...: PISA/ FIRENZE (FLORENCIE) #1 ITALY 22

úterý 22. února 2022

PISA/ FIRENZE (FLORENCIE) #1 ITALY 22

Itálie! Další z mých cestovatelských snů se pomalu, ale jistě naplňuje. Miluji tuto zem, miluji těstoviny, pizzu a italskou historii. Již dříve jsem Itálii navštívila dvakrát, týden jsem byla součástí soukromé rybářské výpravy na řece Pád, zakončené pod Benátky v beach resortu. O rok později jsem se s Hankou společně vydala do Bergama, Milana, Camogli (městečka u Janova u pláže) a jezeru Iseu a necelý měsíc zpět jsme společně s přítele procestovali busem a vlakem jižní Itálii. Konečně se mi splnil sen. Navštívila jsem ŘÍM, viděla šikmou věž, prohlédla si Florencii z výšin, nahlédla do kráteru Vesuvu, dýchla na mě historie Pompejí a objevila jsem kouzlo v nepořádku Neapol. Nakonec i Bari mělo něco do sebe a rozhodně jsem tam nebyla naposled! 

Italy! Another of my travel dreams is slowly but surely coming true. I love this country, I love pasta, pizza and Italian history. I have visited Italy twice before, for a week I was part of a private fishing trip on the Po River, ending under Venice at the beach resort, with Hanka I went together to Bergamo, Milan, Camogli (a town near Genoa by the beach) and Lake Iseo and less than a month a back my boyfriend and I traveled by bus and train across southern Italy. My dream has finally come true. I visited ROME, saw the Leaning Tower, saw Florence from the heights, looked into the crater of Mount Vesuvius, I felt the history of Pompeii, and discovered a spell in Naples. In the end, Bari also had something in it and I was definitely not there for the last time! 

Italien! Ein weiterer meiner Reiseträume geht langsam aber sicher in Erfüllung. Ich liebe dieses Land, ich liebe Pasta, Pizza und die italienische Geschichte. Ich war schon zweimal in Italien, eine Woche lang war ich Teil eines privaten Angelausflugs auf dem Fluss Po, der unter Venedig im Badeort endete, mit Hanka ging ich zusammen nach Bergamo, Mailand, Camogli (eine Stadt in der Nähe von Genua am Strand ) und Iseoseeund weniger als einen Monat zurück mein Freund und ich mit Bus und Bahn durch Süditalien. Mein Traum ist endlich wahr geworden. Ich besuchte ROM, sah den Schiefen Turm, sah Florenz von der Höhe, schaute in den Krater des Vesuvs, ich fühlte die Geschichte von Pompeji und entdeckte einen Zauber in Neapel. Am Ende war ich Bari was drauf und ich war definitiv nicht das letzte Mal dabei!

 


Zážitků bylo na tisíc a ráda bych je s vámi sdílela všechny, ale bohužel by články byly neuvěřitelně dlouhé, proto spíše doporučuji mě sledovat na WORLDEE, kde časem přidám kompletní itinerář. Pro začátek Itálii rozdělím na několik kratších a snad pro vás zajímavých článků. Tak jdeme na to! 

Letenky jsme sehnali za pár korun od Ryan Air, letenka z Vídně do Pisi a zpět z Bari, stála každá zvlášť kolem 200 korun. Ubytování jsme řešili postupně přes booking.com, snažili jsme se hledat levnější ubytování ideálně se snídaní a s vysokým hodnocením. 

There were a thousand experiences and I would like to share them all with you, but unfortunately the articles would be incredibly long, so I rather recommend watching me at WORLDEE, where I will add a complete itinerary over time. For a start, I will divide Italy into a few shorter and perhaps interesting articles for you. Lets go!

We got tickets for a few crowns by Ryan Air, a ticket from Vienna to Pisi and back from Bari, each cost around 200 crowns. We solved accommodation gradually through booking.com, we tried to find cheaper accommodation ideally with breakfast and high rating.

Es waren tausend Erfahrungen und ich würde sie alle gerne mit euch teilen, aber leider würden die Artikel wahnsinnig lang werden, daher empfehle ich eher, mir bei WORLDEE zuzuschauen, wo ich im Laufe der Zeit eine komplette Reiseroute hinzufügen werde. Zunächst werde ich Italien in einige kürzere und vielleicht interessante Artikel für Sie unterteilen. Lass uns gehen!

Wir haben Tickets für ein paar Kronen von Ryan Air bekommen, ein Ticket von Wien nach Pisi und zurück von Bari, kostete jeweils um die 200 Kronen. Wir haben die Unterkunft nach und nach über booking.com gelöst, wir haben versucht, eine günstigere Unterkunft zu finden, idealerweise mit Frühstück und hoher Bewertung.

 



1. Co vidět v Pise? 

Symbolem města je šikmá je mramorová bílá šikmá věž tyčící se na Náměstí zázraků, či Katedrálním náměstí. Věž je součástí několik církevních staveb kolem katedrály. Upozornění: Pokud fotíte věž s budovami kolem, vypadá téměř rovně, i když není. V Pise jsou poté fajn malé uličky se sochami, katedrála a venkovní trhy s ovocem a zeleninou, jež jsou pro Itálii typické. Návštěva města zabere přibližně den času. 

1. What to see in Pisa?

The symbol of the city is marble white Leaning Tower white  towering on the Square of Miracles or Cathedral Square. The tower is part of several church buildings around the cathedral. Warning: If you take pictures of the tower with the buildings around, it looks almost straight, even if it is not. In Pisa there are then nice little streets with statues, a cathedral and outdoor fruit and vegetable markets, which are typical for Italy. Visiting the city takes about a day. 

Das Wahrzeichen der Stadt ist der marmorweiße schiefe weiße Turm, der auf dem Wunderplatz oder Domplatz thront. Der Turm ist Teil mehrerer Kirchengebäude rund um die Kathedrale. Achtung: Wenn Sie den Turm mit den Gebäuden drumherum fotografieren, sieht er fast gerade aus, auch wenn er es nicht ist. Pisa hat schöne Straßen mit Statuen, eine Kathedrale und Obst- und Gemüsemärkte im Freien, typisch für Italien. Die Stadtrundfahrt dauert etwa einen Tag.


2. Co vidět ve Florencii? 

Už si nejsem jistá, kolik dní, jsem zde strávili, nicméně vím, že se tam jednoho dne vrátím. Florencie vás uchvátí historickou i moderní částí. Dýchne na vás Davinci, monumentální dóm, obydlený most plný obchůdků s luxusními šperky, nespočet soch, muzea a Galerie Uffizi, kde uvidíte například slavné dílo Zrošení Venuše, které rozhodně stojí za vidění. 

2. What to see in Florence?

I'm not sure how many days we've spent here, but I know I'll be back one day. Florence will captivate you with its historical and modern parts. Davinci, a monumental dome, an inhabited bridge full of luxury jewelry shops, countless sculptures, museums and the Uffizi Gallery will breathe on you, where you will see, for example, the famous work of the Bird of Venus, which is definitely worth seeing.

2. Was gibt es in Florenz zu sehen?
 

Ich bin mir nicht sicher, wie viele Tage wir hier verbracht haben, aber ich weiß, dass ich eines Tages zurückkommen werde. Florenz wird Sie mit seinen historischen und modernen Teilen in seinen Bann ziehen. Davinci, eine monumentale Kuppel, eine bewohnte Brücke voller Luxusjuweliergeschäfte, unzählige Skulpturen, Museen und die Uffizien werden Sie anhauchen, wo Sie zum Beispiel das berühmte Werk des Vogels der Venus sehen werden, das definitiv sehenswert ist . 

 

NAVŠTÍVILI JSTE NĚKDY TYTO MĚSTA?/ Did you visit these cities?/  Hast du diese Städte besucht?






6 komentářů:

  1. V Itálii jsem byla podle mě třikrát. V roce 2016 poprvé na letní brigádě u Lago di Garda, poté s mamkou v Římě a pak s kamarády na dovče na Garganu. Všechno bylo moc pěkné, neříkám, že ne, ale už mě tam asi kromě Milána nic tak extra neláká. Spíš bych se ráda podívala třeba do Barcelony. :)
    Ale je super, jak jsou ty letenky do Itálie pořád levné. Vždycky si říkám, hmm proč nemám za pár kaček i ty svoje do Bulharska.. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já Itálii vlastně vůbec neznám - byli jsme tu jen kdysi dávno na klasické "plážové" dovolené. Lákaly by mne spíš italské hory než města. Měli jsme je před coronou v plánu, ale pak jsme to nezrealizovali.

    OdpovědětVymazat
  3. Já v Itálii byla v Milánu, Bergamu a Janově :). A pak jednou jako malá někde u moře, ale už nevím, kde :D. Fotky vypadají parádně, muselo to být super :).

    OdpovědětVymazat
  4. o Itálii jsme se včera bavili s manželem, že bychom tam letos mohli letět :) vůbec se nám, ale při plánování nevybavilo město Pisa či Pompeje... děkuji za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Itálie vypadá krásně, já tam ještě nikdy nebyla. Měli jsme v plánu s přítelem teď někdy vyrazit do Říma, ale máme nemocné morčátko a já ho prostě nemohu opustit, i kdyby jen na pár dní. Uvidíme, třeba se to zlepší :)

    OdpovědětVymazat
  6. Letenky jste teda vychytali za super ceny :) v Pise ani Florencii jsem ještě nebyla, ale na Pisu jsem už pokukovala. U nás přítel není očkován, což nám zatím neumožňuje cestovat do zahraničí :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat