...: Jeskyně Pekárna/ Moravian Karst

sobota 4. listopadu 2023

Jeskyně Pekárna/ Moravian Karst

Ačkoliv jsem věděla, že oblast Moravského krasu skrývá ještě mnoha tajemství a je spoustu míst, na kterých jsem nebyla, vím o něm celkem dost a tak mě překvapilo, že o jeskyni Pekárna jsem doposud neslyšela

Although I knew that the Moravian Karst region still holds many secrets and many places I haven't been to, I already knew quite a bit about it, so I was surprised that I had never heard of the Pekárna cave.

Obwohl ich wusste, dass die Gegend des Mährischen Karstes noch viele Geheimnisse und viele Orte birgt, an denen ich noch nicht war, wusste ich bereits ziemlich viel darüber. Es hat mich also überrascht, dass ich noch nie von der Höhle Pekárna gehört hatte.


 

Na výlet jsme jeli s Aldou a jeho pejskem Nickem někdy během července. Společně jsme si střihli asi 10 kilometrovou túru, ehm. možná ani to ne, údolím kolem potůčku a postupně objevovali všechny jeskyně v okolí. Procházka byla pohodová, nenáročná a pro všechny nadšence turistiky určitě doporučuji. 

I went on a trip in July with Alda and his dog Nick. Together, we hiked about 10 kilometers, maybe not even that much, along a valley next to a stream, gradually discovering all the nearby caves. The walk was pleasant, not demanding, and I definitely recommend it to all hiking enthusiasts.

Ich bin im Juli mit Alda und seinem Hund Nick auf einen Ausflug gegangen. Gemeinsam haben wir eine etwa 10 Kilometer lange Wanderung gemacht, vielleicht nicht einmal so viel, entlang eines Tals am Bach und nach und nach alle umliegenden Höhlen erkundet. Der Spaziergang war angenehm, nicht anspruchsvoll, und ich kann ihn auf jeden Fall allen Wanderbegeisterten empfehlen.

 



Jedná se o volně dostupné jeskyně, tudíž nečekejte osvětlené stezky a krápníkové království.  

These are freely accessible caves, so don't expect illuminated paths and a kingdom of stalactites.

Es handelt sich um frei zugängliche Höhlen, also erwarten Sie keine beleuchteten Pfade und Tropfsteinhöhlen-Reich.

4 komentáře:

  1. Ani já jsem o této jeskyni neslyšela

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to na krásnou procházku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky o této jeskyni slyším poprvé. Celkově jsem v této části Česka ale byla jen jednou, takže to asi není takové překvapení :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. O této jeskyni slyším až od tebe a to nebydlím tak daleko :D Už jsme ale v krasu dlouho nebyli. Jednou se nám taky povedlo najít volně přístupnou jeskyni a byla fakt děsivá :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat