...: sunglasses

úterý 10. března 2015

sunglasses

ahojky,
dneska mám pro vás post o mých brýlích! Brýle mě provází už odmalička, moje první sluneční brýle byly stráášně moc barevné, nejvíce však převládala fialová barva a sklíčka byly ve tvaru srdíček.
 Není tomu tak dávno, co jsem tyto brýle objevila a chtěla věnovat mému tří letému bratrancovi, ale darování jsem si rozmyslela a teď mi brýle leží někde schované ve skříni. Bůh ví kde... :). 
 Mimochodem nevěnovala jsem je, protože mám takovou "vadu". Nerada se zbavuji starých věcí, vždycky si říkám, že je někdy využiji, u triček a oblečení celkově, že zhubnu a u těch brýlí například to, že je jednou dám svým dětem. 
 Tak zpátky k tématu, moje úchylka se pořádně rozjela cca kolem 10 let, kdy jsem začala dostávat nějakou tu korunku na útratu. Brýle se mi moc zalíbily, jejich různé tvary a kombinovanost. Začínala jsem s masařkami s velkými černými skly, pokračovala se sportovníma, které mi absolutně nesluší atd... 
 Nyní mám ve své sbírce 8 kousků a z toho nejčastěji nosím 3 kousky. Hold některé brýle mi zase tolik nesedí, nebo jsou "slepené" z jiných, jsem totiž specialista jak na kupování tak na rozbíjení brýlí! :D V tom možná vynikám víc. 

English
Hi, 
toady I add post about my sunglasses. I have a dependency on buying sunglasses. ;)
My first glasses were very colored  and in shape hearts. The next glasses I bought around 10 years, when I got some money, I begun to shopping sunglasses. My fiirst glasses for my money were sporty and sunglasses with big glasses. 
Now I have 8 pieces, but my favorite are 3. 

Sorry for my english O:). I´m not very good in this. 

1. brýle jsem koupila v NewYorkeru a to tak před dvěma lety, na tyto brýle nedám dopustit, líbí se mi jejich tvar, podle mého názoru mi sluší! :) a líbí se mi mašlička na nich. Moje sestra má stejné, ale takové spíše okrové, tak občas nenápadně prostřídám O:) 

K těmto brýlím jsem dostala i obal se srdíčky, který můžete vidět taktéž na obrázku.






2.Tyto bílé taktrochu masařky jsem zakoupila na stánku na pouti u větnamců. Brýle sice nejsou něják moc kvalitní, ale nosívala jsem je dost často. Bohužel v poslední době se řadí mezi brýle slepované, protože se mi packy utrhly a dala jsem k nim jiné, nejde to příliš poznat, ale už to není ono, proto je spíše beru sebou na chatu, nebo na kolo.... 

K brýlím byl taktéž obal, který můžete vidět na obrázku.

3. Tyto fialové brýle jsem zakoupila v Maďarsku v Interšpáru, měla jsem přebytek forintů a už nevěděla, za co je utratit, tak jsem popadla je. Brýle jsem si oblíbila, jejich barva je úžasná a jsou jedny z těch brýlí, co mi také dobře sedí. :)














4.Brýle s tygřím vzorem jsem sehnala taktéž u Větnamců a to v loni v létě. Ano jejich kvalita není něják extra zázračná, upadla mi vnitřní část, která chrání nos před otisky, trochu se melou packy a vidím pře sklíčka všechno totálně žlutý (i když to je někdy fajn, protože to vypadá, že je sluníčko :D). Brýle nosím spíše jako doplněk, než ochranu před UV zářením.

Cena brýlí byla zrhuba do 100Kč.
5.Červené brýle jsem zakoupila v C&A cca před třemi lety. Podobné brýle jsem viděla u Nicelanda (zpěváká z Prahy) a moc se mi zalíbily. Bohužel jsem je vydržela nosit jen jedno léta, za prvé se mi k moc věcem nehodí a za druhé mi tvar moc nesedí a za třetí si v nich přijdu moc vidět :D a to zase nechci! Z tohoto důvodu je vytáhnu jen občas a dost často na kolo... když si teda vzpomenu, že je mám šouplý mezi ostatníma. 

Jinak brýle jsou kvalitnější, nic se nemele, dobře sedí na obličeji, nemám žádné otlaky, nevidím přes ně nějak moc barevně, sklíčka nejsou příliš tmavá, takže vidím poměrně normálně.

 6. Tyto retro brýle jsem dostala od mamky a jsou po babičce, brýle nosím jen občas, když mám na ně chuť, někdy když je mám  lidé na mě koukají jak na blázna a ne vždy to dokážu
překousnout. 

Brýle jsou poměrně kvalitní, sklíčka jsou menší, takže nezakrývají celé oko a vše kolem jak například masařky. Skla jsou príma, neztmavují a ani přes ně nevidím nějak moc barevně.

7.Bílé brýle jsem zakoupila v NewYorkru za pár šupek :D, byly totiž ve slevě. 

Tyto brýle také nemám příliš v oblibě, nezakrývají celé oko a ne moc dobře drží, jednoduše řečeno kloužou z hlavy.

Opět mi slouží spíše jako módní doplněk a nebo když je krize a nemůžu najít jiné...

8.Tyto brýle jsem zakoupila v C&A zhruba do 200Kč. Brýle jsem mívala do minulého jara strašně moc v oblibě a myslela jsem, že mi sluší, ale pak mě jeden fotograf vyvedl z omylu a řekl, že je to přímo otřesné. Od té doby nošení těchto brýlí vynechávám a používám je jako krizovku, nebo na focení, abych byla "originální" :D. 





10 komentářů:

  1. I like the third and 5th one the most :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hello from Spain:Fabulous sun glasses. I just discovered your blog and I love the variety of themes. Fashion and beauty are some of my hobbies together with the collection of Barbies. I have a blog dedicated to those dolls that invite you to visit: all4barbie.blogspot.com If you want to keep in touch. I became a follower of your blog. I like your pictures and your style.

    OdpovědětVymazat
  3. You look lovely with those glasses :)
    I am following your blog via GFC, I would be so happy if you did the same :)

    Sabina
    thisblogbelongstosabi.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Máš skvelú zbierku, ja mám vždy s okuliarmi problém, pretože si myslím, že sa mi žiadne nehodia... :-).
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  5. moc se mi líbí ty první s mašličkou.. Já mám brýlí spoustu jenže problém je ve mě. Nevydržím je mít na sobě, to samé i klobouky, čepice různé přikrývky hlavy.. Za chvíli mě to začne srát a musí to dolu..

    OdpovědětVymazat