Ahojky přibližně před dvěma týdny jsem měla v bioproduktu tu čest s celozrnou žitnou moukou a protože vím, že tato mouka je zdravější než pšeničná a pečivo z žitné mouky mi chutná, rozhodla jsem si ji zakoupit a vyzkoušet. První recept, který do kterého jsem se pustila je z knížky Pohádkové vaření (moje první kuchařka ha). Housky z této knížky jsem dělala již dříve, ale recept jsem si trochu pozměnila...
English
Hi guys, today I've got a recipe for Baked Roll from books of fairy cooking (this is my first cookbook). The recipe I have changed a bit, for example, I used wholemeal rye flour.
Ingredience: Ingredient:
500g Celozrné žitné mouky 500g Wholegrain rye four
0,5 pl soli 0,5 tablespoon salt
1,5 dkg hnědého cukru 1,5 dkg brown sugar
2 dkg droždí 2 dkg yeast
1 žloutek 1 yolk
250 ml vlažného mléka 250 ml lukewarm milk
4 dkg rozpuštěného tuku Omega 4 dkg dissolved fat
Kmín, ovesné vločky, mořská sůl caraway seeds, oat flakes, sea salt...
(podle chuti např. mák...)
Postup: (z knížky)
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek, kterým zaděláme těsto a bez dalšího kynutí děláme houstičky.Necháme je na vymazaném plechu asi 40 minut kynout, pak je potřeme žloutkem, posypeme solí, kmínem a mákem. Nakonec upečeme v předehřáté troubě.
POZNÁMKA
U žitné mouky mi těsto téměř nenakynuly, dělejte housky větší...
Cooking process
From yeast, sugar and milk we make leaven and after this we make a rools. We let rolls a 40 minutes on the baking sheet. After this we covered them with yolk, we add caraway seeds,salt or poppy seed and bake it.
Ps:
If you use wholegrain rye four, you should do a bigger rolls.
Vyzerá to veľmi chutne! :)
OdpovědětVymazathttp://nicolland.blogspot.co.at
To jsem ráda, málo kdy se mi povede něco na poprvé nespálit :-D
Vymazattýý jo, tohle jídlo ani neznám :O no musím zkusit!!
OdpovědětVymazatwww.plesatazpevacka.blogspot.cz
Jůůů jsem ráda, že to chceš zkusit ;)
VymazatFíha, vyzerá to byť chutné :) Kika – Blog for smile
OdpovědětVymazatTo jsem ráda :)
Vymazatthan you :)
OdpovědětVymazatthank you :)
OdpovědětVymazat