...: Výlet do Prostějova a o přátelství

sobota 15. srpna 2015

Výlet do Prostějova a o přátelství

Říká se, že přátelé, které získáte na vysoký škole jsou na celý život. Začínám mít pocit, že na tom asi něco bude. Na základce jsou to taková ještě ta dětská přátelství, samozřejmně, že se to liší na prvním a na druhém stupni, kde už začínáte dozrávat. Poté na střední, kdy už začínáte mít o něco větší rozum, jste zase o píď dospělejší, začínáte měnit své hodnoty, měnit své cílé a také měnit nároky na své přátelé. V této době začínáte pomaličku už poznávat, kdo za to stojí a kdo ne, kdo vám nevrazí kůl do zad, hned jak se otočíte a kdo vás bude podporovat i dále. Po střední škole se rázem všechno změní - jdete na vysokou, vaši přátelé ze střední, někteří se základek najednou nemají na vás čas, každý je úplně jinde a má víc a víc problémů. V té době jako i vaši ostatní kamarádi začnete hledat nové, snažíte se zapadnout a cítit se ve společnosti dobře. Začnete se bavit s různými lidmi a něktří vám přirostou k srdci. Drží při vás, ví, že jste stejně v háji ve škole jak oni, i v životě. Náhle je nekonečno témat, srandy kopec a přichází i tvrdé chvilky, kdy vám jde do slova o krk a stojí při vás někdo, kdo je na tom úplně stejně, tím myslím doslova. Držíte spolu jak to jde.... a držíte spolu i po vysoký.....

Tímto odstavcem jsem vám chtěla přiblížit moji kamarádku Klárku, za kterou jsem si udělala cestu asi před dvěma týdny. Jsem ráda, že jsem se za ní odhodlala jet, moc jsme si to užily, poprvé jsem byla v Prostějově, na Pumlovské přehradě, popily jsme a konečně si vše řekly. :)

BTW. všechny přátelství jsou fajn, každý vnese do přátelství něco jiného, proto važte si všech svých přátel, obzvlášt těch, co vás rozesmějí a drží při vás. ;)







7 komentářů:

  1. Akorát se chystám na vysokou, tak jsem zvědavá, jestli tam objevím taky někoho tak užasného, jako ty Klárku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Čím je člověk starší, je těžší navázat opravdové přátelství. Většinou jsou to spíš známí a ne přátelé, na které se lze kdykoliv obrátit. A ještě k tomu, když dnešní společnost považuje za nejvíc střeženou veličinu zrovna čas... Ve spěchu nám nezbývá síly na pěstování přátelských vazeb. Ale věřím, že intuice nám našeptá, kde je třeba vyložit trochu úsilí, na chvíli se zastavit s unést se přátelským klábosením.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Když se nad tím tak zamyslím, tak je pravda, že nejvíce se vidím s kamarády z vysoké školy. Přátelství je krásná věc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli chodíš na VŠ, tak to chápu, že se s nimi nejvíce vidíš, ale pokud ne, tak ti docela závidím, já mám všechny moooc daleko, ale aspoň psaní stojí za to :3 a pak to shledání!

      Vymazat