...: Rady a tipy - blogger/ advices and tips/ Ratschläge und Tipps

úterý 22. června 2021

Rady a tipy - blogger/ advices and tips/ Ratschläge und Tipps

Nebudete mi to věřit, ale tento článek mám v hlavě už přes rok.  Pro ostřílené blogery asi nebudou mé tipy žádnou novinkou, nicméně začínajícím blogerům mohou pomoci. 

1. NASTAVENÍ A ROZVRŽENÍ

V nastavení naleznete úplné začátky a znám tři možnosti, jakým způsobem nastavit šablonu. 1. Vybrat v nabídce šablon a nechat ji být. 2. Vybrat si v nabídce šablon a přizpůsobit si parametry písma, orámování oken a podobně. 3. Nějakým doposud mně neznámým způsobem vložit si vlastní šablonu. 

Rozvržení souvisí s nastavením, kdy si můžete přidávat jednotlivé gadgety do šablony, které nabízí Google. Ideální pro možnost sledování, co já osobně postrádám u začínajících blogerů je gadget GFC (Google followers). Také si můžete přidat zápatí stránky a vkládat přes některé gadgety HTML kódy - odkazy na bannery, nebo vlastní kódy na nějaké obrázky, reklamy, stránky a podobně...


1. SETTINGS AND LAYOUT

In the settings you will find the complete beginnings and I know three options how to set up the template. 1. Select in the template menu and let it be. 2. Choose in the template menu and adjust the font parameters, window borders and the like. 3. In some way unknown to me, insert your own template.The layout is related to the setting where you can add individual gadgets to the template provided by google. The GFC gadget (google followers) .You can also add footers and paste HTML codes via some gadgets - links to banners, or custom codes to some images, ads, pages and the like ...


1. EINSTELLUNGEN UND LAYOUT

In den Einstellungen findet man die kompletten Anfänge und ich kenne drei Möglichkeiten, wie man die Vorlage einrichtet. 1. Wählen Sie im Vorlagenmenü und lassen Sie es sein. 2. Wählen Sie im Vorlagenmenü und passen Sie die Schriftparameter, Fensterränder und dergleichen an. 3. Fügen Sie auf eine mir unbekannte Weise Ihre eigene Vorlage ein.

Das Layout hängt mit der Einstellung zusammen, in der Sie der von Google bereitgestellten Vorlage einzelne Gadgets hinzufügen können. Das GFC-Gadget (Google Follower). Sie können über einige Gadgets auch Fußzeilen hinzufügen und HTML-Codes einfügen - Links zu Bannern oder benutzerdefinierte Codes zu einigen Bildern, Anzeigen, Seiten und dergleichen ...



2. HTML KÓDY - VKLÁDÁNÍ OBRÁZKU S PROKLIKEM - BANNERY

Pokud navážu spolupráci s firmou, která požaduje vložení obrázku (banneru) s proklikem na jejich stránku, obrázky vkládám a upravuji na webovou stránku https://postimages.org/ a odtud kopírují odkaz do kódu, který mi firma poskytla. Poté obrázek vkládám do gadgetu v rozvržení. 

2. HTML CODES - INSERTING AN IMAGE WITH  A LINK - BANNERS

If I started cooperation with a company that requires the insertion of an image (banner) with a click on their page, I insert the images and edit them on the website https://postimages.org/ and from there they copy the link to the code provided by the company. Then I insert the image into the layout gadget. 

2. HTML-CODES - EIN BILD MIT EINEM LINK EINFÜGEN - BANNER

Wenn ich eine Zusammenarbeit mit einer Firma begonnen habe, die das Einfügen eines Bildes (Banner) mit einem Klick auf ihre Seite erfordert, füge ich die Bilder ein und bearbeite sie auf der Website https://postimages.org/ und von dort kopieren sie den Link zu der vom Unternehmen bereitgestellte Code. Dann füge ich das Bild in das Layout-Gadget ein.



3. SDÍLENÍ ODKAZU V KOMENTÁŘÍCH

Pokud komentuji váš blog, sdílím vždy odkaz na moji stránku přes HTML kód. Kód jsem nalezla na stránce https://www.jakpsatweb.cz/html/ a sdílím přímo: 

3. SHARING THE LINK IN THE COMMENTS

When I comment on your blog, I always share a link to my page via HTML. I found the code on the page https://www.jakpsatweb.cz/html/ and I share directly:

3. TEILEN DES LINKS IN DEN KOMMENTAREN

Wenn ich deinen Blog kommentiere, teile ich immer einen Link zu meiner Seite per HTML. Den Code habe ich auf der Seite https://www.jakpsatweb.cz/html/ gefunden und ich teile direkt:


4. AKTUÁLNÍ INSTAGRAMOVÉ OBRÁZKY

Abych měla na mé domovské stránce po pravé straně aktuální instagramové obrázky používám online aplikaci: https://snapwidget.com/instagram-widget Zde si zvolíte jaký rozměry obrázku chcete mít. 

4. CURRENT INSTAGRAM PICTURES

To have the current instagram images on the right side of my homepage, I use the online application: https://snapwidget.com/instagram-widget Here you choose what dimensions of the image you want. 

4. AKTUELLE INSTAGRAM-BILDER

Um die aktuellen Instagram-Bilder auf der rechten Seite meiner Homepage zu haben, nutze ich die Online-Anwendung: https://snapwidget.com/instagram-widget Hier wählen Sie aus, welche Abmessungen des Bildes Sie haben möchten.


 

5. ÚPRAVA OBRÁZKU ONLINE NEJEN PRO BLOG, ALE I VIDEA 

Pokud upravuji obrázky, používám stažené aplikace Adobe Photoshop express a lehce Adobe Lightroom (demo verzi). Nicméně při úpravě a to hlavně na YouTube, či pro fotokoláže využívám online verzi editoru https://pixlr.com , kde naleznete i nastavení rozměrů fotografií pro YouTube, FB a úpravy fotografií pro stories na instagramu. 

5. ONLINE IMAGE ADJUSTMENT  -  NOT ONLY FOR BLOGS BUT ALSO VIDEO

When editing images, I use downloaded Adobe Photoshop express applications and lightly Adobe Lightroom (demo version). However, when editing, especially on YouTube or for photo collages, I use the online version of the editor https://pixlr.com, where you will also find settings for photo dimensions for YouTube, FB and photo editing for stories on instagram.

5. ONLINE BILDANPASSUNG – NICHT NUR FÜR BLOGS, SONDERN AUCH VIDEO

Beim Bearbeiten von Bildern verwende ich heruntergeladene Adobe Photoshop Express-Anwendungen und leicht Adobe Lightroom (Demoversion). Bei der Bearbeitung, insbesondere auf YouTube oder für Fotocollagen, nutze ich jedoch die Online-Version des Editors https://pixlr.com, wo du auch Einstellungen für Fotomaße für YouTube, FB und Fotobearbeitung für Stories auf Instagram findest.



9 komentářů:

  1. Krásné tipy a rady, přiznám se, že jsem přišla z BLOG.CZ a od té doby na bloggeru trošku s nastavením vzhledu bojuji. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hello Darling!
    sensational entry! :)
    Greetings from Poland!

    OdpovědětVymazat
  3. Jé na bloggeru jsem kdysi dávno začínala! Víc mi teď vyhovuje wordpress :) Blogger mi nenabídnul tolik možností, které jsem chtěla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wordpress je určitě lepší pokud chce člověk více funkcí akorát třeba u Wordpress blogů postrádám propojenost s dalšími uživateli. Nelze sledovat přes GFC followers, nebo jsem doposud nepřišla na to jak a člověk si musí webovky extra vyhledávat. :)

      Vymazat
  4. Jéj, viaceré veci nastavujem presne ako ty. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Takovýhle článek jsem taky před pár lety psala. Mám tam i s tou adresou v komentáři, to mi přijde jako super. Naopak co neznám, tak ten instagram a to budu muset zkusit, protože i když já tam něco mám, tak obrázky tam mám z doby, kdy jsem to tam vkládala... :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé tipy, pro začínající blogery k nezaplacení! :)

    OdpovědětVymazat