to Rottach thanks to the beautiful landscape, the mountains, the lake, the beautiful Bavarian houses and my sister, who was there during the summer holidays on summer practice. And we discovered the waterfalls nearby Rottach.

SCHWANGAU - Neuschwanstein
Schwangau je možná nic moc říkající městečko, nicméně je významné dvěma zámky, první z nich je méně známý Hohenschwangau a druhý z nich je právě výše zmiňovaný nádherný zámek Neuschanstein. Zámek jsme bohužel stihli vidět pouze z venčí, ale i tak to stálo rozhodně za to! Je opravdu pohádkový.

SCHWANGAU - Neuschwanstein
Schwangau is a small town which you maybe don´t know, but it is important for its two castles, the first of which is the lesser-known Hohenschwangau and the second of which is the aforementioned beautiful Neuschanstein castle. Unfortunately, we only saw  the castle from the outside, but it was definitely worth it anyway! It's like from fairy tales.
DRESDEN - Drážany
Do Drážďan jsem vyrazila na nečekaný trip s holkami, město se mi moc líbilo, i když jsem si ho neprošla příliš podrobně. Líbila se mi starobylá část, ale také část s nákupy v Primarku. Ráda bych se do Drážďan opět vrátila a navštívila v nich Vánoční trhy, které jsou tak vyhlášené.

DRESDEN - Dresden
I went to Dresden for an unexpected trip with the girls, I really liked the city, even though I didn't go through it in too much detail. I liked the old part, but also the part with shopping in Primark. I would like to return to Dresden again and visit the Christmas markets, which are so famous.
MARKTREDWITZ
Je jediné město odkud nemám fotky a moc si z něj nepamatuji. Jediné co, tak nákupní středisko, celkem pěkné náměstí, fantastickou zmrzlinu a park. Marktedwitz se nachází asi 20 kilometrů od hranic a je fajn místem, pokud trávíte dovolenou při hranicích v Česku.


MARKTREDWITZ
It's the only city I don't have photos and I don't remember much about it. The only thing, a shopping center, a pretty square, fantastic ice cream and a park. Marktedwitz is located about 20 kilometers from the border witch Czech Republic and is a great place if you spend your vacation at the border in the Czech Republic.

Zvířecí park Lohberg (doufám, že je název správně)
Tento park se nachází v národním parku Bavorský les a stojí za shlédnutí pokud se nacházíte v blízkém okolí. Naleznete zde typická zvířata Šumavy.


Lohberg Animal Park (I hope the name is correct)
This park is located in the Bavarian Forest National Park and is worth a visit if you are nearby. Here you will find typical mountain animals.



14 komentářů:

  1. Já Německo moc neznám, takže jsem se ráda koukla na fotky. Myslím, že skoro všude se dají najít hezká místa - a nemusí to být ta, co jsou na prvních místech v žebříčku navštěvovaných památek...



    OdpovědětVymazat
  2. Mně Německo taky nikdy moc nelákalo, ale třeba na vánoční trhy bych se tam ráda podívala. Věřím, že i některé jiné místa jsou tam moc krásné.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Každá krajina je svojím spôsobom pekná a vidím, že to platí aj pri Nemecku. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem Německo taky měla hodně nerada. Co jsem tam ale začala jezdit, změnila jsem názor a musím uznat, že je nádherné. Jediné, co mi na něm vadí, je němčina. Ale i toto jsem už dovedla k dokonalosti - Němci na mě mluví německy a já na ně anglicky a rozumíme si :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky, určitě to tam bylo kouzelné. Na Neuschweistein se také chytám, letos to asi nevyjde, ale třeba příští rok. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  6. Oficiálně si první člověk, od kterého slyším, že je mu němčina blízká. :D V mém okolí jsou snad jenom lidi, kteří tenhle jazyk nemůžou ani slyšet :D :D

    OdpovědětVymazat
  7. Německo mám ráda, tak jako každou jinou zemi. Jsem za to, že každá země nám může nabídnout něco krásného a jedinečného.
    Krásné fotky :)

    https://blogsvelkymb.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Bozí :) já v Německu byla jenom asi dvakrát, ale ráda bych to napravila a mrkla třeba do Berlína :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké fotky a článek :) V Německu jsem byla akorát v Drážďanech a na zámku, kde se natáčela Popelka :) Ale moc ráda bych poznala víc pěkných míst, co tam je. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Beautiful! I would love to visit Germany someday. The nature is stunning!

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem v Německu byla právě jen na trzích a i tak se mi tam šíleně líbilo! Vůbec bych se nezlobila, kdybychom tam vycestovali neplánovaně :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Great post dear!Photos are amazing !    

    OdpovědětVymazat
  13. Já v Německu byla jednou a taky se mi líbilo. :) Byli jsme tedy v Bavorsku a střídali Německo s Rakouskem, ale v Mnichově jsem byla a líbil se mi. :) A ten nádherný zámek Neuschwanstein bych také jednou chtěla vidět! :)

    OdpovědětVymazat