...: Výlov/ fishing

čtvrtek 3. listopadu 2016

Výlov/ fishing

Poslední dobou postrádám inspiraci. Už měsíc chodím na praxi a ačkoliv mě praxe naplňuje, cítím se tam jako doma a jsem nabytá energií, po příchodu domů jsem spíš vybitá, totálně vyšťavená. 
Chci se věnovat blogu a stěží přemýšlím, co napsat... a tak postupně pomalu vzniká další článek, jako je například ten dnešní. 

At last time I have no inspiration. One month I go to practic, I love this pratic, but after work I have no energy and I don´t know what I should to write to my blog even if I try to write my new post.
A teď něco málo k dnešnímu článku.
Už jako malá holčička jsem jezdila s dědou k jeho kamarádovi na ryby. Do teď si pamatuji, jak jsme spolu stáli na mělčině a pomáhal mi s prutem abych něco chytila, držel mi ho a já společně s ním chytla svého prvního kapra. Bohužel dědův kamarád brzy zesnul a my na ryby přestali jezdit.
Postupem času jsem se k rybám vracela jen skrz výlovy rybníka, kam jsme jezdívaly s našima, vždy jsme přijeli až po výlovu a my děcka jsme se bahnily v potůčkách vody a hledali škeble a malé rybičky, které uvízly. 
 Jak jsme rostly, pomalu jsme přestaly výlovy navštěvovat, místo toho jsme pravidelně začaly jezdit na dušičky na jižní Moravu.
Až teď po několik letech nám to časově vyšlo a opět jsme vyrazili na výlov Netínského rybníka. Tentokrát jsme jeli v pátek ráno, kdy byl ještě výlov v plném proudu. Počasí rybářům přálo, lidí bylo mnoho. Na hrázi a těsně pod hrázi rybníka byly dva stánky, ten první se smaženými rybami a druhý s živými. 

In this post I show you my photos of pond harvesting in Netin. We go there at the friday morning. It was nice time. Many people, many fishes and tants with meals. One of them was with fryed fishes and the second was with live fishes.







Chodíte na ryby? Jíte ryby? Byli jste někdy na výlovu?

Do you like fishing? Do you go fishing? Do you eat fishes?
 

8 komentářů:

  1. Na ryby nechodím a docela často přemýšlím, co rybáře na tom tak baví, když se třeba nedaří nic chytit. Ryby mám ráda a na výlovu jsem nikdy nebyla. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já chodívala na ryby i jako starší a řekla bych, že mě se na tom líbilo to prostředí, krajina kolem, i když se šíleně bojím hmyzáků a je mi pořád zima, mělo to své kouzlo, když se nic nechytlo snažila jsem se sledovat to ostatní, teď kdybych jela na ryby asi bych si vzala sebou foťák:) Ale konkrétně pro rybáře je to relax, únik od ruchu, vychutnání si ticha a klidu:) asi tak bych to řekla, já jsem spíš ten rádoby fotografxD.
      Jinak výlov je fajn, je to spíš taková sláva, či akce... :)

      Vymazat
  2. Whata lovely photos!

    www.theninebyivana.blogspot.com

    OdpovědětVymazat