...: BULHARSKO LÉTO/ BULGARIA SUMMER/ BULGARIEN SOMMER #4

středa 5. října 2022

BULHARSKO LÉTO/ BULGARIA SUMMER/ BULGARIEN SOMMER #4

Vítám vás po delší odmlce. I když nás léto opustilo, ráda bych ještě navázala na poslední článek o Bulharsku. Po pěti denním cestování přišel pobyt u pláže. Přítel pro náš relax vybral přes booking hotel Golden Ina. Dle popisku se hotel pyšnil výhledem na moře, na pláž, dobrým jídlem a ubytováním. Ano měl i několik méně pozitivních recenzí, ale převládaly ty dobré. Bohužel zde jsme hodně narazili. Už od počátku bylo vše špatně, dokonce i personál si stěžoval. 

I welcome you after a long break. Even though summer has left us, I would still like to follow up on the last article about Bulgaria. After five days of travel came a stay at the beach. A friend chose the Golden Ina hotel through booking.com for our relaxation. According to the reviews, the hotel boasted a view of the sea, the beach, good food and accommodation. Yes, it had a few less positive reviews, but the good ones prevailed. Unfortunately, we were dissapointed. Everything was bad from the beginning, even the staff complained. 

Ich begrüße Sie nach einer langen Pause. Auch wenn der Sommer uns verlassen hat, möchte ich dennoch an den letzten Artikel über Bulgarien anknüpfen. Nach fünf Reisetagen kam ein Aufenthalt am Strand. Ein Freund wählte das Golden Ina Hotel über booking.com für unsere Entspannung. Laut den Bewertungen rühmte sich das Hotel mit Blick auf das Meer, den Strand, gutes Essen und Unterkunft. Ja, es hatte ein paar weniger positive Bewertungen, aber die guten überwogen. Leider wurden wir enttäuscht. Alles war von Anfang an schlecht, sogar das Personal hat sich beschwert.



Wifi, kterou jsme potřebovali k práci, fungovala pouze v přízemní části hotelu, i když byla slíbená na pokojích. Dle personálu majitelé chtěli aby wifi byla všude dohledatelná a funkční připojení není podstatné. Bazén byl studený. Bar u bazénu nebyl all inclusive. Lehátka na pláži byly placené, i když bylo uvedeno, že k hotelu patří pláž... Hotel neměl pro hosty žádné speciální aktivity. Klimatizace nám přestala fungovat. Toaleta v přízemí hotelu u recepce byla non stop špinavá. Dokonce jsme dva dny neměli uklízený pokoje atd. Pro mého přítele byl tento pobyt zklamáním. Já jsem z něj byla smutná, protože jsem příteli chtěla předvést, že i all inclusive dovolená  může mít něco do sebe.

The wifi we needed for work only worked on the ground floor of the hotel, even though it was promised in the rooms. According to the staff, the owners wanted the wifi to be searchable everywhere and a functional connection is not essential. The pool was cold. The pool bar was not all inclusive. Sunbeds on the beach were paid for, even though it was stated that the beach belonged to the hotel... The hotel had no special activities for guests. Our air conditioning stopped working. The toilet on the ground floor of the hotel near the reception was constantly dirty. We even didn't have the rooms cleaned for two days etc. For my friend this stay was disappointing. I was sad because I wanted to show my boyfriend that even an all-inclusive vacation can have something to it. 

Das WLAN, das wir für die Arbeit brauchten, funktionierte nur im Erdgeschoss des Hotels, obwohl es in den Zimmern versprochen wurde. Laut Aussage der Mitarbeiter wollten die Eigentümer, dass das WLAN überall auffindbar ist und eine funktionierende Verbindung nicht unbedingt erforderlich ist. Der Pool war kalt. Die Poolbar war nicht all inclusive. Liegen am Strand wurden bezahlt, obwohl angegeben wurde, dass der Strand zum Hotel gehört... Das Hotel hat keine besonderen Aktivitäten für Gäste. Unsere Klimaanlage funktionierte nicht mehr. Die Toilette im Erdgeschoss des Hotels in der Nähe der Rezeption war ständig schmutzig. Wir haben sogar zwei Tage lang die Zimmer nicht gereinigt usw. Für meinen Freund war dieser Aufenthalt enttäuschend. Ich war traurig, weil ich meinem Freund zeigen wollte, dass auch ein All-Inclusive-Urlaub etwas haben kann.

Ale abych zbytek naší dovolený jen nehanila, zažili jsme i fajn chvilky. Potápěli se v moři, četli si knihu, odpočívali, zašl na minigolf, vychutnali si dýmku a využili nabídky specialit kuchyně u nás v hotelu. Poprvé jsem navštívila nuda pláž a konečně se nestyděla opálit se nahoře bez. 

But in order not to spoil the rest of our vacation, we also had some nice moments. They dived in the sea, read a book, rested, went to minigolf, enjoyed a pipe and took advantage of the kitchen specialties at our hotel. I visited nuda beach for the first time and was finally not ashamed to sunbathe without clothes.

Aber um uns den Rest des Urlaubs nicht zu verderben, hatten wir auch ein paar schöne Momente. Sie tauchten im Meer, lasen ein Buch, ruhten sich aus, gingen zum Minigolf, genossen eine Pfeife und nutzten die Spezialitäten der Küche unseres Hotels. Ich besuchte zum ersten Mal den Nuda Beach und schämte mich endlich nicht, mich ohne Kleidung zu sonnen.

Šli jsme se projít do Nessebaru, bohužel tady naše šťastné chvilky opět skončily, protože toto město byl jeden velký cirkus. Mezi uličkami a historickými budovami, které jsou součástí památky UNESCO, jsou desítky obchodů a stánků se suvenýry... v podstatě celý Nessebar je jako takové malé Slunečné pobřeží. V jeho blízkosti nechybí ani kolotoče. 

We went for a walk in Nessebar, unfortunately our happy moments ended here again, because this city was one big circus. There are dozens of shops and souvenir stalls among the alleys and historic buildings, which are part of the UNESCO monument... basically the whole of Nessebar is like a small Sunny Beach. There are also carousels nearby. 

Wir waren in Nessebar spazieren, leider endeten unsere Glücksmomente hier wieder, denn diese Stadt war ein großer Zirkus. Zwischen den Gassen und historischen Gebäuden, die Teil des UNESCO-Denkmals sind, gibt es Dutzende von Geschäften und Souvenirständen ... im Grunde ist ganz Nessebar wie ein kleiner Sonnenstrand. Es gibt auch Karussells in der Nähe.

Co teď už vím, že na Slunečné pobřeží se vrátit nechci./ What I know now is that I don't want to go back to Sunny Beach./ Was ich jetzt weiß, ist, dass ich nicht zurück nach Sonnenstrand will.

9 komentářů:

  1. Moc krásné fotky. Já když to u tebe vidím na instagramu, tak si to užívám. :-) V Bulharsku jsem nikdy nebyla, ale možná příští rok :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Je škoda, když dovolenou pokazí špatný hotel

    OdpovědětVymazat
  3. No .. popravdě se mi to nečte snadno, protože Bulharsko je mým domovem a na Slunečném pobřeží jsem strávila 3 neskutečně skvělá léta. :) Myslím, že zážitek vám zkazil především hotel a asi špatné očekávání. Možná i načasování. Letos byla první pocoronavirová sezóna a Sunny beach včetně Nesebaru doslova praskalo ve švech. Stejně jako všechny ostatní země se snaží z turistických míst vytřískat co největší kšeft, a proto mě udivuje, že se vůbec ještě někdo diví, že je historické město plné stánků se suvenýry. Já osobně mám Nesebar moc ráda, jezdíme tam pořád, protože to máme za rohem a má to kouzlo jak v sezóně, tak mimo sezónu. Možná pokud chcete příště na památky a míň turistického, tak přijeďte v květnu. Je ale zase potřeba počítat s tím, že mimo červenec a srpen se prostě v moři koupat nedá, aniž byste nezmrzli.

    Doufám, že jste na Bulharsko úplně nezanevřeli a příště až budete vyrážet, klidně napiš, ráda poradím hotel. :) Celkově je ten standart all inclusive tady nižší, takže nemůžete čekat modré z nebe, pokud si nejste ochotni zaplatit přes 20k na týden za jednoho. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme právě cestovali různě přes města. Osobně mám Bulharsko ráda, byla jsem na Zlatých píscích a k srdci mě přirostlo více. :) Možná je to preferencí. Nicméně tento rok tam bylo opravdu šíleně moc lidí, četla jsem i různé stránky, že Slunečné pobřeží praskalo ve švech.

      Vymazat
  4. Někdy mi přijde, že jsou všichni na ty hotely moc nároční... :D No já teda nevím, ale denně uklízet na pokoji, vy snad doma denně uklízíte? Hodně záleží na tom, kolik hotel má hvězdiček. My to teď třeba měli a neskutečně nás to rozčilovalo :D a to, že má hotel k dispozici lehátka bohužel nemusí znamenat, že jsou i v ceně :/ Když jsme letos vybírali hotel na Zakyntosu, vybrali jsme si takový, který prakticky neměl špatné hodnocení a byl to super výběr. Příště možná dát víc na recenze :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zvyklá spát různě, pod stanem, na lehátku na rybách, ale také v různém ubytování přes bookin a airbnb. Nicméně pokud si člověk zaplatí 4* hotel na pobřeží a čeká opravdu to co nabízí a ono to není, tak to dobré není :)

      Vymazat
  5. Moc krásné fotky, úplně na mě dýchla ta letní atmosféra. :) Léto letos sakra rychle uteklo, ale věřím, že stejně tak uteče zima. V Bulharsku jsem nikdy nebyla, ale snad to někdy napravím. :)

    OdpovědětVymazat
  6. i takové zážitky si člověk z dovolené občas odveze :) přeji, ať ty pozitivní převládají :)

    OdpovědětVymazat