...: Stuttgart

úterý 8. září 2020

Stuttgart

Do Stuttgartu jsme se vydaly z Mnichova v pátek 21. 08. 2020 z hlavního autobusového nádraží v Mnichově s Flixbusem. Jízdenky jsme měly již předem koupené z ČR. Flixbus zastavil na letišti blízko Stuttgartu, odtud jsme se dostaly pomoci S-bahnu a následně U-bahnu do centra do blízkosti našeho ubytování. Ve Stuttgartu jsme měly opět byt přes AirBnB. Byt se nacházel cca 2 kilometry od náměstí, byl v pěkné lokalitě a na klidné ulici. Byt jsme měly samy pro sebe a stál nás od pátku do pondělí cca na 5000.





We left to Stuttgart from Munich on Friday, August 21, 2020, from Munich's main bus station with Flixbus. We already had tickets purchased in advance from the Czech Republic. Flixbus stopped at the airport near Stuttgart, from there we got by  S-bahn and then U-bahn to the center near our accommodation. We again had an apartment via AirNBN too. The apartment was located about 2 kilometers from the square, was in a nice location and on a quiet street. We had the apartment to ourselves and it cost us about 5,000 czech crown from Friday to Monday.


Wir sind nach Stuttgart am 21. 08. 2020 gefahren. Wir waren in Sttutgar vier tagen. Wir hatten ein Apartment via AirBnB in dem Zentrum. Wir hatten ein Apartment nur für uns. In 4 Tagen in Stuttgart haben wir den Marienplatz erkundet, der die Innenstadt ist. Abends saßen wir am Feuersee. Der Feursee ist ein kleiner See in der Innenstadt, an dem sich abends junge Menschen mit Alkohol versammeln. Es ist ein wunderschöner Ort.Wir haben auch in einem der Stuttgarter Primarks eingekauft. Wir gingen regelmäßig zu einem nahe gelegenen Kebab zum Essen. Und am sonntag besuchten wir das mercedes benz museum.



Za necelé 4 dny strávené ve Stuttgartu jsme stihly prozkoumat Marienplatz, což je centrum města, Feuresee, malé jezero, připomínající českou náplavku, kde vysedávali mladí lidé s alkoholem a také my. Dále jsme se podívaly do centra a do jednoho ze Stuttgarských Primarků, pravidelně jsme se občerstvovaly v blízkém kebabu, kde jsme měly ten nejlepší kebab ever a zaujalo mě také Muzeum Mercedes Benz, ale řeknu Vám, že nějakých 5 pater je docela síla na nohy.

In less than 4 days spent in Stuttgart, we explored Marienplatz, which is the city center, Feuresee which is a small lake, reminiscent of the Czech embankment in Prague at river, where young people sat down with alcohol and so did we. Next we looked to the center and to one of the Stuttgart Primarks, we regularly refreshed ourselves in a nearby kebab, where we had the best kebab ever and I was also interested in the Mercedes Benz Museum, but I will tell you that some 5 floors is too much for feets. 
Stuttgart se mi moc zalíbil tím, co jsme viděli, tím jaké jsme měly luxusní ubytování a také stavbou města, celkem klidné ulice, obklopené zelení a uprostřed s-bahn, či metro. Navíc i zde jsme se setkaly s ochotou a pohostinností Němců. Pokud vše vyjde a opatření koronavirové se nějak rapidně nezhorší, pravděpodobně do Stuttgartu zavítáme opět na podzim. Láká mě muzeum Porsche, vyhlídková věž a samozřejmě nakoupit dárky v Primarku na Vánoce. :)



I really liked Stuttgart by what we saw, by what we had luxury accommodation with quite streets, surrounded by greenery and in the middle of the s-bahn or subway. Moreover, even here we met with the willingness and hospitality of the Germans. If all goes well and the coronavirus measures do not deteriorate rapidly, we will probably visit Stuttgart again in the autumn. I'm attracted to the Porsche Museum, the lookout tower and, of course, to buying of presents in Primark for Christmas. :)

O Mercedesu Benz muzeu Vám napíši ještě zvlášť, protože se mi nahromadilo spousta fotek...

I will write about the Mercedes Benz Museum separately, because I have accumulated a lot of photos ...

10 komentářů:

  1. Jeee, těším se na článek z muzea. Tam to muselo být super.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Beautiful trip. Can't wait to see more photos of the Mercedes Benz museum.

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  3. Ve Stuttgartu jsem ještě nikdy nebyla, prý tam je hezká ZOO. Moje jediné přání zní aby se zase obnovilo cestování a my mohli jezdit a létat jako předtím. Štvou mě neustálá nařízení, uzavírání hranic a podobné rstrikce kvůli ničemu.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  4. Das sieht nach einem tollen Trip aus!
    xx
    Sarah

    OdpovědětVymazat
  5. Ubytování jste měli fakt hezké. Jsem zvědavá na fotky z muzea. My loni byli v muzeu Tatra Kopřivnice a bavilo mne to víc, než jsem čekala.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jste si to pěkně užili! :) Ve Stuttgartu jsem ještě nebyla, ale přijde mi že hlavní náměstí Marienplatz mají snad všude po Německu :D

    OdpovědětVymazat
  7. Byt vypadá moc hezky, měly jste štěstí! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Super fotky, těším se na článek :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat