...: Rozhledna na Pekelném kopci/ lookout tower on Devilish hill/ Aussichtsturm auf einem teuflischen Hügel

čtvrtek 11. března 2021

Rozhledna na Pekelném kopci/ lookout tower on Devilish hill/ Aussichtsturm auf einem teuflischen Hügel

Krásný den. Doufám, že váš den je lepší než můj, protože mě chytl krk a už několikátým dnem nezvládám řádný pohyb. Z toho důvodu přicházím s novým cestovatelským článkem a to i přesto, že jsem pro vás plánovala článek o motivaci, fitness a cvičení...

Hi guys, I wish u nice day. I hope that you have better day than me, because  I have problems with my neck. That is reason why I am adding next travel post and no post with I will prepared about motivation, fitness, sport and so on. I can´t move with my neck and it´s not so easy to do something. 

Hallo Leute, ich wünsche dir einen schönen Tag. Ich hoffe, dass Sie einen besseren Tag haben als ich, weil ich Probleme mit meinem Nacken habe. Aus diesem Grund füge ich den nächsten Reisebericht hinzu und keinen Beitrag, den ich über Motivation, Fitness, Sport usw. vorbereiten werde. Ich kann mich nicht mit meinem Nacken bewegen und es ist nicht so einfach, etwas zu tun.

 


Nacházíme se už druhým týdnem v těžkém lockdownu, ale protože jsem cestovatelská duše, ještě před uzavřením jsem stihla navštívit nedalekou rozhlednu na Pekelném kopci, která leží na Vysočině blízko Třebíče.

Maybe you know we have hard lockdown in our republic and we can not travel here. But before it I visited many places. If you some day visit Czech Republic, you have to see some lookout towers. I love these places. One of them is near city which is called Třebíč. It´s lookout tower on Devilish hill. 

Vielleicht wissen Sie, dass wir in unserer Republik eine harte Sperre haben und nicht hierher reisen können. Aber vorher habe ich viele Orte besucht. Wenn Sie eines Tages die Tschechische Republik besuchen, müssen Sie einige Aussichtstürme sehen. Ich liebe diese Orte. Eine davon befindet sich in der Nähe der Stadt Třebíč. Es ist ein Aussichtsturm auf einem teuflischen Hügel. 



Rozhledna je umístěna v přírodě, je 24 hodin otevřená a vstup je zdarma. Výška rozhledny je 26,5 metrů. Pokud jste z Třebíčského okresu doufám, že to bude pro vás dobrý tipem kam vyrazit na procházku, pokud ne a máte rádi rozhledny, tak třeba můj tip využijete až se "hranice" otevřou. :) Znáte rozhlednu?

This lookoutower is located in the nature, it opens for 24 hours and entry is free. The hight is 26,5 metres.

Dieser Aussichtsturm befindet sich in der Natur, ist 24 Stunden geöffnet und der Eintritt ist frei. Die Höhe beträgt 26,5 Meter. 

 

můj cestovatelský profil/ my travel profil: worldee

Mimochodem takový dotaz mimo článek, zajímal by vás můj názor na lockdown a tuto situaci a tak celkově? Přemýšlím jestli sepsat článek, ale mám trochu respekt z totálních "anticovidistů" a druhé skupiny "vyznavačů covidu" a potom z lidí co mění názory podle toho jaká opatření zrovna jsou... Mám takový střední názor a nechci se s nikým pustit do boje. :)

17 komentářů:

  1. Rozhledna na Pekelném kopci je pěkná, byli jsme tam asi před dvěma lety, když jsme trávili prodoužený víkend v Třebíci.
    Lockdown a všechna opatření jsou hodně kofliktní téma - dokážeme se o to pohádat i doma :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pravda, my to máme také v rodině zajímavé, naštěstí až v té vzdálenější. :)

      Vymazat
  2. To vypadá tak krásně! I ty fotky, krásné světlo! Hned bych také chtěla někam vyrazit, ještě, že už je jaro za rohem!

    OdpovědětVymazat
  3. Lockdown je na prd, ale naštěstí máme možnost takto vyrazit do přírody a pročistit hlavu - nádherné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Rozhlednu nepoznám, ale vypadá to tam hezky. Jestli se cítíš na téma lockdownu, tak klidně napiš svůj názor.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Tak snad tě brzo krk přejde a bude ti líp. Jinak fotografie jsou nádherné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to bude na déle, ale nějak se s tím poperu. Děkuji. :)

      Vymazat
  6. Posílám hodně zdravíčka, ať si brzy zdravá ♥ My teď ležíme doma s covidem :( Ale aspoň mají všichni karanténu s námi... :D Rozhlednu neznám, ale vypadá krásně. Hned bych někam vyrazila, hlavně jak už začíná být hezky :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no chvíli se to potáhne :). Jaj tak nápodobně ať jste brzo zdraví. Doufám, že se to brzy uvolní a bude možnost vejletů.

      Vymazat