...: TRIP TIP: 9 SKAL

středa 7. srpna 2019

TRIP TIP: 9 SKAL

Krásný den, pokud máte rádi přírodu a líbí se vám skalní města, či skály, mám pro vás skvělý tip na výlet, který téměř nic kromě dopravy nebude stát. Jak již název napovídá, jedná se o místo zvané devět skal. Místo se nachází na Vysočině v oblasti u Nového Města na Moravou, v oblasti Žďárské vrchy. Nejlepší místo na zaparkování odkud se vydat je jednoznačně mezi obcemi Kadov a Herálec, odtud je to po žluté turistické značce odhadem 3,5 kilometrů... těžko říct, ale nejedná se o nějak náročnou cestu a to i přesto, že je to největším vrcholem celé oblasti. 


Beautiful day, if you like nature and you like rock cities or rocks, I have a great tip for you trip, the price is very low, only for your own transportation. As the name suggests, it is a place called nine rocks. The place is situated in the Highlands in the area near Nové Město na Moravě, in the Žďár Hills. The best place to park is definitely between the villages of Kadov and Heralec, from here it is after the yellow tourist mark estimated 3.5 kilometers ...it´s hard to say, but it is not a difficult route, even though it is the biggest peak the whole area.






Malé info z oficiální stránky devet-skal.ceskehory.cz
Informations from official website devet-skal.ceskehory.cz

Název je odvozen od skalního labyrintu, který je tvořen třemi dlouhými hřebeny s devíti věžemi a třemi malými věžičkami. Jednotlivé skalní hřebeny, vysoké 12 až 20 metrů, mají místy charakter skalního města a představují nejrozsáhlejší komplex vrcholových skal na Českomoravské vrchovině. 

The name is derived from a rock labyrinth, which consists of three long ridges with nine towers and three small turrets. Individual rock ridges, 12 to 20 meters high, have the character of a rock town in places and represent the largest complex of peak rocks in the Bohemian-Moravian Highlands.

Mně se tato oblast velice líbila, nejdříve jsme vylezli na "malou skálu", kam nikdo nějak moc nechodil, ale kam byla určitým způsobem vyšlapaná cestička, poté jsme vylezli asi na ten nejvyšší vrchol, kam vedly jakoby kamenné, ale přírodní schody a na vrcholu byla vyhlídla se zábradlím aby někdo nepřepadl. Tam nás to bavilo nejvíc, nafotily jsme se snad z každé strany vrcholu a vylezli na kde jaký kámen no a samozřejmě odtud byla i nádherná vyhlídka do okolí.

I liked the area very much, first we climbed a "small rock" where nobody went very much, but where the small path was , then we climbed to the highest peak, where led as if stones upstairs but natural stairs and on top was view with the railing so that no one would fall. There we enjoyed it the most. 

A jelikož mě skály neuvěřitelně začaly bavit a bavilo mě nerovný teren zdolávat, vylezli jsme ještě na jednu skálu, která byla bokem a na kterou nikdo nechodil, cesta tam byla horší, o mnohem náročnější, ale zvládli jsme to. :) Výlet doporučuji. Po cestě zpět jsme se stavili na večeři v Maršovské rychtě, která je v obci Maršovice hned nalepeném na Novém Městě. Rychta je krásná, jakoby řemeslně vybavená a je tam moc příjemné venkovní posezení, navíc skvěle vaří. 


And because I fell in love with the rocks and I enjoyed the uneven terrain, we climbed one more rock, which was on sideways and where was noone went, the way there was worse, much more difficult, but we managed. :) I recommend the trip. On the way back we stopped for dinner in Maršovská rychta, which is in the village of Maršovice immediately glued in Nové Město. Rychta was beautiful, there were old funiture and there were very pleasant outdoor seating, plus there they cooked very great. 
 

12 komentářů:

  1. Hezké fotky!:) Mám podobné výlety ráda.

    OdpovědětVymazat
  2. Great trip and beautiful photos :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na výletě ve skalách jsem dlouho nebyla, snad to do konce prázdnin ještě stihnu :)) Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  4. Jaj, tak to mě mrzí, že jsme minulý rok, když jsme byli kousek od Nového Města na Moravě na dovolené,tohle místo minuli :( Vypadá to tam nádherně! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Great review and beautiful photos! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super beautiful! I love nature and getting lost in it.

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  7. Přírodní výlety jsou snad úplně to nejlepší, co může být :) my takhle loni vyrazili na Prachovské skály a taky jsem byla nadšená :) baví mě všude šplhat :D podobně jako i tebe, když vidím fotky :D :)

    https://taukecana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat