...: BULHARSKO 20. 06. 2020, První výlet/ Bulgaria - first trip

sobota 8. srpna 2020

BULHARSKO 20. 06. 2020, První výlet/ Bulgaria - first trip

Jako první fakultativní výlet jsme zvolily výlet do Balčiku, což je město vzdálené od Zlatých písků cca 20 minut jízdy a poté návštěvu mysu Kaliakra. Jelikož se náš zájezd uskutečnil až po obědě, celé pondělní dopoledne jsme měly prostor chytat bronz na pláži a užívat si moře. 

As the first fakultative trip, we chose a trip to Balchik, which is a town about 20 minutes away from the Golden Sands, and then a visit to Cape Kaliakra. Since our trip took place after lunch, we had space all Monday morning to sunbathing on the beach and for  the sea.


Do Balčiku jsme vyrazily společně s polským zájezdem kolem jedné hodiny odpolední. Polštině šlo krásně rozumět a dokonce nás naše průvodkyně i Poláci vzali za své. V Balčiku se nachází krásná a celkem rozlehlá botanická zahrada, i přes velké vedro se dalo v zahradě vydržet, jelikož byla místy chráněna stromy a po celém areálu protékal potůček.V jednom místě byl i vodopád. 

We went aounrd 1 o´clock PM to Balchik together with a Polish exkursion. Polish was beautiful to understand and even our guides and Poles took us for granted. In Balčik there is a beautiful and quite large botanical garden, despite the great heat it was possible to being in the garden, as it was somewhere protected by trees and a stream flowed throughout the area. In one place there was also a waterfall.
V rámci prohlídky botanické zahrady jsme navštívili i místní zámeček a dále prodejnu vína, kde jsme měli ochutnávku a následnou možnost koupě. Po zahradě jsme měli asi půl hodiny rozchod. 

 As part of a tour of the botanical garden, we also visited the local chateau and the wine shop, where we had a tasting and a possibility to buy some wine.  After visiting of garten we had half hour for ourselves.

Už si nepamatuji v kolik přesně jsme odjížděli na mys, ale vím, že slunce stále žhnulo. Naštěstí na mysu příjemně foukal vítr. Na mys se jde cca kilometr, či dva od parkoviště pěšky. Uvidíte na něm ruiny středověké tvrze dále se tam nachází restaurace a vyhlídka. Přes moře naproti mysu se nachází Istanbul, Po pravé straně, když stojíte tváří dopředu tak se nachází ihned za mysem Rumunsko a po levé celé Bulharsko. Mys je posledním územím Bulharska. Za mě je z mysu opravdu nádherný výhled, avšak nejhezčí fotky vznikají na místech, kam se s průvodcem a po běžných cestách nedostanete, musíte jít i do míst, kam je doporučeno nevstupovat. Stojí to rozhodně za to! 

I don't remember exactly wchich  time we left for the cape, but I know the sun was still glowing. Fortunately, the wind was pleasantly blowing on the cape. The cape is about a kilometer or two from the parking lot on foot. You will see the ruins of a medieval fortress, there is also a restaurant and a nice view. Across the sea opposite the cape is Istanbul, On the right side, when you stand facing forward it is located just behind the cape Romania and on the left the whole of Bulgaria. Cape is the last territory of Bulgaria. For me, there was a really beautiful view from the cape, but the most beautiful photos are taken in places where you can't get with a guide.you have to go to places where it is recommended not to enter. Definitely worth it!

Večer jsme uvařené skočily ještě do moře a pak šly posedět na zahrádku do Hard rock kafé, kde každý večer hrála živá muzika. 

In the evening, we jumped into the sea  and then went to sit in the garden of the Hard rock café, where live music was played every evening.
 

5 komentářů:

  1. Krásné místa jsi navštívila. U moře by se mi taky líbilo.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip na další výlet :) v Bulharsku akorát na Sunny beach trávím celé léto a říkali jsme si, kam bychom mohli vyrazit příště, tak třeba padne volba právě na Balčik :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, jestli bych se na kraji té skály nebála :). Fotka z večerního koupání je hodně lákavá - hned bych se smočila taky.

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, to vypadá na krásný výlet. No, nejsem si jistá, jestli je polákům opravdu tak krásně rozumět :D
    Od myšlenky

    OdpovědětVymazat